Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 9. 2014,
9.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Anže Kopitar Anže Kopitar Dustin Brown Marian Gaborik

Torek, 23. 9. 2014, 9.16

8 let

Naveza Anže Kopitar – Marian Gaborik že preti nasprotnikom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvaki lige NHL se vračajo v tekmovalni ritem, za zdaj še pripravljalni. Kralji so, razdeljeni v dve ekipi, odigrali dva obračuna proti Kojotom. Kopitarjevo moštvo je nalogo opravilo uspešno.

Anže Kopitar je sezono pripravljalnih tekem odprl z zmago v domačem Staples Centru, kjer je pred skoraj 13 tisoč gledalci dokazal, da je tudi v novi sezoni še kako vroč. Glede na to, da te dni v severnoameriški hokejski ligi potekajo pripravljalni tabori, imajo tudi Kralji v svojih vrstah lepo število mladih hokejistov, ki si bodo poskušali utreti pot v najmočnejše hokejsko tekmovanje na svetu. Tako so se oklepniki Los Angelesa, razdeljeni v dve moštvi, na dveh pripravljalnih tekmah pomerili z moštvoma Arizona Coyotes – še lani so nastopali pod imenom Phoenix Coyotes.

Slovenski hokejski as je nastopil pred domačim občinstvom, kjer je v paru z Marianom Gaborikom in Dustinom Brownom spet dokazoval svoje spretnosti. S soigralci so še minuto in pol pred koncem vodili s 3:2, a so gostje izsili podaljšek. Kralji so si nato zmago s 4:3 priigrali po kazenskih strelih, pri katerih je imel pomembno besedo tudi Anže Kopitar. Hrušičan je k slavju dodal dve podaji – za vodstvo z 2:0 in s 3:1, obakrat je bil natančen Gaborik – in uspešno izveden kazenski strel. Med tremi zvezdami večera sta bila tako Gaborik kot Kopitar ter vratar Martin Jones, ki je v 31. Minutah ubranil vseh devet strelov, nato ga je med vratnicama zamenjal Jeff Deslauriers.

Po drugi loteriji uspešnejši Kojoti

Tudi obračun v Gila River Areni se je končal šele po loteriji, po kateri so se veselili Kojoti. Kraljeva ekipa, za katero so zadeli Tyler Toffoli, Nic Dowd in Mike Richards, je po prvi tretjini vodila s 3:1, po nerazpoloženem drugem delu je zaostajala s 3:4, pet minut pred koncem pa je Richards poskrbel za podaljšek, v katerem ni bilo zadetka, pri kazenskih strelih pa so se bolje odrezali domačini. V vratih Kraljev na tej tekmi sta bila Jean-Francouis Berube in Patrik Bartošak, medtem ko Jonathan Quick še ni branil.

Novi pripravljalni tekmi Kralje čakata v noči na petek, ko se bodo spopadli z Anaheimom.

Ne spreglejte