Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 2. 2013,
20.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija Orli Znojmo

Nedelja, 17. 2. 2013, 20.11

8 let

Orli poleteli v končnico, Olimpija si je priprla vrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Olimpija je z 1:2 izgubila z Orli iz Znojma, ki so si z zmago zagotovili končnico. ''Zmaji'' teoretične možnosti za končnico še imajo, a se jim je ta zaradi ostalih neugodnih izidov zelo oddaljila.

''Zmaji'' so na predzadnji domači tekmi drugega dela EBEL pričakali vodilno moštvo spodnjega doma Orle iz Znojma, ki so zeleno-bele do nedeljskega obračuna na petih medsebojnih srečanjih trikrat premagali. Gostje s Češke so srečanje začeli nervozno, že po 50 sekundah je na kazensko klop moral Juraj Rožnik, čez pol minute pa se mu je pridružil še Vesa Kulmala in Olimpija je imela že na uvodu minuto in deset dva igralca več. Z obleganjem vrat Ondreja Kacetla je začel Žiga Grahut, a je bil Čeh na mestu. Sledilo je dolgo kombiniranje in številne podaje, nato pa se je Chris D`Alvise znašel pred gostujočim golom, a streljal prek gola. Številčno prednost je z zadetkom poskušal kronati še Kevin DeVergilio, a tudi njemu ni uspelo spremeniti rezultata na semaforju. Po dobrih štirih minutah se je ljubljansko obstreljevanje le nekoliko umirilo in tudi gostje so začeli prihajati do konkretnejših priložnosti. V sedmi minuti se je po strelu Adama Havlika izkazal Jerry Juhn, ki je dobro posredoval tudi ob strelu z modre črte Aleša Sove. V enajsti minuti so imeli Ljubljančani spet igralca več in takrat so številčno prednost le izkoristili. Po strelu z modre črte Igorja Cvetka je odbitek za hrbet Kacetla pospravil Andrej Hebar, ki je že na prejšnji tekmi kot prvi načel mrežo nasprotnikov. Orli so lovili priključek in kaj kmalu bi ga ujeli v 15. minuti, ko jim je izenačenje preprečila prečka. Do konca tretjine sta obe ekipi sicer še poskušali spremeniti izid, a se rezultat do prvega odmora ni spremenil.

Olimpija zapravila kazenski strel, Čehi dvakrat izkoristili številčno prednost

Začetek druge tretjine je postregel z lepo priložnostjo za domače, ko je Brock McBride pridrsal po levi, podal na desno stran do Chrisa D`Alvisa, ki je takoj ustrelil, a se čuvaj mreže Orlov ni pustil premagati. Če so v prvi tretjini s prekrški začeli Čehi, se je v drugi večkrat hladila Olimpija, tudi na račun nepravilnih menjav. Najprej je dve minuti odsedel Jaka Ankerst, a zeleno-beli so zdržali pritisk, nato pa je v 25. minuti moral na kazensko klop še McBride, takrat pa gostje priložnosti za izenačenje niso spustili iz rok. Ob ogradi se je dobro znašel Vesa Kulmala, ki je lepo podal do samega Lubomira Stacha, ta pa je s strelom prek ramena Jerryja Kuna izenačil. V 31. minuti si je lepo priložnost priigral McBride, a je Kacetl ubranil. Dve minuti zatem so Ljubljančani spet nepravilno menjali in gostje so še enkrat več izkoristili nespametno potezo. A še pred vodstvom gostov, je McBride pobegnil v protinapad, strelec prvega češkega zadetka pa je nad njim storil prekršek in Olimpija si je prislužila kazenski strel, ki pa ga McBride ni izkoristil. Gostje so imeli še naprej igralca več, kar so izkoristili malo pred iztekom kazni, ko je Adam Havlik podal na levo stran do popolnoma samega Martina Planeka, ki je v 35. minuti poskrbel za vodstvo. Obe ekipi sta do drugega odmora še nekajkrat poizkušali, a sta mreži mirovali.

Orli v končnico, Olimpija s teoretičnimi možnostmi

Zadnjo tretjino so dobro začeli Čehi, najprej je zapretil Peter Pucher, a je čuvaj ljubljanske mreže poskrbel, da Orli niso ušli na plus dva. To bi se lahko zgodilo že nekaj trenutkov zatem, ko je Jaka Ankerst pred Kuhnom izgubil ploščico, do katere je prišel Marek Uram, a rezultata ni spremenil. Na drugi strani se je pred Kacetlom sam znašel Žiga Pance, vendar ustrelil prek gola. V 53. minuti je poskušal še Chris D`Alvise, a tudi njemu ni uspelo znižati. Pet minut pred koncem so imeli gostje spet igralca več, kljub temu je Matej Hočevar pobegnil obrambi Čehov, vratar gostov pa je bil še enkrat več na mestu. V zadnji minuti so Ljubljančani poskusili še brez vratarja, bilo je vroče pred Kacetlom, še najbolj ob strelu McBrida, a so se vse poskusi izenačitve izjalovili. Češki gostje so si z novima točkama že zagotovili končnico, medtem ko so si hokejisti Olimpije s porazom vrata končnice močno priprli. Ljubljančani so namreč padli na četrto mesto, saj jih je prehitel Dornbirn, ki ima na tretjem mestu točko prednosti, Salzburžani na drugem mestu pa še dve več. Teorija sicer še obstaja, a že v torek bodo morali v Salzburgu pasti ''rdeči biki'', drugače možnosti ne bo več.

Ne spreglejte