Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2007,
12.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2007, 12.01

8 let

Niedermayer ni zdržal brez hokeja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Branilec Anaheim Ducks in najkoristnejši igralec minule končnice, Scott Niedermayer, se je le odločil, da se bo vrnil na ledene ploskve in še ne bo zaključil kariere.

Niedermayer in Selanne sta po koncu minule sezone, ko sta skupaj s soigralci pri Anaheimu osvojila naslov Stanleyjevega pokala sporočila, da bosta razmislila o nadaljevanju svoje športne kariere. Bolj kot se je sezona bližala začetku, bolj sta se veterana nagibala k prenehanju z aktivnim igranjem, naposled se je sezona začela brez obeh hokejistov.

Po 28 odigranih tekmah Anaheima, pa se je Niedermayer, ki je v lanski sezoni nosil kapetanski trak odločil, da se vrača v moštvo, kar so navijači sprejeli z velikim odobravanjem. V kratkem sporočilu je 34-letni branilec dejal: "Rad bi se zahvalil vodstvu ekipe in še posebej soigralcem, ki so potrpežljivo čakali na mojo odločitev o nadaljevanju kariere, ki je bila zelo težka."

Niedermayer še vedno suspendiran

Pred branilcem, ki je najdalj igral za New Jersey Devils, je sicer še dveletna pogodba, ki je vredna 13,5 milijona ameriških dolarjev, vendar pa je bil Scott, ker se ni udeležil treningov na začetku sezone suspendiran, tako je doslej izgubil okoli 2,3 milijona dolarjev. Generalni direktor moštva Brian Burke je bil zadovoljen z odločitvijo: "Nad vrnitvijo Scotta smo navdušeni, vendar pa je status slednjega še vedno enak, se pravi igralec je suspendiran do trenutka, ko ne bo uvrščen na seznam igralcev."

Brez Niedermayerja in Selanneja so "racmani" imeli veliko slabši start kot v preteklih letih, ko sta igrala. Navijači upajo, da se bo vrnil tudi finski napadalec, ki sicer uživa status prostega igralca in ne more biti suspendiran. Vendar pa je vrnitev slednjega pod veliko večjim vprašajem, saj je v sredo dobil svojega četrtega otroka.

Ne spreglejte