Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2007,
10.58

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 10.58

8 let, 1 mesec

Nov sanjski večer na Jesenicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 18. kroga lige Ebel premagali Vienno Capitals in se z 11. zaporedno zmago povzpeli na prvo mesto prvenstvene lestvice.

Dolgo pričakovani obračun vodilnih moštev v ligi je za domače pomenil tudi priložnost za maščevanje: poraz na odločilni tekmi z Dunajčani je bil v lanski sezoni tudi zadnja tekma za jeseniške hokejiste. Obenem pa so lahko jeseniški navijači na delu videli svoja nekdanja igralca Davida Rodmana in Aarona Foxa, medtem ko je Marcel Rodman zaradi nedavne operacije tekmo spremljal s tribun.

Hladen tuš za Jeseničane

A se hokejski praznik pod Mežaklo nato ni začel po jeseniških notah. Še več, v pičlih štirih minutah so Dunajčani utišali nabito polne tribune. V glavni vlogi je bil prav Fox, lani eden najboljših v jeseniškem dresu, ki je dobro strelsko formo nakazal z zadetkom v četrti minuti, ko je plošček vratarju Robertu Kristanu nesrečno odskočil v gol. Da to ne bo najboljši večer vratarja, ki je blestel v nekaj zadnjih obračunih, sta nato pokazala še Manuel Latusa in Darcy Werenka, saj sta naslednja strela Vienne spet končala za njegovim hrbtom. Domači tabor je že v šesti minuti zahteval "time out", toda ni pomagalo: Fox je že v naslednji minuti vodstvo še povišal in v vrata je namesto Kristana zadrsal Andrej Hočevar. Po visokem zaostanku so se domači le nekoliko pobrali, se ubranili številčne prednosti tekmecev, nato pa v 12. minuti po zaslugi Aleša Remarja, ki je v mrežo preusmeril natančno podajo Luke Žagarja, tudi znižali.

Nepozaben preobrat

Čeprav je bilo po prvi tretjini težko verjeti v preobrat, se domači niso predali. Ne le, da so hitro ujeli goste, oba gola, ki sta pomenila priključek, so dosegli z igralcem manj na ledu. Najprej je Paul Healey po samostojnem prodoru "položil" in matiral vratarja Dunaja Sebastiena Charpentierja, le pol minute kasneje pa so se navijači spet veselili. Lepo akcijo Aleša Krajnca in Tomija Hafnerja je slednji kronal s tretjim golom. Domačo evforijo je nekoliko umiril Werenka s petim golom Dunajčanov, a jeseniških presenečenj za ta večer še ni bilo konec. V 34. minuti je Markus Matthiasson tako silovito streljal, da se je plošček od prečke odbil nazaj v polje. Sodnik je gol priznal, seveda pa je bil tudi ta jeseniški zadetek dosežen ob igralcu manj na ledu. Manj uspešni so bili domači ob številčni prednosti, med drugim so imeli minuto in 45 sekund dva igralca več, pa tega niso izkoristili. V 37. minuti pa so le končali tudi prekletstvo "power playa": po strelu Hafnerja se je plošček odbil od vratarja v gol in izid je bil izenačen na 5:5.

Dunajčani so na začetku zadnje tretjine odgovorili z vratnico, Hočevar pa se je moral še nekajkrat izkazati, da je ostalo pri neodločenem izidu. A tudi domači niso bili brez priložnosti za vodilni gol, predvsem Anže Terlikar, ko je bil povsem neoviran pred golom, in Healey bi lahko svoje delo opravila bolje. Toda vse je bilo pozabljeno v 58. minuti. Takrat je imelo domače moštvo številčno prednost, Marjan Manfreda pa je s silovitim strelom po sredini našel pot ploščku v mrežo in poskrbel za eksplozijo navdušenja na tribunah. V zadnji minuti je bilo spet večkrat vroče pred domačimi vrati, gostje so poskusili še brez vratarja, a je Hočevar zdržal in veliko slavje ob enajsti zaporedni zmagi in prevzemu vodstva v ligi Ebel se je lahko začelo.

Ne spreglejte