Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2007,
9.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2007, 9.15

8 let

Pomembni točki za Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Zavarovalnice Maribora Olimpije so v tekmi 10. kroga lige Ebel premagali madžarsko Albo Volan z 2:0 (1:0, 0:0, 1:0).

Tekma, v kateri sta se srečala znanca iz mednarodne lige, bodo akterji in gledalci čim prej pozabili, za Ljubljančane sta pomembni le novi dve točki.

V prvem delu so domači hokejisti potrebovali tri številne premoči, da so prvič premagali vratarja Krisztiana Budaija, takrat pa so imeli na ledu igralca manj. V uvodu so domači pritiskali, toda premoč je bila jalova. Ob številčnih prednostih si ni pripravila nobene priložnosti. Madžari so se branili, ko pa so sami dočakali prvo igro s 5-4, so naredili napako na izhodu iz svoje tretjine. Pred vrati Albe je bil sam Aleš Mušič in zanesljivo zadel za 1:0. Pri Madžarih je bil v uvodni tretjini še najnevarnejši Krisztian Palkovics, ki je v prvi minuti, prav tako ob igralcu manj na ledu, a se je pred vratarjem Alexom Westlundom zapletel.

Igra v drugi tretjini ni bila dosti boljša, vsaj pri domačih, zato pa so gostje prestavili v višjo prestavo in nekajkrat nevarno zapretili domačemu čuvaju mreže. Andras Benk in Andras Horvath sta z nevarnima streloma poskušala v trenutkih številčne premoči, a je Westlund ostal zbran. Ob koncu je tudi Olimpija zapretila, toda najprej Jaka Avgustinčič in nato še Nik Zupančič nista bila dovolj spretna pred vrati Budaija, da bi povišala vodstvo, Žiga Pavlin pa je z močnim strelom meril tik ob vratnici.

Medla predstava se je nadaljevala tudi v zadnji tretjini. Domači so bili za odtenek boljši, a ne toliko, da bi še drugič premagali Budaija. Močan strel Dejana Kontreca in prodor Tomaža Vnuka sta vendarle napovedala, da je pri domačih več želje po zmagi, blizu sta bila tudi Ryan Jardine v 52. minuti in Ralph Intranuovo s hitrim prodorom v 54. A gola ni bilo, Madžari so v zadnjih dveh minutah poskusili brez vratarja. Vendar je 23 sekund pred koncem Intranuovo iz skoraj mrtvega kota zadel prazno mrežo Albe in tako dokončno odločil tekmo.

Ne spreglejte