Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2007,
9.48

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 9.48

8 let, 1 mesec

Nadaljevanje slabega niza Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti ZM Olimpije nadaljujejo s slabimi predstavami v ligi EBEL. V 19. krogu so še tretjič v sezoni izgubili proti Innsbrucku.

Ljubitelji hokeja v slovenski prestolnici so letos videli že veliko slabih tretjin domačega moštva, toda tako slabe, kot so jo Ljubljančani pokazali v prvi tretjini dvoboja proti Innsbrucku, prav gotovo ne. "To je stavka, igralci želijo drugega trenerja," se je slišalo s tribun, gledalci nikakor niso mogli razumeti, da nekdo lahko igra tako brez volje, tako neborbeno, kot so tekmo tokrat začeli Ljubljančani, ki so v 20 minutah izvedli le eno nevarno akcijo, a je Greg Kuznik ni pretvoril v zadetek, nekaj trenutkov pozneje pa gostujočega vratarja ni znal premagati niti Jaka Avgustinčič.

Gostom se za zanesljivo vodstvo ni bilo potrebno niti dobro preznojiti. Prvi gol so jim že v drugi minuti domači podarili kar sami, ko so v svoji obrambni tretjini izgubili ploščico, ki je po strelu Heima Lindnerja zletela med nogami vratarja Alexa Westlunda v mrežo. Drugi gol so Avstrijci dosegli ob številčni premoči, z neposredne bližine se je med strelce vpisal Tomaž Razingar.

Žvižgi gledalcev so zmaje vendarle prebudili in po drugem prihodu iz slačilnice, pred katerim je Rahmatuljin premešal napadalne trojke, so vendarle pokazali, da znajo igrati. A na njihovo žalost se je težava pokazala drugje. Mreže nikakor niso mogli zatresti, čeprav so imeli veliko priložnosti. Aleš Mušič, Egon Murič, Raffaele Intranouvo, Jure Kralj, Kevin Mitchell so se v drugi tretjini znašli v ugodnih položajih, toda vratarja niso znali premagati. Za nameček jim je obrnila hrbet še sreča, saj so s streli od daleč kar trikrat zadeli okvir vrat (Boštjan Groznik, Mitchell, Intranuovo). Kako slaba je trenutno ZM Olimpija, so pokazale tudi štiri minute, ko je imela igralca več na ledu, toda obroča okoli vrat nasprotnika ni postavila.

Zadnja tretjina je bila nekakšna sredina prve in druge. Gostitelji so jalovo napadali, si sicer pripravili nekaj priložnosti, toda do končnice se izid ni spremenil. V zadnjih trenutkih pa so domači zaigrali brez vratarja, toda zadetek za 3:0 so dosegli Avstrijci. Westlund se je vrnil na led, a tik pred zadnjim zvokom sirene prejel še en gol.

Ne spreglejte