Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 12. 2007,
20.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 30. 12. 2007, 20.43

7 let, 12 mesecev

Po vzpodbudnem začetku poraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 35. kroga lige Ebel na domačem ledu izgubili z beljaškim moštvom VSV s 3:5 (2:2, 0:2, 1:1).

Pred tekmo karavanškega derbija, ki je vnovič privabil številne ljubitelje hokeja, na Jesenice je prišlo tudi 500 navijačev iz Beljaka, sta obe moštvi napovedovali zmago. Beljačanom bi pomenila obdržanje stika z moštvi, ki so še vedno v igri za šesto mesto, Železarji pa so želeli popraviti vtis po dveh porazih v zadnjih dveh krogih.

Začetek je bil za domače zelo vzpodbuden, saj je Tomo Hafner že po dobrih dveh minutah s strelom izza gola ukanil vratarja Gerta Prohasko, ko pa je v deveti minuti ob igralcu več zadel še Markus Matthiasson, so domači dihali nekoliko lažje. A le minuto in pol, kajti Thomas Raffl je v 11. minuti zadel za gol priključka, čeprav ga je glavni sodnik priznal šele po burnem protestu gostujočih igralcev. Da pa se je vse še enkrat začelo znova, je poskrbel Daniel Gauthier, ki je zadel z igralcem manj ob prepovedanem položaju, toda sodniki so na prigovarjanje domačih le odmahnili z roko in zadetek priznali.

Številčne prednosti ostale neizkoriščene

Drugi del je bil precej izenačen, obe moštvi sta napadali v valovih, toda izid se vse do 35. minute ni spremenil. Železarji so imeli v obdobju med 32. in 37. minuto kar tri številčne prednosti, ki so ostale neizkoriščene, za nameček pa so gostje dvakrat prestregli plošček in najprej preko Peintnerja in po 44 sekundah še preko Orazeja dvakrat zadeli v polno in na drugi odmor odšli z lepo popotnico dveh zadetkov prednosti. Grobe napake v jeseniški igri so botrovale tudi menjavi vratarja Roberta Kristana z Andrejem Hočevarjem, odsotnost poškodovanega kapetana Dejana Varla in bolnega Miha Rebolja pa se je tudi precej poznala. Hočevar se je izkazal že v prvi minuti zadnje tretjine, ki se za domače ni začela najbolje, kajti po dveh minutah je moral na kazensko klop Aleš Kranjc. A so Gorenjci le pokazali zobe in preko Markusa Matthiassona ob igralcu manj zadeli, toda nevarnosti še ni bilo konec. Kranjcu se je namreč na klopi za kaznovane pridružil še Damjan Dervarič, 48 sekund prednosti dveh igralcev več na ledu pa Beljačani niso izkoristili in začel se je jeseniški lov za izenačenjem.

Toda le nekaj strelov od daleč ni bilo dovolj za zadetek, za nameček vnovič ni in ni stekla igra z igralcem več, sekunde pa so neusmiljeno tekle. In so se tudi iztekle brez zadetka v mreži gostov, zato pa je 38 pred iztekom dvoboja v prazen gol plošček poslal Gauthier in zmaga je odšla na severno stran Karavank.

Ne spreglejte