Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 2. 2014,
22.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija Innsbruck liga EBEL

Sreda, 26. 2. 2014, 22.17

8 let

Pirova zmaga Olimpije, zdaj tudi teorije ni več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Olimpija je pred maloštevilnimi navijači s 4:3 premagala zadnjo ekipo Innsbruck. Kljub zmagi bodo zeleno-beli odigrali le še dve tekmi lige EBEL, saj zdaj tudi teoretičnih možnosti za končnico ni več.

Zmaji, ki so med olimpijskim premorom ostali brez štirih igralcev in ki jim je po ponedeljkovem porazu v Dornbirnu ostal le še drobec možnosti za izločilne boje, so se po skoraj mesecu dni vrnili v domačo dvorano. Proti tekmecu Innsbrucku je Ivo Jan v postavo spet lahko uvrstil napadalca Roka Leberja, ta je prestal kazen treh tekem, ter Aleša Mušiča in Miho Pesjaka.

Moštvi, ki se počasi poslavljata od sezone v tem tekmovanju, sta si na uvodu priigrali nekaj priložnosti, ki so jih prvi izkoristili gostje. V deveti minuti, ko je na kazenski klopi sedel povratnik v zeleno-belem dresu Leber, je napako Damjana Dervariča izkoristil Alexander Höller, ki je zdrvel v protinapad in rutinirano ugnal Silo. A veselje gostov ni bilo dolgotrajno, saj je le dobre pol minute pozneje izenačil Anže Ropret. Olimpiji se je ponudila priložnost, da pred maloštevilnim občinstvom pride do vodstva ob igralcu več, a Ljubljančani power-playa niso znali kronati z zadetkom. Je pa v 15. minuti za zadetek poskrbel bratski dvojec Justin in Tyler Donati. Tyler je pridrsal po desni in z lepim strelom še drugič ugnal ljubljanskega čuvaja mreže.

Kaj kmalu bi na semaforju lahko pisalo 2:2, a je goste ob strelu Dervariča rešil okvir vrat. A kar ni uspelo Dervariču, je Gregorju Koblarju. Ta je dve minuti pred koncem tretjine – ki sta jo navijača popestrila s transparentom, s katerim sta dala Avstrijcem jasno vedeti, kdo ima boljšo reprezentanco, na njem je bil namreč napis ''Soči, 18. 2. 2014, Slovenija : Avstrija, 4:0'' – po strelu Žige Grahuta preusmeril pot ploščku v gol.

Ograjenšek in Verlič prelisičila nezanesljivega Munroja

Če je prvi del ponudil štiri zadetke, sta v drugih 20 minutah mreži mirovali, čeprav sta bila vratarja nekajkrat na preizkušnji, a je ostalo le pri ''poskusih''. V 26. minuti je ob številčni premoči napadel strelec drugega avstrijskega zadetka Tyler Donati, a se je Sila izkazal. Na drugi strani je kljub igralcu manj Rok Leber ušel avstrijskim branilcem, a mu, tako kot Žigi Pešutu, ni uspelo spremeniti izida. Ga je pa v 46. minuti, ko je imela Olimpija igralca več, Ken Ograjenšek, ki je odbitek pospravil za hrbet tokrat ne najbolj zanesljivega Munroja. Ta je klonil še pet minut zatem, ko sta lepo akcijo izvedla Aleš Mušič in Miha Verlič. Prvi je pobegnil po levi, podal na desno pred gol do visokoraslega Štajerca, ki je vodstvo zvišal na +2.

Gostje so se v lov na priključek spustili brez vratarja, trojec Pešut-Ograjenšek-Koblar se je znašel sam pred praznim golom, a namesto da bi streljali, so si mladeniči ploščico podajali med seboj in na koncu zapravili vodstvo za tri. Avstrijci so njihovo ''igranje'' kaznovali, in sicer je nekdanji zmaj Jeff Ulmer pridrsal po desni in z vrha krogov premagal Silo. A časa, da bi morski psi ujeli zeleno-bele, ni bilo več. Olimpija je prišla do četrte zmage v kvalifikacijskem delu, ki pa je bila pirova, saj Ljubljančani dva kroga pred koncem nimajo več teoretičnih možnosti za četrtfinale.

V petek bo Olimpija odigrala zadnjo domačo tekmo lige EBEL v sezoni, v Tivoli prihajajo bogati aktualni prvaki iz Celovca, ki si končnice še niso zagotovili.

Ne spreglejte