Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 10. 2016,
11.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Marko Popovič hokej Bojan Zajc Aleš Mušič

Torek, 25. 10. 2016, 11.55

6 let, 6 mesecev

Nova neizprosna sezona za Olimpijo

Marko Popovič: Delamo s tem, kar imamo, zato kakšne zamude so. Potrebne bodo spremembe.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Olimpija Dornbirn | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Olimpija je v ponedeljek vknjižila 11. poraz na 14 tekmah in se še utrdila na zadnjem mestu lestvice lige EBEL. V klubu, kjer plačilna disciplina šepa že po manj kot dveh tekmovalnih mesecih, se bodo v kratkem pogovorili o tem, v kakšni obliki bodo pluli naprej. Konec tedna bo za zmaje po dolgem času zaigral Aleš Mušič.  

Edini slovenski EBEL-ligaš je že vkorakal v drugo četrtino uvodnega dela razširjenega avstrijskega prvenstva, v katerem tudi letos ni konkurenčen.

Mlado moštvo z najnižjim proračunom lige (okoli pol milijona evra) je na ponedeljkovem derbiju začelja z bledo predstavo obeh nasprotnikov z 2:3 priznalo premoč Dornbirnu. Olimpija ima po 14 tekmah sezone tri zmage, 11 porazov in sedem točk, kar jo prepričljivo uvršča na zadnje mesto. Pet točk za predzadnjo Sapo Fehervar.

"Ni lepo izgubljati, nihče si tega ne želi. Zelo smo si želeli, se borili do konca, poskušali narediti vse, da bi dobili točke, dvakrat smo tudi zadeli vratnico, a zmanjkala nam je pika na i. Nasproti nam stojijo ekipe z veliko daljšo klopjo, z veliko izkušenejšimi igralci in to v odločilnih trenutkih prevesi tehtnico v njihovo korist," je po četrtem zaporednem porazu znane besede o boju, ki ne bogati točkovnega računa, ponovil trener Bojan Zajc.

Vsak trener si želi čim boljšo ekipo

"Trenutno si ne moremo želeti, kaj šele privoščiti kakšne okrepitve," o novih izkušenih močeh, ki bi jih Olimpija za konkurenčnost v ligi EBEL nujno potrebovala, pravi trener Bojan Zajc. | Foto: Sportida "Trenutno si ne moremo želeti, kaj šele privoščiti kakšne okrepitve," o novih izkušenih močeh, ki bi jih Olimpija za konkurenčnost v ligi EBEL nujno potrebovala, pravi trener Bojan Zajc. Foto: Sportida Trener pogreša štiri napadalce. Poškodovani so Gal Koren, Aljaž Uduč in Žiga Pešut (v nedeljo si je poškodoval prst), medtem ko dolgoletni kapetan Aleš Mušič zaradi nesoglasij z vodstvom kluba v tej sezoni še ni zaigral. Po besedah vodstva se bo vrnil konec tedna, tik pred reprezentančnim premorom, ko bo Olimpija najprej v petek gostovala pri Beljaku, v nedeljo pa gostila prvake iz Salzburga.

"Treh nosilcev igre nimamo, pa vemo, kako pomembni so za nas, dajejo nam večjo globino in gotovost. Dve naši liniji sta že igrali profesionalni hokej, dve še ne, zato nam vsak izkušen igralec pride prav," je potarnal 50-letni trenerski vodja ekipe, ki se zaveda, da okrepitve ta trenutek niso mogoče.

"Trenutno si ne moremo želeti, kaj šele privoščiti dodatnih igralcev. Najprej moramo v našem klubu urediti stvari, redno plačevati … Šele ko je to enkrat urejeno, lahko razmišljaš o okrepitvah. Seveda si vsak trener želi čim boljše ekipe. Mi se poskušamo čim bolje boriti s tem, kar imamo. Najpomembneje je, da klub dobro deluje. Potem je tudi vzdušje veliko boljše. Upam, da se bo to uredilo in bodo igralci lahko mislili samo na hokej."

Z enim uredili, z drugim se še dogovarjajo

"Z Mušičem smo uredili stvari, ki so se vlekle iz preteklosti, tako da se bo ekipi na tekmi priključil v petek." | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Z Mušičem smo uredili stvari, ki so se vlekle iz preteklosti, tako da se bo ekipi na tekmi priključil v petek." Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Najboljša novica je, da smo z Alešem (Mušičem, op. a.) uredili stvari, ki so se vlekle iz preteklosti, in da se bo ekipi na tekmi priključil v petek. Dogovoriti se moramo še za neko malenkost s Hočevarjem (Matejem, op. a.), ampak mislim, da se bo tudi to zgodilo v prihodnjih dneh," o neigranju dveh dolgoletnih članov – predvsem za kapetana Mušiča, ki je dolga leta stalni član reprezentance, bodo tekme izjemno pomembne, da bo lahko ostal na seznamih za reprezentančne akcije Nika Zupančiča –, pravi predsednik Olimpije Marko Popovič.

