Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 9. 2016,
18.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

Danska slovenska hokejska reprezentanca Nik Zupančič Olimpijske kvalifikacije risi hokej

Petek, 2. 9. 2016, 18.42

6 let, 6 mesecev

Po zmagi Slovenije nad Dansko

Nik Zupančič: Fantje so dihali kot eno in dosegli ekipno zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
Nik Zupančič | Foto HZS/Drago Cvetanovič

Foto: HZS/Drago Cvetanovič

"Fantje so v najtežjih trenutkih stopili skupaj in dihali kot eden. Ta zmaga je res ekipna," je bil po zmagi Slovenije s 3:0 nad Dansko, ta nima več možnosti za OI, zadovoljen slovenski selektor Nik Zupančič.

Slovenska reprezentanca je po prepričljivi četrtkovi zmagi (6:1) nad Poljsko na kolena spravila še precej zahtevnejšega tekmeca, v katerem so mnogi, tudi slovenski strateg, pred odhodom v Minsk videli glavnega favorita za končno zmago.

A danski upi so po pomembni slovenski zmagi s 3:0, ki je bila plod ekipnega dela, pokopani. V 37. minuti je Slovenija ostala brez na tej tekmi enega boljših branilcev Mitje Robarja, se morala dve minuti braniti z dvema igralcema manj, a z borbenostjo in veliko željo prebrodila tudi krizne minute in se na koncu veselila drugega uspeha v Minsku.

Stopili skupaj, ko je bilo najtežje

"Vedeli smo, da so Danci tehnično in drsalno kakovostna ekipa, zato smo se dobro pripravili nanje. Igrali smo morda malo bolj defenzivno,  a ne da bi se umikali, ampak smo jih pustili, da so igrali na zunanjih položajih, in jih nismo pustili v kritičen prostor, v katerem se dosegajo zadetki. Ta načrt nam je uspel.

Nato so prišle izključitve. Na tej točki se je tekma lomila. Uspeli smo se ubraniti tri na pet, kar je bila velika stvar. Tukaj so fantje res stopili skupaj in dihali kot eden. Že dolgo smo ekipa, a tokrat smo bili pa sploh. Ta zmaga je ekipna. Po tem, ko smo dosegli drugi gol, je bilo veliko lažje igrati, kar se je videlo v sproščenosti na ledu in bojazni, da tekme ne bi speljali dobro do konca, ni bilo več," je svoje varovance, ki jim zaupa od prvega do zadnjega, v pogovoru za Val 202 pohvalil selektor Zupančič.

Krošelj izpolnil tudi osebni cilj

Strateg zamgovalcev je še na drugi tekmi zapored med vratnici postavil Gašperja Krošlja, ki je upravičil njegovo zaupanje. Zaustavil je vseh 32 strelov nasprotnikov.

"Moj cilj je vedno ta, da ne prejmem zadetka. Tokrat mi je uspelo. Dali smo vse od sebe, fantje so mi pomagali in počistili pred golom," je bil zadovoljen najkoristnejši igralec tekme Gašper Krošelj. | Foto: Vid Ponikvar "Moj cilj je vedno ta, da ne prejmem zadetka. Tokrat mi je uspelo. Dali smo vse od sebe, fantje so mi pomagali in počistili pred golom," je bil zadovoljen najkoristnejši igralec tekme Gašper Krošelj. Foto: Vid Ponikvar

"Moj cilj je vedno ta, da ne prejmem zadetka. Proti Poljakom sem bil blizu (klonil je dve minuti pred koncem, op. a.), tokrat mi je to uspelo. Vedeli smo, da so Danci dobri. Prišli so s kar nekaj igralci iz lige NHL, bili so popolni, tako da smo pričakovali težko tekmo. Takšne tekme tudi mi vzamemo malo bolj resno., tako da  smo dali res vse od sebe, fantje pa so mi tudi pomagali okoli gola in "počistili" kar nekaj ploščkov," je bil v pogovoru za Šport TV dobre volje najkoristnejši igralec srečanja na slovenski strani.

Nedelja resnice

Sobota na turnirju v Minsku, kjer si bo olimpijsko vozovnico za Pjongčang zagotovil le zmagovalec turnirja, bo prosta, v nedeljo pa bo znano, kdo bo leta 2018 nastopil na tekmovanju petih krogov v Južni Koreji.  Odločala bo prav tekma med Slovenijo in Belorusijo, ki se bosta pomerili ob 16. uri po slovenskem času.

Ne spreglejte