Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 10. 2018,
11.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

Natisni članek

Ivo Jan Sterzing Vipiteno Jure Sotlar Kristjan Čepon HK Olimpija Alpska liga

Sreda, 31. 10. 2018, 11.00

5 let, 6 mesecev

Po deveti zaporedni zmagi Olimpije v alpski ligi

Selektor po porazu zaploskal Olimpiji: Zasluženo tam, kjer so

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09
HK Olimpija | Hokejisti Olimpije so v torek vknjižili deveto zaporedno zmago Alpske lige, v kateri zasedajo drugo mesto. | Foto Vid Ponikvar

Hokejisti Olimpije so v torek vknjižili deveto zaporedno zmago Alpske lige, v kateri zasedajo drugo mesto.

Foto: Vid Ponikvar

"Držimo skupaj, smo prava ekipa, poklopimo se tako na ledu kot zunaj njega. Imamo pa še rezerve," je po novi, že deveti zaporedni zmagi v Alpski ligi prešerne volje razlagal Kristjan Čepon, eden vidnejših članov ob zmagi HK SŽ Olimpija s 6:2 nad Sterzing Vipitenom, ki ga vodi Ivo Jan. "Olimpija je na lestvici zasluženo tam, kjer je," je selektor risov, ki v svoji vrsti pogreša poškodovanega Jureta Sotlarja, po porazu športno čestital drugi ekipi tekmovanja.
 

HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Brez jeseniškega čudeža in z deveto zaporedno zmago zmajev

Hokejsko moštvo s Celovške 25 je v torek nadaljevalo zmagoviti niz, ki se je začel 22. septembra. Od takrat so zmaji nanizali 12 zmag, tri v državnem prvenstvu, devet v Alpski hokejski ligi. 

Zadnja "žrtev" je bil južnotirolski kolektiv Wipptal Broncos Weihenstephan. Italijansko ekipo vodi nekdanji hokejist in trener Olimpije ter novi selektor risov Ivo Jan, njen član pa je otrok zmajevega gnezda Jure Sotlar

Sterzing se je moral v Tivoliju, ki po seriji zmag na tribune vabi vse več gledalcev, v torek dobrih tisoč, znajti brez slovenskega napadalca, sicer enega od svojih udarnih adutov, saj Sotlar sanira poškodbo roke (nared naj bi bil čez dva tedna po reprezentančni akciji). S poškodbami se ubada še nekaj Janovih varovancev, tako da je imela italijanska vrsta - po ponedeljkovih ujmah, ki so zaprle številne avstrijske ceste, je v Ljubljano pripotovala z zamudo - na voljo tri polne peterke.

"Morda nismo začeli na najvišji ravni, a smo po prvi tretjini že vodili z 2:0. Igrali smo kot ekipa. Imamo še nekaj rezerv v igri, da se še marsikaj izboljšati." | Foto: Vid Ponikvar "Morda nismo začeli na najvišji ravni, a smo po prvi tretjini že vodili z 2:0. Igrali smo kot ekipa. Imamo še nekaj rezerv v igri, da se še marsikaj izboljšati." Foto: Vid Ponikvar

Rezerve so še

Te niso bile kos Olimpiji, ki je tako rekoč celotno srečanje nadzirala potek in se na koncu razveselila zmage s 6:2. Ob tej je bil, predvsem v drugi polovici tekme, najbolj razpoložen branilec Kristjan Čepon. "Morda nismo začeli na najvišji ravni, a smo po prvi tretjini že vodili z 2:0. Igrali smo kot ekipa. Imamo še nekaj rezerv v igri, da se še marsikaj izboljšati. Gremo iz tekme v tekmo," je bil po zmagi kratek 22-letnik, ki recept za zmagoviti niz vidi v: "Mislim, da vsi držimo skupaj, smo prava ekipa, skupina. Natrenirani smo dovolj, 'poklopimo se', tako na ledu kot tudi zunaj njega."

Kristjan Čepon o receptu za zmagoviti niz:

Ljubljančane tretja tekma v petih dneh ta teden čaka v četrtek, ko bodo gostovali pri drugi ekipi Salzburga. Ta je v zadnjem času precej razigrana, s štirimi zaporednimi zmagami, ugnala je tudi Jesenice, je skočila na peto mesto. "Gre za dobro ekipo, v Salzburgu bo nova, povsem drugačna tekma. V gosteh je avtomatsko težje igrati. Gremo po zmago. Mislim, da smo poleti dovolj trenirali, da smo pripravljeni na tri tekme v petih dneh."

