Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 4. 2017,
20.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

SP v hokeju 2017 risi slovenska hokejska reprezentanca Rusija Nik Zupančič Aleš Mušič Jan Muršak Boštjan Goličič

Sobota, 29. 4. 2017, 20.11

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Rusija U25 : Slovenija

Zborna komanda pretrd oreh za rise

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
slovenska hokejska reprezentanca Rusija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska hokejska reprezentanca je na zadnji testni tekmi pred svetovnim prvenstvom, ki se bo začelo 5. maja, danes na pripravljalnem turnirju v St. Peterburgu izgubila s selekcijo Rusije do 25 let s 3:5 (0:2, 2:2, 1:1). Strelci za slovensko ekipo so bili Kern Ograjenšek, Jan Muršak in Boštjan Goličič.

Slovenija je z današnjim nastopom končala sklop šestih pripravljalnih tekem, naslednja preizkušnja čaka izbrance selektorja Nika Zupančiča na SP v Parizu, kjer bo prvi tekmec 6. maja Švica.

V pripravah so Slovenci odigrali skupno pet tekem, pred današnjo so dvakrat premagali Madžare, enkrat Italijane, izgubili po kazenskih strelih s Kazahstanom in v petem dvoboju na turnirju v St. Peterburgu premagali še Norveško.

Selektor Nik Zupančič je o zadnji prijateljski tekmi slovenske moške hokejske reprezentance pred svetovnim prvenstvom elitne divizije proti olimpijski izbrani vrsti Rusije dejal, da gre nedvomno za najkvalitetnejšega nasprotnika Slovenije v tem pripravljalnem obdobju. Slednji so na Pokal Alrosa v Sankt Peterburg prišli z ekipo, ki so praktično v celoti sestavljajo igralci kontinentalne hokejske lige; pet jih prihaja iz vrst aktualnega prvaka SKA Sankt Peterburg, šest iz polfinalista letošnje končnice Lokomotive Jaroslavl ter sedem iz vrst CSKA Moskva.

Risi so uvodne minute srečanja začeli dobro, imeli pobudo in v 2. minuti srečanja že tudi prvo priložnost. Ruski obrambi je pobegnil Jan Urbas, ki pa je bil v zaključku premalo natančen, da bi Slovenijo popeljal v vodstvo. V 7. minuti so ruski hokejisti izkoristili slovensko napako na sredini ledene ploskve, popeljali pak pred gol in s strelom v zgornji desni kot premagali slovenskega čuvaja mreže Gašperja Krošlja.

Najboljšši igralec tekme - slovenski kapetan Jan Muršak je ob koncu druge tretjine ob igralu več znižal na 4:2. | Foto: Sportida Najboljšši igralec tekme - slovenski kapetan Jan Muršak je ob koncu druge tretjine ob igralu več znižal na 4:2. Foto: Sportida

Nadaljevanje tekme je minilo v znamenju hitrih akcij na obeh straneh, ki pa se niso razvile v priložnosti za nov zadetek. V 13. minuti je nekaj zmede pred slovenskim golom botrovalo novemu zadetku v korist Rusije, saj je pak ostal nepokrit, kar so ruski hokejisti takoj izkoristili ter ga potisnili čez golovo črto.

Ruska izbrana vrsta je pritisk iz prvega dela ohranila tudi v začetku nadaljevanja. Na drugi strani je Slovenija zagrešila napako v svoji tretjini in bila dve minuti ob enega igralca na ledeni ploskvi. Kazen so sicer risi tokrat obranili, a jih je zaradi preveč igralcev na ledu v 30. minuti doletela še ena. Ruski reprezentanti so potrebovali zgolj nekaj sekund, da so takšno številčno prednost unovčili in povišali vodstvo na 3:0.

V 35. minuti je po podaji Matica Podlipnika in Davida Rodmana rusko mrežo na svoji 100. reprezentančni tekmi načel Boštjan Goličič. Ruski stroj v odgovor na zadetek je ponovno pritisnil na slovenski gol. Tako sta v 38. minuti v akciji dveh ruskih napadalcev na enega slovenskega branilca zadeli za 3:1. V zadnji minuti drugega dela se je Sloveniji ponudila priložnost za znižanje ruske prednosti, saj so bili domačini prvič na tekmi z igralcem manj na ledu. Risi so hitro postavili napad pred nasprotnikovim golom, nekaj časa pletli mrežo, nato pa je Aleš Kranjc podal kapetanu Janu Muršaku, ki je z natančnim strelom premagal ruskega golmana. Na odmor sta ekipi odšli z izidom 4:2.

V zadnji tretjini so že na začetku Slovenci imeli prednost igralca več na ledu, ki pa je ostala neizkoriščena. Po njenem izteku je v 45. minuti Aleš Mušič tik pred ruskim golom našel Kena Ograjenška, ki je pak hitro pospravil v mrežo domačinov. Slovenci so po zadetku pritisk še stopnjevali in v zadnjih desetih minutah tekme v celoti prevzeli pobudo na ledu. Ob koncu tekme je selektor Nik Zupančič vzel še pol minute premora in nato poskusil s šestim napadalcem. Ni se izteklo po načrtih, ruski hokejisti so prišli do paka in zadeli prazen slovenski gol.

Alrosa Cup, Sankt Peterburg, 27.–29. april

Sobota, 29. april

Rusija U25 : Slovenija 5:3 (2:0, 2:2, 0:1)
Strelci: 1:0 Šalunov 7., 2:0 Sannikov 13., 3:0 Ilienko 31., 3:1 Goličič (D. Rodman, Podlipnik, 35.), 4:1 Barabanov (38., PP1), 4:2 Muršak (Kranjc, 40., PP1), 4:3 Ograjenšek (Mušič, Podlipnik, 45.), 5:3 Šalunov (59., EN)
Streli: Rus 25 (9, 9, 7), Slo 29 (7, 11, 11)
Kazenske minute: Rus 4 (0, 2, 2), Slo (0, 4, 2)
PP1-zadetek z igralcem več
EN-zadetek v prazen gol

Postava Slovenije: Krošelj, Pintarič; Kovačević, Robar, Sabolič, Tičar, Jeglič; Kranjc, Vidmar, Urbas, Muršak, Verlič; Gregorc, Pretnar, Pance, Goličič, D. Rodman; Tavželj, Podlipnik, Ograjenšek, Mušič, Kuralt, Pem. Selektor: Nik Zupančič.

Postava Rusije na Alrosa Cup: Igor Šestjorkin (SKA Sankt Peterburg), Igor Ustinskij (Avtomobilist Jekaterinburg), Andrej Filonenko (CSKA Moskva); Jegor Rykov, Maksim Čudinov (oba SKA Sankt Peterburg), Rušan Rafikov, Nikita Čerepanov (oba Lokomotiv Jaroslavl), Igor Ožiganov, Artjom Blažievskij, Mihail Naumenkov, Artjom Sergeev (vsi CSKA Moskva), Zakhar Arzamastsev (Salavat Julajev Ufa); Maksim Šalunov, Sergej Šmakov, Stepan Sannikov (vsi Sibir Novosibirsk), Jegor Korškov, Pavel Kraskovskij, Aleksander Polunin, Artjom Ilenko (vsi Lokomotiv Jaroslavl), Mihail Vorobjov, Kirill Kaprizov (oba Salavat Julajev Ufa), Vjačeslav Osnovin, Maksim Mamin (oba CSKA Moskva), Aleksander Barabanov, Alexander Dergačjov (oba SKA Sankt Peterburg).

Ne spreglejte