Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2008,
21.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 2. 3. 2008, 21.01

8 let

Olimpija kot prva v končnici slavila zmago v Linzu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V nedeljo sta se v Linzu v tretji tekmi polfinala pomerila Linz in ZM Olimpija. Slednja je kot prva uspela v končnici ugnati Linz (3:1) in prešla v skupno vodstvo v zmagah z 2:1.

V vetrovnem Linzu je bila v nedeljo na sporedu tretja tekma polfinala, kjer je po dveh srečanjih izid v zmagah izenačen (1:1). "Zmaji" so tokrat nastopili brez že dalj časa odsotnega Dejana Kontreca, Jureta Kralja, ki je že zaključil sezono in Andreja Tavžlja.

V končnici prvič ni povedel Linz

V samem uvodu tekme so domači pritisnili, "zeleno-beli" so pritisk prekinili na najlepši možni način – z zadetkom. Todd Elik je nastreljal plošček v nasprotnikovo tretjino, kjer ga je prejel Brandan Yarema, ki je streljal, odbiti plošček pa je po obrambi Jürgena Penkerja v mrežo pospravil Raffaele Intranuovo. To je bilo prvi v končnici, da Linz ni povedel kot prvi na tekmi. V 10. minuti so imeli gostje "power-play", kjer je Kevin Mitchell napačno podal, v hiter protinapad sta krenila Robert Shearer in Patrick Leahy, ki je po podaji prvega streljal in ugnal Alexa Westlunda. Linz se izenačenja ni veselil dolgo časa, saj je še v isti minuti Pasi Petriläinen s strelom iz modre črte znova popeljal svojo ekipo v vodstvo (2:1).

V 13. minuti se je izkazal Westlund, ki je odlično posredoval pri strelu Brada Purdija. Minuto zatem je Olimpija ob igralcu manj prišla do protinapada, kjer je Elik podal do Yareme, ta pa je z zadnjimi močmi še udaril plošček, ki se je skotali nezanesljivemu Penkerju med nogami v mrežo. V isti minuti je bilo nevarno pred vrati "zmajev", saj je strel pred vrati preusmeril Gregor Baumgartner. Slednji je nevarno zapretil tudi dve minuti pred koncem, ko je streljal iz neposredne bližine, obakrat je bil na mestu Westlund.

Brez zadetkov in izključitev

V drugi tretjini se je na začetku igra selila iz tretjine v tretjino, do prve resnejše priložnosti je prišlo šele po sedmih minuta igre, ko so imeli domači situacijo 3:2, ki jo je s strelom zaključil Mark Szücs. Pet minut zatem se je v odlični priložnosti znašel Jeremiah McCarthy, ki pa mu je plošček odskočil čez palico, vendar je malo zatem do strela prišel Nik Zupančič. Sledil je pritisk domačih, vendar se je vedno izkazal Westlund. Najprej je v 36. minuti streljal Leahy, minuto zatem še Jean-Francois David. V predzadnji minuti je poizkusil Matthias Iberer in nato še dvakrat iz neposredne bližine Szücs.

Ustavili vse nalete Linza

V zadnji tretjini "železarjem" iz Avstrije ni preostalo drugega, kot da gredo na vse ali nič, tako so po pričakovanjih pritisnili, medtem ko so "zmaji" imeli le eno nalogo, in sicer obraniti svoja vrata nedotaknjena. Prvi so kljub temu po napaki v domači obrambi zapretili Ljubljančani, prek Jake Avgustinčiča (slednji je prišel do strela še v 55. minuti). Za Olimpijo je bila nevarna predvsem 44. minuta, ko so domači imeli kar štiri priložnosti (Phillip Lukas, Viktors Ignatjevs in dvakrat Shearer), vendar je bil Westlund vedno na mestu.

Pet minut pred koncem so "zeleno-beli" le nekoliko vzpostavili ravnotežje in si priigrali nekaj priložnosti za strel. Minuto in petnajst sekund pred koncem je trener Linza zahteval minuto odmora in iz vrat potegnil Penkerja. Vendar domači niso imeli ob koncu le igralca več na ledu, temveč kar dva, saj je bil malo več kot minuto pred koncem izključen Yarema (sodniki so ob koncu spregledali kar nekaj prekrškov domačinov). Kljub silovitem naletu so gostje obranili svojo mrežo nedotaknjeno in se veselili zaslužene zmage.

Ne spreglejte