Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 12. 2013,
19.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Miha Verlič Ken Ograjenšek Žiga Pešut Gregor Koblar

Četrtek, 5. 12. 2013, 19.34

7 let, 12 mesecev

Na mladih Olimpija stoji ali kdo vodi ljubljanski voz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na mladih svet stoji, pravi slovenski pregovor, ki za edino slovensko profesionalno moštvo še kako drži. Olimpijina mladež je na vrhu lestvice najučinkovitejših igralcev kluba. In ni prva le tu.

Marsikdo bi na vrhu razpredelnice najučinkovitejših igralcev kluba pričakoval tuje okrepitve, ki naj bi za moštvo pomenile dodatno moč, a pri Olimpiji bi tujce, ki jih je v Ljubljani iz dneva v dan manj, tam zaman iskali. Pogled na zgornjo grafiko namreč nazorno kaže, da so Slovenci tisti, ki so se na 28 tekmah prvega dela razširjenega avstrijskega prvenstva točkovno najbolje odrezali. In to ne tisti, ki imajo pri slovenskem EBEL-ligašu največ izkušenj, temveč so največ zadetkov in podaj v statistiko vpisali mladi domači fantje. Miha Verlič, ki je po učinkovitosti z 18 točkami na prvem mestu, se pri 22 letih razvija v vse bolj raznovrstnega in odločnega hokejista, ki ga bo verjetno kmalu poklicala tujina. Da se pri Olimpiji zavedajo kakovosti visokoraslega napadalca, dokazuje tudi podatek, da je ob odsotnosti sicer stalnega kapetana Aleša Mušiča kapetanski trak pripadel prav njemu. Štajercu po točkah sledi uigrani tretji napad, ki je letos ena od svetlejših točk zeleno-belih. Razigrani Ken Ograjenšek (17 točk), Žiga Pešut in Gregor Koblar (oba 16 točk) so prava popestritev na ledenih ploskvah. Prvega tujca najdemo na petem mestu, napadalec Judd Blackwater je odigral prav vse tekme in vpisal 15 točk (šest zadetkov, devet podaj), točko manj pa je zbral najučinkovitejši branilec "zmajev" Nicholas Ross.

Treba je poudariti, da je največ točk v letošnji sezoni sicer dosegel Jeff Ulmer, ki pa se je pretekli teden sporazumno razšel z Olimpijo in se z dovoljenjem lige EBEL preselil v Innsbruck.

Tretji napad prevladuje tudi pri razmerju +/-

Tudi razmerje v danih in prejetih zadetkih imajo najboljše mladi domači oklepniki. Žiga Pešut (21 let) je po 28 obračunih pri +6, njegova "pajdaša" Ograjenšek (22 let) in Koblar (20 let) pa pri +3. Nad ničlo je tudi Scott Howes (+3), ki pa je zaradi poškodb letos odigral le štiri tekme, medtem ko je razmerje +/- pri Jaku LaPlantu, Boštjanu Grozniku in igralcu, ki se je zadnji pridružil ljubljanski ekipi, Kennethu MacAulayju nič. Pri -1 je Miha Verlič, za njim pa so razvrščeni Matevž Erman, Žiga Grahut (oba -3), nato pa tuja trojica Nicholas Ross (-3), Pascal Morency (-8) in Judd Blackwater. Najslabše razmerje v danih in prejetih zadetkih ima domača izkušena peterica Andrej Hebar (-11), Aleš Mušič (-12), Igor Cvetek (-13), Damjan Dervarič in Matej Hočevar (oba -17). Dervarič in Hočevar zasedata celo zadnji dve mesti na lestvici razširjenega avstrijskega prvenstva, saj razmerja, nižjega od -17, nima nihče.

Ima pa najboljše razmerje +/- beljaška trojica, Derek Ryan (+18) , John Hughes (+16), Gerhard Unterluggauer (+16). Žiga Pešut, ki pri Olimpiji sicer "vodi", pa je skupno na 40. mestu.

Ne spreglejte