Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2013,
13.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

OKS

Petek, 1. 2. 2013, 13.33

8 let

Po uresničitev olimpijskih sanj s pomočjo finančne injekcije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slab teden loči slovensko hokejsko reprezentanco od olimpijskih kvalifikacij v danskem Vojensu, ki ji bo finančna injekcija Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) olajšala priprave in boj za Soči.

Dobro leto je še do zimskih olimpijskih iger v Sočiju, o katerem sanja tudi slovenska hokejska reprezentanca. Sanje bi lahko postale resničnost že konec prihodnjega tedna, ko bodo"risi" med 7. in 10. februarjem lovili vstopnico za nastop na olimpijskem turnirju v ruskem črnomorskem letovišču. OKS je v programih olimpijske solidarnosti pri Mednarodnem olimpijskem komiteju (MOK) pridobil 100.000 ameriških dolarjev, s katerim bo olajšal pot in priprave na kvalifikacijskem turnirju v danskem Vojensu. "Kar nekaj časa smo si prizadevali za pridobivanje sredstev iz različnih virov iz naslova nastopa na OI v Sočiju prihodnje leto. Na koncu je OKS-u v svojih naporih uspelo, saj smo v programih olimpijske solidarnosti pri MOK pridobili 100.000 ameriških dolarjev, ki jih v celoti namenjamo HZS, ta pa pripravam in nastopu slovenske hokejske izbrane vrste na kvalifikacijskem turnirju," je podpis pogodbe med HZS in OKS odprl vodja odnosov z javnostmi OKS Brane Dmitrovič.

Slovenski uspehi nad vsemi pričakovanji

"V slovenskem športu se zadnje čase dogajajo velike stvari, ki so plod naše trme, kljubovalnosti, želje po uspehu. Slovenski hokej se vzpenja, kar pomeni, da imamo res dobro reprezentanco, izjemno dobre igralce, zelo dober timski duh, zato upam, da se bo ta reprezentanca uvrstila na OI. Če mene vprašate, bi bil že čas, da se prvič v zgodovini samostojne Slovenije v edinem zimskem kolektivnem športu uvrstimo na olimpijske igre," je željo po uvrstitvi v Soči izrazil predsednik OKS dr. Janez Kocijančič in dodal: "To, da majhen narod z dvema milijonoma prebivalcev dosega uspehe, ki so nad vsemi pričakovanji, je pripeljalo do tega, da imamo velik ugled v strukturah MOK. In prav zaradi tega nam je to pot uspelo zagotoviti denar za priprave, kar bo v finančni suši zelo dobrodošlo."

"V tej težki finančni situaciji v Sloveniji poteza OKS za nas pomeni optimalne priprave. S tem finančnim vložkom bodo izpolnjeni vsi pogoji, da se bodo naši reprezentanti dobro pripravili in da bodo imeli čim hitrejšo in lažjo pot do Vojensa," je o denarnem vložku, ki ga bodo porabili za let do Vojensa in del hokejske opreme, spregovoril še generalni sekretar HZS Dejan Kontrec.

Želja po uresničitvi sanj je velika

Časa za priprave na olimpijski kvalifikacijski turnir ne bo veliko, zato ga bo izbrana vrsta Slovenije morala čim bolj učinkovito izkoristiti. "V ponedeljek popoldne se bomo zbrali na Bledu, kamor bodo reprezentanti pripotovali z različnih koncev Evrope, saj imajo čez vikend še nacionalna prvenstva. Opravili bomo štiri treninge. Seveda bi si želeli več, morda še kakšno pripravljalno tekmo, ampak tako pač je," o času, ki ga bo reprezentanca namenila pripravam, razmišlja Matjaž Kopitar. Kljub temu pa selektor ne dvomi o veliki želji svojih varovancev: "Najpomembneje pa je, da imamo tako jaz, vsi moji sodelavci in ne nazadnje igralci veliko željo, da bi se nam uresničile sanje. Sploh ne dvomim o igralcih, da ne bi dali vse od sebe. Če bomo verjeli, lahko olimpijske igre dosanjamo. Tukaj je tudi faktor, in sicer srčnost, ki bo na turnirju tudi zelo pomemben." Tudi napadalec Žiga Pance se strinja, da je v ekipi odlična kemija in da bo odločala večja želja: "Kemija, ki je ključnega pomena, je prisotna, saj si pomagamo v težkih trenutkih. Kar bo na Danskem pomenilo največ, bo želja po uspehu. Kdor bo pokazal največ borbenosti in želje po uvrstitvi na zimske olimpijske igre v Soči, bo dobival tekme."

Boj za eno olimpijsko vstopnico se bo v danskem Vojensu začel v četrtek, 7. februarja, nasprotniki slovenske reprezentance pa so Belorusija, Danska in Ukrajina.

Ne spreglejte