Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 5. 2013,
19.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 5. 2013, 19.25

8 let

Montreal, Pittsburgh in Anaheim končnico začeli z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V hokejski ligi NHL se je začela končnica. Zmage v prvem krogu so zabeležili Pittsburgh, Montreal in Anaheim. Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem bodo na delu v noči na petek.

Vse tri današnje tekme prvega kroga končnice so bile tesne, a medtem ko sta Pittsburgh in Anaheim zmagi slavila na domačem ledu, je Montrealu dosežek uspel v gosteh. Canadiens so tako Tampi odvzeli prednost domačega terena, zmago pa so slavili šele po podaljšku. Redni del tekme se je končal z neodločenim izidom 4:4, gole za domače so prispevali Nikita Kučerov, Alex Killorn in Steven Stamkos, ki je mrežo gostujočega vratarja Careyja Prica zatresel dvakrat, pri Montrealu pa so v polno zadeli Tomaš Plekanec, Brian Gionta, Lars Eller in Tomas Vanek. V 19. minuti podaljška je zmagovalca odločil Dale Weise. Canadiens so bili agresivnejše moštvo, na vrata domačega čuvaja mreže Andersa Lindbacka so sprožili kar 44 strelov, na drugi strani je proti vratom Prica priletelo 25 ploščkov.

"Ves čas tekme smo ohranili mirnost in zbranost. Igralci so na ledu pokazali vse, kar smo se dogovorili pred tekmo, na koncu pa smo bili za dobro delo nagrajeni z zmago," je po tekmi dejal trener gostov Michel Therrien.

Pittsburgh, druga najboljša ekipa vzhodne konference, se je moral za zmago proti Columbusu precej potruditi. Gosti so namreč povedli že s 3:1, na koncu pa je najboljša ekipa metropolitanske skupine po treh golih zapored le zmagala s 4:3. To je bila za pingvine še šesta zaporedna zmaga nad modrimi jopiči to sezono.

Zmagoviti zadetek je dosegel Brandon Sutter v 9. minuti tretje tretjine, že v drugi pa sta v razmaku 45 sekund zadela Beau Bennett in Matt Niskanen; oba z igralcem več na ledu. Med strelce se je vpisal še Jussi Jokinen, vratar Marc-Andre Fleury pa je tekmo končal z 31 obrambami. Za Columbus, ki tako še naprej ostaja brez zmage v končnicah prvenstva NHL, so zadeli Jack Johnson, Mark Letestu in Derek Mackenzie. Druga tekma bo na sporedu v soboto.

Dallas Stars, ki prvič po letu 2008 nastopajo v končnici, so prav tako precej namučili prve nosilce zahodne konference, Anaheim Ducks, čeprav so slednji povedli že s 4:0. Junaka večera sta bila Ryan Getzlaf z golom in podajo ter vratar Frederik Andersen, ki je v svojem prvencu v končnici NHL zbral 32 obramb.

Ne spreglejte