 

"Nekaj spet zaostaja"

Pa so finančne stvari za letošnjo sezono urejene? "Nekaj sicer spet zaostaja, verjamem pa, da bomo te stvari urejali veliko bolje kot lani. Marsikaj smo obljubili. Ekipa drži skupaj, je homogena, bojevali se bomo do konca. To so pozitivne stvari, ki nas lahko vlečejo naprej," je Zajc nakazal, da so se zamude pri izplačilih začele zgodaj.

Vztrajajo le še redki

Tivolske tribune samevajo. Nekoliko več gledalcev kot na zahodni tribuni (na fotografiji) se je v ponedeljek zbralo na vzhodni. A vseh skupaj je bilo le okoli 300. | Foto: Tivolske tribune samevajo. Nekoliko več gledalcev kot na zahodni tribuni (na fotografiji) se je v ponedeljek zbralo na vzhodni. A vseh skupaj je bilo le okoli 300.

Tivolske tribune na Olimpijinih tekmah vse bolj samevajo. Če se je na nedeljski tekmi zbralo skromnih 500 gledalcev, jih je bilo na ponedeljkovi še manj. Srečanje z Donbirnom si je ogledalo zgolj kakšnih 300 hokejskih zanesenjakov.

"Tudi po seriji treh zmag, dveh v ligi EBEL in superpokalno, na naslednji tekmi ni bilo precejšnje razlike v obisku. Verjamem, da ni prijetno gledati, da tvoja ljubljena ekipa ne osvaja točk. Dejstvo je, da pravi navijači podpirajo svoje moštvo v dobrem in slabem. Verjamem, da znajo ceniti boj fantov," o praznih tribunah pravi Zajc.

Finance? "Ni boljše, ni pa niti slabše."

O tem, kako finančno in organizacijsko trenutno stoji Olimpija, je s sedmo silo spregovoril tudi predsednik Popovič.

"Finančno stvari vsekakor niso boljše, niso pa niti slabše. Razlika od preteklih let je, da letos dejansko delamo s tem, kar imamo, zato se pojavljajo zamude. Žalostno je, da se sponzorji, z redkimi izjemami, žal ne odzivajo, kot smo pričakovali," je razočarano dejal prvi mož hokejskega društva s Celovške 25 in napovedal spremembe.

"V kratkem bo zbor članov in skupščina, ki bo morala spremeniti določene stvari, saj aktivnosti v klubu niso takšne, kot bi na tej ravni morale biti," je spremembe napovedal predsednik Olimpije Marko Popovič in dodal, da bodo podrobneje analizirali dozdajšnje igre zeleno-belih. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "V kratkem bo zbor članov in skupščina, ki bo morala spremeniti določene stvari, saj aktivnosti v klubu niso takšne, kot bi na tej ravni morale biti," je spremembe napovedal predsednik Olimpije Marko Popovič in dodal, da bodo podrobneje analizirali dozdajšnje igre zeleno-belih. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"To je tudi signal za upravni odbor, da se mora vprašati, v kakšni obliki, zasedbi bomo šli naprej. V kratkem bo zbor članov in skupščina, ki bo morala spremeniti določene stvari, saj aktivnosti v klubu niso takšne, kot bi na tej ravni morale biti. Predvsem bo treba v delo vključiti nekaj novih ljudi, nadomestiti koga, pri katerem je zagon upadel. Treba je najti svežo kri, ki bi morda odprla vrata tudi pri kakšnem novem sponzorju," o novih močeh, kot že večkrat, razmišlja Popovič.

"Kako naprej"

Olimpija bo do reprezentančnega premora, ko bo Slovenija na Bledu med 3. in 5. novembrom na turnirju EIHC gostila Latvijo, za katero bo igral zmaj Kristaps Bazevics, Francijo in Belorusijo, odigrala še dve tekmi. V petek gostuje pri Beljaku, v nedeljo gosti Salzburg.

V tem času bodo, kot je dejal predsednik, analizirali tudi igro Olimpije: "Treba je analizirati, kaj bi se dalo narediti bolje. Trezno in konkretno. Kako bi se dalo kakšno tekmo bolje obrniti. Predvsem začetke, ko hitro izgubimo možnost, ali pa to, da praktično v zadnjih sekundah pokvarimo rezultat. V prihajajočih dneh, ko bo malo manj aktivnosti, bo treba preveriti, zakaj se to dogaja, in se odločiti, kako naprej."

Ne spreglejte