Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 10. 2012,
20.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 19. 10. 2012, 20.28

7 let, 12 mesecev

Odločili niso igralci, temveč Madžar Gebei

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti HDD Olimpije so v 13. krogu v derbiju začelja lestvice izgubili proti Dornbirnu in padli na predzadnje mesto. Odločilni zadetek so gosti dosegli s pomočjo dveh očitnih prekrškov.

Domači strateg Bojan Zajc je imel tokrat težave z branilci, Žiga Grahut je poškodovan, medtem ko je Damjan Dervarič zbolel. Tako sta po daljšem času priložnost dobila Boštjan Groznik in Matevž Erman, prvi je zaigral ob Michaelu Ratchuku, drugi pa z Igorjem Cvetkom. Mesto v ekipi md branilci je dobil tudi mladi Matic Krivic. Od napadalcev v postavi ni bilo Scotta Freemana, nadomestil ga je Ken Ograjenšek.

Kdo drug kot Muršak

Navijačev se je tokrat zbralo za odtenek manj kot na zadnji domači tekmi, po vsej verjetnosti si zaradi gospodarske situacije, ki vlada po svetu, marsikdo ne more privoščiti dveh športnih dogodkov na isti dan. V večernih urah namreč čaka obračun še košarkarje Olimpije v evroligi. Hokej ni bil na najvišji ravni, so si pa v prvi tretjini pripravili nevarnejše priložnosti gostje, ki so uporabljali tudi nekoliko umazane prijeme. Kar nekajkrat so namreč s telesom štartali na vratarja Jerryja Kuhna, vendar pa so jim to dopustili domači igralci ki svojega čuvaja mreže niso zaščitili. Vseeno so do vodstva prišli ''zmaji'', po zmedi pred vrati je bil na pravem mestu Jan Muršak, kateremu ni bilo težko pospraviti ploščka v mrežo.

V 12. minuti se je izkazal Kuhn, ki je ob igralcu manj zaustavil nekaj nevarnih strelov. Nedolgo zatem je imela Olimpija dva igralca več, a le za kratek čas, saj je Andrew Thomas, ki je bil pred lastnimi vrati znova preveč mehak, napravil nepotreben prekršek. Štiri minute pred piskom prve sirene je prišlo do izenačenja. Po hitrem protinapadu je plošček prišel do Matthewa Keitha, ki je počakal, da se je domači čuvaj mreže ulegel, nato pa ga preigral.

Trije zaporedni ''power-playi'', en zadetek

V drugem delu igre so ''zmaji'' le bili nekoliko podjetnejši, v 22. minuti je imel Aleš Mušič samostojen prodor, položil vratarja na tla, a mu na koncu ni uspelo dvigniti ploščka čez nogo. Vratar Patrick Desrochers je imel kar nekaj težav tudi pri ukrotitvi poizkusa Kena Ograjenška. Sledila je izključitev na domači strani, ki pa ni bila kaznovana. V 29. minuti je bila situacija obrnjena, ''zmaji'' so imeli kar trikrat zapored igralca več, a navijačem pojedli ogromno živcev. Igra ni stekla, posledično strelov na vrata Dornbirnerja ni bilo in ko je že kazalo, da se bodo gostje ubranili, se je mreža le zatresla. Igor Cvetek je z modre sprožil strel, ki je konča za hrbtom pokritega Desrochersa.

Nedolgo zatem je s sredine krogom močno ustrelila zadnja Olimpijina okrepitev, veselje pa mu je preprečila prečka. Igra ljubljanskih hokejistov je postala živahnejša, imeli so pobudo, v 38. minuti je imel izvrstno priložnost Eric Pance, a jo je zapravil. V vračanju v obrambo je nepotreben prekršek napravil Pance starejši, John Hecimovic pa ni potreboval dolgo, da je to kaznoval. Kuhna je ukanil s strelom na prvo vratnico.

Protesti niso zalegli

Zadnjo tretjino so domači oklepniki začeli z igralcem manj, četverka, ki je bila na ledu, je delo opravila brezhibno. Ekipi sta nato prikazali raztrgano igro, vrstile so se napake, igralci so poizkušali z individualnimi akcijami, predvsem pa preveč izgubljali ploščke. Nekoliko nevarnejši so bili hokejisti Olimpije, a je Janu Muršaku, Žigi Pancetu in Kevinu DeVergiliu nasprotnikov čuvaj mreže zaustavil poizkuse. ''Zmaji'' so še naprej pritiskali, medtem ko so gostje prežali predvsem na protinapade in bili prek njih nevarni. Igra se je proti koncu začela seliti iz ene tretjine v drugo, ki pa ni obrodila sadov.

Vse do zadnje minute. Igralec Dornbirna je pred očmi madžarskega sodnika Petra Gebeia, ki je že večkrat sodil v škodo Olimpije, napravil prekršek nad Matevžem Ermanom. Slednji je obležal na tleh, ''buldogi'' so prišli do ploščka še z enim prekrškom, izvedli protinapad dva igralca proti enemu in ga kronali z zadetkom. Domači so protestirali, nekdo je podrl na tla vrata, navijači so na led zmetali vse, kar jim je prišlo pod roko, kar pa ni pomagalo. ''Zmaji'' so imeli na voljo točno minuto za izenačujoč zadetek, ki pa ga niso uspeli zabiti.

Ne spreglejte