Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 9. 2016,
7.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Luka Gračnar Jonathan Harty hokej Red Bull Salzburg HDD Olimpija liga EBEL

Sobota, 24. 9. 2016, 7.47

6 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Red Bull Salzburg : HDD Olimpija

Olimpija lahek plen za prvake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Thomas Raffl | Foto Sportida

Foto: Sportida

Hokejisti ljubljanske Olimpije so v 3. krogu lige Ebel v gosteh izgubili proti Red Bullu Salzburgu z 1:5 (0:2, 0:2, 1:1).

Hokejisti Olimpije v Salzburgu že vse od decembra 2008 niso okusili slasti zmage in so tudi po navedbah Salzburžanov njihov najljubši gost. Tako je bilo tudi tokrat. Ob dejstvu, da sta med drugimi zaradi bolezni ali poškodb doma ostala Žiga Pešut in Anže Ropret ter ob dejstvu, da Salzburžani uspešno igrajo v ligi prvakov, je bilo jasno, da bo gostom tudi to pot trda predla.

Raffl načel, preostali nadaljevali

Domači v polni zasedbi so s štirimi peterkami od prve minute narekovali silovit ritem, ki je utrujal ljubljanske tri peterke in še posebej vratarja Jeffa Frazeeja, ki je večkrat reševal mrežo gostov. Vendarle pa ni mogel preprečiti uvodnega zadetka v šesti minuti, ki ga je Thomas Raffl dosegel ob pomoči Ryana Duncana.

V deseti minuti pa se je med podajalce pri domačih vpisal tudi vratar Bernhard Starkbaum, ki je opazil, da so gosti odhiteli na menjavo in je s podajo na napadalno modro črto našel Billa Thomasa, ki je sam zadrsal pred vratarja in ga premagal.

V drugem delu je sledil še hujši pritisk domačih, ki so kmalu povišali na 3:0, potem pa je na polovici tekme ob prvi igri z igralcem več priložnost imel Gilbert Gabor, ki je bil sam pred domačim vratarjem, a ga ni premagal. Ob koncu je Daniel Welser povišal na 4:0.

Olimpija je bila pri prvakih nemočna. Po treh tekmah ima na računu nič točk. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Olimpija je bila pri prvakih nemočna. Po treh tekmah ima na računu nič točk. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Streli v okvir gola 30:5 so govorili o siloviti premoči domačih. Na začetku zadnjega dela pa vendarle nekaj veselja tudi za goste, saj so so z igralcem več prek branilca Jonathana Hartyja zatresli domačo mrežo. Piko na i zasluženi zmagi pa je postavil nekdanji ljubljenec tivolskih tribun John Hughes, ki je zadel v trenutkih, ko so bili domači na ledu z dvema igralcema več.

Olimpija bo v 4. krogu v nedeljo gostila Innsbruck.

 

Red Bull Salzburg : Olimpija 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)


Ledena dvorana, gledalcev 1912, sodniki: Berneker, Nikolic, Pardatscher in Schauer.
Strelci: 1:0 Raffl (Duncan, 6.), 2:0 Thomas (Starkbaum, 10.), 3:0 Baltram (Latusa, Kutlak, 22.), 4:0 Welser (Latusa, Kutlak, 37.), 4:1 Harty (Gabor, Langkow, 43.), 5:1 Hughes (Flood, Duncan, 50.).
Kazenske minute: Red Bull Salzburg 4, Olimpija 18.
Ne spreglejte