Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2007,
11.32

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 11.32

8 let, 1 mesec

Na krilih Kristana do nove zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 17. kroga lige Ebel v Celovcu premagali KAC z 1:0 (0:0, 0:0, 0:1).

Tradicionalni karavanški derbi je še enkrat več sejemsko dvorano napolnil do zadnjega kotička, med 5000 ljubitelji hokeja pa je bilo tudi 400 privržencev jeseniških hokejistov. Želja navijačev in hokejistov pred dvobojem v Celovcu je bila le ena: ostati nepremagani in nadaljevati uspešen niz v drugi četrtini prvenstva.

Prva naloga je bila zadržati uvodni nalet domačih igralcev, ki so na krilih glasne množice močno pritisnili in železarje prisilili k obrambni igri, ki jim je dobro uspevala, velik del zaslug pa gre tudi znova odličnemu Robertu Kristanu. Jeseniški vratar je imel ogromno dela, a ga je uspešno opravil. Železarji so se tokrat osredotočali za protinapade, a je imel tudi Andrew Verner v domačih vratih svoj večer.

Strömberg prinesel novo zmago

Kristan je blestel tudi v drugem delu, ki je po igri prepričljivo pripadel Celovčanom, toda rešitve za imenitnega jeseniškega vratarja niso imeli. Gorenjci so se borili kot levi, garali v obrambi, plod vsega pa sta bili nedotaknjeni mreži po štiridesetih minutah igre. Železarji so tudi v drugem delu prežali na nasprotne napade, a tokrat niso bili tako nevarni kot na zadnjih tekmah, precej moči jim je pobrala igra v obrambi in tudi četa Mannyja Viveirosa je uspešno razdirala njihove napadalne akcije že v nevtralni tretjini.

Več kot očitno je bilo, da so se domači na železarje temeljito pripravili. Že v 37. sekundi zadnjega dela pa so pozabili na Connyja Strömberga, ki je preigral dva domača igralca in mojstrsko s strelom pod prečko goste popeljal v vodstvo. Domačim ni uspelo izenačiti niti z dvema igralcema več na ledu, obramba gostov je zdržala do konca.

Na prvo mesto se lahko zavihtijo v petek, ko bodo v svojem hokejskem hramu, zaenkrat še neosvojeni trdnjavi Podmežakla, gostilni vodilni Dunaj.

Ne spreglejte