Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 8. 2016,
9.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija hokej Chris Langkow Jeff Frazee

Nedelja, 21. 8. 2016, 9.31

6 let, 6 mesecev

Uspešni pripravljalni tekmi Jesenic in Olimpije

Preizkus v Italiji se je končal z zmago Jeseničanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
HDD Jesenice | Foto HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Slovenska večna tekmeca sta v zadnjih dneh opravila vsak svoj preizkus. Olimpija je že v petek premagala UTE Ujpest, železarji pa so v soboto slavili pri Neumarktu.

Hokejisti Jesenic so na sobotnem pripravljalnem srečanju v Italiji zabeležili drugo zmago. S 6:4 so premagali moštvo Neumarkta, s katerim se bodo srečevali tudi v Alpski ligi.

"Pred tekmo smo se v slačilnici dogovorili, kako odigrati tekmo. Vedeli smo, da bomo nekoliko utrujeni od poti in pričakovali smo pritisk nasprotnika. To se je zgodilo. Prvih pet minut so bili domači nevarnejši, nato pa smo ujeli ritem, sprostili smo se in igrali dobro. Vesel sem zmage v gosteh, če bomo nadaljevali tako tudi naprej, se lahko nadejamo uvrstitve pri vrhu," je po zmagi v klubski diktafon povedal strelec prvega jeseniškega zadetka Žan Jezovšek. Po en zadetek so prispevali še Urban Sodja, Aleš Jeklič, Sašo Rajsar, Marjan Manfreda in Aleksandar Magovac.

Gorenjsko moštvo, katerega barve bo v prihodnje branil tudi mladi napadalec Blaž Tomaževič, novo pripravljalno srečanje čaka prihodnjo soboto, ko v goste prihaja prav Neumarkt.

Pripravljalna tekma, 20. avgust

AHC Neumarkt Riwega : SIJ Acroni Jesenice 4:6 (1:0, 1:2, 2:4)
Strelci za Jesenice: Jezovšek, Sodja, Jeklič, Rajsar, Manfreda, Magovac

Olimpija zaprla vrata Tivolija in na kolena spravila Madžare

Po slabih treh tednih skupinskih priprav so člani edinega slovenskega EBEL-ligaša v petek opravili prvi tekmovalni preizkus, ki je ostal skrit očem javnosti. Olimpija se je odločila, da bodo morali njeni privrženci na ogled prevetrene ekipe še počakati, in madžarskega tekmeca UTE Ujpest pričakala za zaprtimi vrati. V Ljubljani namreč vsak prihranjen evro pride še kako prav ...

Olimpija je na prvem pripravljalnem srečanju slavila s 6:1. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Olimpija je na prvem pripravljalnem srečanju slavila s 6:1. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Če je vodstvo zeleno-belega tabora kaj privarčevalo, pa njegovi igralci prav nič niso varčevali nasprotnikov. Madžarskemu Ujpesti, ki igra v ligi MOL, so natresli šest golov. Prav vse je prejel nekdanji član Olimpije Aleš Sila. Gostitelje je v četrti minuti v vodstvo popeljal Aljaž Uduč, trikrat je mrežo zatresel novinec iz Kanade Chris Langkow, zadetek k visoki zmagi pa sta prispevala še Anže Ropret in Miha Zajc. Častni zadetek Madžarov, dan prej so z 1:4 priznali premoč Jesenicam, je v 45. minuti dosegel Andras Benk.

Ljubljančani, v vratih katerih se je s 97-odstotno uspešnostjo izkazal novi ameriški vratar Jeff Frazee (32 obramb), bodo drugo pripravljalno tekmo odigrali prihodnji petek na gostovanju v Zell am See-ju.

Pripravljalna tekma, 19. avgust:

 

HDD Olimpija Ljubljana : Ujpest TE 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)

Strelci: 1:0 Uduč (Bazevics; 4.), 2:0 Langkow (Uduč, Bussieres; 16.), 3:0 Ropret (Pem, Selan; 22.)/PP1, 4:0 Langkow (Gabor, Ropret; 27.)/PP1, 4:1 Benk (45.)/PP1,  5:1 Langkow (Koren; 54.), 6:1 OLI Zajc (Pem, Groznik; 56.).
Ekipa Olimpije: Frazee, Rajšp; Harty, Guimond, Bussieres, Langkow, Gabor; Selan, Bazevics, Uduč, Pem, Zajc; Planko, Groznik, Koren, Hadzič, Ropret; Batič, Srpčič, Potočnik, Ograjenšek, Chvatal.  
Razmerje v strelih: 34:33
Ne spreglejte