Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 4. 2016,
16.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

Aleš Kranjc Žiga Pance Žiga Jeglič Nik Zupančič svetovno prvenstvo v hokeju hokej slovenska hokejska reprezentanca risi

Nedelja, 24. 4. 2016, 16.39

6 let, 7 mesecev

"Mi smo načrt izpolnili, Italijani pa bodo še marsikomu zagrenili življenje"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08
Nik Zupančič | Foto HZS/Drago Cvetanovič

Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Slovenska izbrana vrsta je na SP divizije I, skupine A, v Katovicah dosegla še drugo zmago, Italijo je premagala s 3:1 in potrdila prvo mesto. Slovenski selektor Nik Zupančič je s popolnim izkupičkom dveh dni zadovoljen.

Po suvereni sobotni zmagi nad Japonsko (7:1) je četa Nika Zupančiča spotaknila še zahodno sosedo, ki se je izkazala za precej trši oreh, kot so bili Azijci. Risi, večji del tekme so bili boljši nasprotnik, so Italijane strli v zadnji tretjini.

 

"Vedeli smo, kaj nas čaka. Zelo dobro smo se pripravili na njihovo igro, včeraj smo si pogledali tekmo Italija - Poljska. Začeli smo podjetno in preprečevali njihove izhode. Nismo pa bili tako učinkoviti, a se po prejetem zadetku nismo predali. V zadnji tretjini smo nato po 'power-playu' tekmo pripeljali do konca. Načrt je bil, da osvojimo maksimalno število točk v prvih dveh dneh. To smo izpolnili. A bolj ko se bo prvenstvo bližalo koncu, manj bo tekem in zmeraj več bo jasnega. Mislim, da bo ta Italija še marsikomu zagrenila življenje," je po zmagi razmišljal slovenski strateg.

 

Najtežja do zdaj

Aleš Kranjc | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"V bistvu je bila to prva težka tekma, odkar smo skupaj. Do zdaj so bile vse, na pripravah in prva na SP, eno stopnjo nižje kakovosti. Italijani so boljši nasprotniki. Začeli sicer niso tako dobro, a ko smo jim pustili nekaj prostora, so to kar takoj izkoristili, v zadnji tretjini pa smo spet postavili stvari na svoje mesto. Če bi na začetku ob premoči večkrat zadeli, bi se odvijalo drugače, a na to ne moreš računati. Treba je delati 60 minut in to pelje do zmage," je misli strnil izkušeni branilec Aleš Kranjc.

 

Napadalec Žiga Pance je ob tem dodal: "Veseli smo, da smo osvojili nove tri točke. Tekma je bila na drugačni ravni kot včeraj. Skozi celotno tekmo je bilo malo več napak, zlasti v prvi tretjini. Potem smo vajeti prevzeli v svoje roke in tekmo pripeljali v našo korist. Če bi kakšen zadetek dodali že v prvi tretjini, bi bil potek igre drugačen. A to je veliko če-jev. Jutri imamo dan za počitek in lahko še potreniramo nekaj malenkosti."

Žiga jeglič | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Ne smejo zaspati

"Začeli smo zelo agresivno in napadali že v njihovi tretjini, kar vzame nekaj moči. Edina slaba stran je bila pred koncem prve tretjine, sicer pa smo tekmo zanesljivo pripeljali do konca. Imeli smo veliko priložnosti že v prvi in drugi tretjini, a se oni zelo dobro branijo. Smo pa to obrambo prebili in zelo vesel sem, da smo zmagali. Glavno pa je, da zdaj ne zaspimo, na naslednji tekmi moramo začeti od začetka," je pred dnevom počitka – Slovenija bo tretjo tekmo odigrala v torek ob 20. uri proti Poljakom – opozoril strelec zmagovitega zadetka Žiga Jeglič.

Drugi krog svetovnega prvenstva divizije I, skupine A (nedelja)

Prvi krog svetovnega prvenstva divizije I, skupine A (sobota)

Ne spreglejte