Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 11. 2015,
18.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nik Pem slovenska hokejska reprezentanca Nik Zupančič

Sreda, 4. 11. 2015, 18.20

6 let, 7 mesecev

Nik Pem: Strah sem pustil ob strani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prevetrena reprezentanca je prvič medse sprejela mladega napadalca Olimpije Nika Pema. "Nekaj pozitivne treme je, a komaj čakam, da se vse skupaj začne," se debija v članskem dresu veseli 20-letnik.

Novembrski zbori so že lep čas najbolj prikladni za prikaz novih obrazov v hokejski reprezentanci. Tokrat je čast vstopa med velike rise doletela Nika Pema, ki je pri 20. ena od bolj svetlih točk ljubljanskega EBEL-ligaša.

"Splet okoliščin je bil tak, da je veliko reprezentantov poškodovanih, tako da smo priložnost dobili nekateri mlajši, za kar se zahvaljujem Niku (Zupančiču, op. a.). Mislim, da sem si svojo priložnost oziroma vpoklic priboril z dobro igro pri Olimpiji v ligi EBEL, tako da lahko rečem le, da se bom za takšne priložnosti še naprej trudil, delal vsak dan in poskušal biti iz dneva v dan boljši," je odločen otrok jeseniške hokejske šole, ki je v lanski sezoni na svetovnem prvenstvu do 20 let nosil kapetanski trak.

Spoznati malenkosti, ki znajo biti pomembne

Na prihajajoči reprezentančni akciji – risi bodo med četrtkom in soboto v Katovicah igrali z domačini, Avstrijci in Južnimi Korejci – ne bo tako domač, jo bo pa poskušal čim bolje izkoristiti in selektorju dokazati, da bo v prihodnje lahko računal tudi nanj.

"Zame je vse novo, nek nov začetek. Priznam, nekaj pozitivne treme je. Pa tudi adrenalina je kar nekaj, tako da komaj čakam, da se začne in ga bom spravil ven. Obenem tudi komaj čakam, da se bom lahko učil od starejših igralcev, ki že več let igrajo v različnih evropskih ligah. Že to, da drsam z njimi, da vidim, kako oni streljajo na gol in na tekmi odreagirajo v določenem položaju, bo veliko. Morda se te stvari slišijo kot malenkosti, a znajo biti zelo pomembne," je novega znanja željan naš sogovornik.

Sproščen igrati svojo igro

Zaveda se, da bo v primerjavi s selekcijo do 20 let velika razlika v hitrosti, fiziki, ne nazadnje v sistemu, a se novih izzivov prav nič ne boji. Kot se ni ustrašil izkušenejših nasprotnikov v ligi EBEL (v tej je v dresu Jesenic po spletu okoliščin v sezoni 2011/12 debitiral z zgolj 16 leti), v kateri letos odlično izkorišča zaupanje trenerja Fabiana Dahlma.

"Pri Olimpiji sem se že v pripravljalnih tekmah navadil sistema in igre ter strah pustil ob strani. Vem namreč, da če bi imel preveč strahospoštovanja, glava ne bi bila na pravem mestu. Tako se vedno poskusim sprostiti in igrati svojo igro, kakor jo najbolje znam. Mislim, da mi gre za zdaj kar v redu," pravi kandidat za najboljšega mladega igralca lige EBEL v oktobru.

Pem ima od reprezentanc, s katerimi se bo Zupančičeva falanga pomerila v prihodnjih dneh, največ izkušenj z Avstrijci, tuj pa mu ni niti azijski slog. "Z Avstrijci sem že večkrat igral, z Južnimi Korejci ne. Sem pa na svojem prvem svetovnem prvenstvu do 18 let igral z Japonci, ki so bili vsaj takrat zelo hitri in okretni. Na Švedskem (dve sezoni – 2012/13 in 2013/14 – je igral za nižje selekcije More, op. a.) sem imel za soigralca Japonca, ki je tudi bil dobro tehnično podkovan. A to so bile vse mladinske kategorije, tako da ne vem, ali bo tudi v članski reprezentanci podobno," je ob koncu dodal Gorenjec, ki ga prvo srečanje z risi čaka v četrtek ob 19.30, ko bodo palice prekrižali s Poljaki.

Ne spreglejte