Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 6. 2023,
15.20

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

IceHL HK SŽ Olimpija Gregor Žeželj

Četrtek, 1. 6. 2023, 15.20

11 mesecev, 1 teden

HK SŽ Olimpija

Novi podaljšanji pri Olimpiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Gregor Žeželj HK SŽ Olimpija | Gregor Žeželj ostaja pri Olimpiji. | Foto Morgen Kristan/Sportida

Gregor Žeželj ostaja pri Olimpiji.

Foto: Morgen Kristan/Sportida

Mladi hokejski napadalec Gregor Žeželj, ki je doslej v dresu Olimpije odigral 27 tekem v ligi ICEHL, ostaja v taboru zmajev tudi v sezoni 2022/23. Žeželj izhaja iz domače hokejske šole, pri Olimpiji pa je s tem dobil več priložnosti, so sporočili zmaji. V svojih vrstah so prav tako zadržali mladega napadalca Žigo Mehleta, otroka Olimpijine hokejske šole, ki bo tako tudi v naslednji sezoni nadgrajeval svoj hokejski talent in znanje v članskem moštvu.

"Vesel sem, da ostajam del svoje domače ekipe tudi v prihodnji sezoni. Želim si, da bi se z ekipo borili za najvišja mesta. Upam, da nas bodo navijači podpirali v največjem številu pri doseganju naših ciljev, podpora s tribun nam res veliko pomeni," je dejal Žeželj.

Žiga Mehle pa je med bolj perspektivnimi igralci svoje generacije, v pretekli sezoni je dobil priložnost v članskem moštvu. Zaigral je v ligi ICE in Hokejski ligi prvakov, kjer je na šestih tekmah dosegel dve podaji. V ligi ICE je na 47 tekmah dosegel tri gole in štiri podaje.

"Sem Ljubljančan in v čast mi je igrati za svoj matični klub, kjer sem naredil svoje prve hokejske korake. Prav tako je klub stabilen in igramo v najmočnejši ligi v regiji. Želim si nadgraditi svojo igro in z dobrimi predstavami pomagati ekipi in klubu do zastavljenih ciljev," pravi Mehle.

"Sem Ljubljančan in v čast mi je igrati za svoj matični klub, kjer sem naredil svoje prve hokejske korake." | Foto: Vid Ponikvar "Sem Ljubljančan in v čast mi je igrati za svoj matični klub, kjer sem naredil svoje prve hokejske korake." Foto: Vid Ponikvar

"Za Žigo je vedno veljalo, da je talentiran igralec z visokim hokejskim IQ-jem, ampak... V Olimpiji smo vanj verjeli in ta ampak je popolnoma odpravil ter že v lanski sezoni pokazal, da postaja kompleten igralec. Verjamem, da bo postajal vse pomembnejši igralec v naši ekipi," je dodal Anže Ulčar, direktor HK SŽ Olimpija. 

Preberite še:

Jaka Šturm
Sportal Jaka Šturm ne gre nikamor: V Ljubljani se počutim odlično
Miha Beričič SŽ Olimpija
Sportal SŽ Olimpija zadržala perspektivnega napadalca
Ne spreglejte