Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2008,
7.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 2. 2008, 7.37

8 let

Ovečkin zabil štiri gole

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V četrtek po severnoameriškem času je v ligi NHL mladi ruski zvezdnik Aleksej Ovečkin zabil štiri gole za zmago Washingtona. Anže Kopitar je tokrat zabeležil podajo, njegovi Kralji so zmagali.

Na tekmi v New Yorku je bil odločilen prav gol Roba Blakea v 48. minuti za 2:1, pri katerem je podal Kopitar. V zadnji minuti je zmago z golom potrdil Aleksander Frolov. Pred tem pa so gostitelji v prvi tretjini uspeli izenačiti izid na 1:1. Los Angeles je s 45 točkami še vedno zadnja ekipa v ligi NHL, a je v zadnjem obdobju močno popravil izkupiček, saj je na devetih tekmah doživel vsega dva poraza in se že bliža tekmecem. Na drugi strani pa je zanimiva bilanca moštva iz New Yorka, ki je doživelo že šesti zaporedni poraz v v domači dvorani. Ekipa iz Los Angelesa bo ostala v New Yorku, saj jo po prostem večeru čaka še gostovanje pri New Jerseyju.

Ovečkin se je zavihtel na vrh lestvic

Junak večera je bil ruski hokejist Aleksej Ovečkin. Na tekmi med Washingtonom in Montrealom je Ovečkin kljub zlomljenemu nosu po grobem naletu in šivom na ustnici, potem ko ga je v obraz zadel plošček, dosegel kar štiri gole, tudi odločilnega v podaljšku za slavje s 5:4. En gol za ekipo Washingtona je dodal Viktor Kozlov, pa tudi pri tem golu je bil podajalec Ovečkin. Na drugi strani ne gre prezreti, da je imel Washington tekmo v rednem delu praktično dobljeno, saj je v 33. minuti vodil s 3:0 in v 53. s 4:2, a so se Kanadčani pobrali in z zadetkoma Guillauma Latendressa, zadnjega je dosegel 32 sekund pred koncem, celo izenačili. Ovečkin je štiri gole in podajo dosegel drugič v karieri, saj mu je to uspelo že 29. decembra na tekmi proti Ottawi. S skupaj 43 goli in 70 točkami 22-letni Rus vodi v obeh strelskih statistikah lige NHL.

Po podaljšku se je končala tudi tekma med Carolino in Torontom, spet pa so krajši konec potegnili Kanadčani. Odločilni gol v dodatnem igralnem času je dosegel Rod Brind'Amour. Omenimo pa tudi vratarja druge ekipe iz New Yorka, Steva Valiquetta iz Rangersov, ki je prvič v karieri ostal nepremagan in postavil temeljni kamen za zmago s 4:0.


Liga NHL, 31. januar:

Carolina : Toronto 3:2 * Gleason, Walker, Brind'Amour; Tlusty, Sundin

NY Islanders : LA Kings 1:3 Berard; Moulson, Blake, Frolov

Philadelphia : NY Rangers 0:4 Dawes, Prucha, Drury, Shanahan

Washington : Montreal 5:4 * Ovečkin 4, Kozlov; Tlusty, Sundin

Ottawa : Boston 1:4 Vermette; Kessel, Lucic, Savard, Kobasew

Tampa Bay : Vancouver 4:3 Prospal, Gratton, Lecavalier, Richards; Bourdon, Pyatt, Edler

Nashville : Columbus 4:2 Radulov, Arnott, Fiddler, Nichol; Zherdev, Fritsche

* - po podaljšku

Ne spreglejte