Fotoutrniki s tekme Olimpija : Sterzing (foto: Vid Ponikvar)

Fotogalerija
1 / 27

Tam, kjer bi morali biti, a lahko bi bilo bolje

Precej manj zadovoljstva je bilo v taboru poražencev. "Čestitke Olimpiji, na lestvici je zasluženo tam, kjer je. Rezultat sicer ni povsem realen oziroma razlika ne bi smela biti tako visoka, kot je bila. Olimpija je trenutno v res zelo dobri formi. Dejansko iz vsake priložnosti, ki jo ima, lahko doseže gol," je po porazu dejal Jan.

"Trenutno sicer ne morem reči, da sem super zadovoljen s stanjem, a nekako gremo, kot bi morali iti. Bi pa seveda lahko bilo bolje," je po srečanju dejal trener Sterzinga Ivo Jan, ki bo v ponedeljek prvič v vlogi selektorja slovenske hokejske reprezentance. | Foto: Vid Ponikvar "Trenutno sicer ne morem reči, da sem super zadovoljen s stanjem, a nekako gremo, kot bi morali iti. Bi pa seveda lahko bilo bolje," je po srečanju dejal trener Sterzinga Ivo Jan, ki bo v ponedeljek prvič v vlogi selektorja slovenske hokejske reprezentance. Foto: Vid Ponikvar

Njegovo moštvo je po štirih porazih na zadnjih petih tekmah nekoliko padlo in zaseda osmo mesto. Kako je zadovoljen s stanjem? "Realno smo, kjer bi morali biti. Nekako smo lani na tem mestu zaključili redni del. Pozna se nam, da imamo nekaj hokejistov poškodovanih, pozna se nam, da ni Jureta (Sotlarja, op. a.), ki je velik del naše ekipe. Veliko uporabljam ene in iste igralce, ki pa so posledično izčrpani, saj imamo skoraj vsak drugi dan tekmo, tako da je regeneracijski čas določenih starejših igralcev nekoliko daljši, kot bi si morda želeli, a delamo glede tega," je po kar 11-urni poti v Ljubljano, kjer se mu ni izšlo po idealnem scenariju, razmišljal 43-letni trener.

Srečna roka pri izbira tujcev

Je pa lahko toliko bolj zadovoljen z edinimi tremi profesionalci v svoji ekipi, trojico tujcev. Kot kaže, so imeli pri Sterzingu srečni roko pri izbiri tistih, od katerih se pričakuje največ. Sotlar, ki dres italijanske ekipe nosi že od lanske sezone, je na devetem mestu po točkah lige. Prvo in drugo pa zasedata Američan Brandon McNally (z 20 asistencami najboljši podajalec lige) in Kanadčan Kyle Just (s 14 zadetki najboljši strelec tekmovanja).

Jan je z rezultatskim doprinosom Brandona McNallyja lahko zelo zadovoljen, Američan blesti predvsem s podajami. Na 12 tekmah jih je vknjižil 20, dodal pa še sedem zadetkov, kar ga uvršča na vrh točkovne lestvice lige. | Foto: Vid Ponikvar Jan je z rezultatskim doprinosom Brandona McNallyja lahko zelo zadovoljen, Američan blesti predvsem s podajami. Na 12 tekmah jih je vknjižil 20, dodal pa še sedem zadetkov, kar ga uvršča na vrh točkovne lestvice lige. Foto: Vid Ponikvar

"Tujci morajo delati razliko. Pri meni jo. Pozna pa se zdaj, da Jureta ni, zlasti v igri z igralcem več, tudi pet na pet. Je tip igralca, ki zna stopiti na plošček in morda umiriti igro. Zdaj morajo drugi stopiti v malo večje čevlje in zapolniti vrzel. Trenutno sicer ne morem reči, da sem super zadovoljen s stanjem, a nekako gremo, kot bi morali iti. Bi pa seveda lahko bilo bolje," je še dodal Jan, ki bo v ponedeljek prvič okusil še selektorsko vlogo. 

Ivo Jan
Sportal Popolna prevetritev. Kopica sprememb na Janovem seznamu.

Na Jesenicah bo na večerji zbral svoje varovance, ki bodo med 8. in 10. novembrom igrali na pripravljalnem turnirju v Minsku. V Belorusijo bo potovala mlada in precej neizkušena zasedba, Jan pa bo iskal odgovore o tem, koga iz mlade garde bi lahko kar najhitreje priključil standardni zasedbi.

Na februarskem domačem pripravljalnem turnirju na Bledu bo slovenska izbrana vrsta precej močnejša, obljublja selektor, udeležiti se ga namerava večina v zadnjih letih stalnih reprezentantov. Vrhunec sezone bo svetovno prvenstvo divizije I, skupine A, konec aprila v Kazahstanu.

Preberite še:

Jesenice : Olimpija
Sportal Glavič: Olimpija je vzela naše lanske stvari. Treba bo čim prej odgovoriti.
Pokal Slovenije HK Olimpija HK triglav Kranj
Sportal Triglavani in Celjani so se znesli nad Srbi, Slavija še drugič izgubila
Ne spreglejte