Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 11. 2015,
23.35

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NHL Dallas Stars Edmontont Oliers

Nedelja, 29. 11. 2015, 23.35

8 let, 1 mesec

Naftarji spotaknili vodilni Dallas, na kalifornijskem derbiju po nogometno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Petkov večer je bil v znamenju podaljškov in kazenskih strelov, saj se je kar pet od sedmih tekem končalo na omenjena načina. Zadnje moštvo zahoda Edmonton je ugnal vodilni Dallas.

Hokejiste Edmontona je v vodstvo v prvi tretjini popeljal Taylor Hall, Mattias Janmark pa je ob koncu druge le uspel ugnati prvo zvezdo večera domačega vratarja Andersa Nilssona, ki je zbral kar 42 obramb, in izenačiti. Čeprav je bil Dallas nevarnejši, je bil švedski centralni napadalec edini, ki je našel pot ploščku v gol, tako da je o zmagovalcu odločala podaljšana igra, v kateri je veliki točki Naftarjem priigral Jordan Eberle.

Podaljšek je odločal tudi na srečanju med Bostonom in Calgaryjem, ki je z zadetkom Jirija Hudlerja dve sekundi pred koncem rednega dela izsilil podaljšek. V tem pa je, tako kot vso tekmo, blestel Johnny Gaudreau, ki je s hat-trickom odločil zmagovalca. Junak podaljška je bil tudi Matt Read, letalcem je zmago priskrbel pri New Jersey Devils.

Še bolj vroče je bilo v New Yorku, kjer so si Islandersi, na čelu z razpoloženim vratarjem Thomasom Greissom (obranil je 31 od 32 strelov) popoln plen proti St. Louisu zagotovili po kazenskih strelih. Loterijo so gledalci spremljali tudi v Columbusu, kjer so panterji Jaromira Jagra po uspešno izvedenih kazenskih strelih Jonathana Huberdeauja in Aleksandra Barkova lahko začeli slaviti.

En zadetek je ločeval tudi moštvi na kalifornijskem derbiju, na katerem je Anaheimu za zmago nad San Josejem zadostoval že gol Mika Santorellija v 43. minuti tekme in pa seveda odlični John Gibson - zaustavil je vseh 23 strelov. Manj napeto je bilo med Buffalom in Arizono, prvi je slavil s 5:2.

Anže Kopitar bo z Los Angeles Kings aktiven ob 22. uri, ko bodo gostili Pittsburgh.

Ne spreglejte