Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 4. 2011,
13.15

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matjaž Kopitar Slovenija risi Luka Tošič

Sreda, 13. 4. 2011, 13.15

8 let, 1 mesec

Mladim povedal, kaj morajo izboljšati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za slovenskega selektorja Matjaža Kopitarja je bil torek brez dvoma naporen dan, saj je moral ob porazu proti Kazahstanu s seznama kandidatov za svetovno prvenstvo prečrtati nekaj imen.

''Risi'' so odigrali tretjo pripravljalno tekmo pred svetovnim prvenstvom in hkrati tudi zadnjo pred domačimi navijači. Slovenski strateg Matjaž Kopitar tudi tokrat ni računal na najmočnejšo zasedbo, nekatere nosilce je tokrat pustil na tribuni, priložnost pa ponudil predvsem tistim, ki so v petek končali z državnim prvenstvom.

Po tekmi, ki jo je Slovenija izgubila proti Kazahstanu z 0:3, je dobil nekaj novih odgovorov pred nadaljevanjem priprav, o rezervah oziroma pomanjkljivostih pa je dejal: ''Proti Kazahstanu se je izkazalo, da imamo rezerve pri realizaciji. Že kar nekaj časa se čaka, da bodo Rodmani, Razingarji, Muršaki, Kopitarji in tako naprej reševali reprezentanco in dosegali zadetke. Potrebno je napraviti korak naprej in prav tekma je bila izredna priložnost ter primer za to. Mladi jeseniški napad ni bil celotno sezono hvaljen kar tako v tri dni in to je dokazoval od prve minute naprej. Zelo sem zadovoljen z njihovo predstavo, upam pa, da bodo to le nekoliko nadgradili in da bodo dosegali zadetke. Na vse zadeve sicer gledam pozitivno.''

Z mladimi je zelo zadovoljen

Po tekmi pa je 45-letni strateg prečrtal sedmerico, na katero ne računa več. V večini gre za mlajše igralce, med njimi sta imela doslej izkušnje z nastopanjem za člansko izbrano vrsto le vratar Aleš Sila in branilec Žiga Svete, medtem ko so se Luka Tošič, Ken Ograjenšek, Miha Verlič, Žiga Pešut in Rok Leber prvič srečali z ''velikimi fanti'' na reprezentančnem nivoju.

''Z nekaterimi sem zelo zadovoljen, povedal sem jim tudi kako naprej. Ti bodo čez nekaj let naša prihodnost. Z mladimi sem bil zadovoljen, sami pa so pridobili pomembno izkušnjo. Ti so sedaj odšli domov, prav tako tudi Luka Tošič, ki je pokazal ogromno znanja na pripravah. Povedal sem mu, kaj mora še izboljšati. Med branilci je priprave zapustil tudi Žiga Svete, ki je bil v zadnjem času poškodovan. Pokazal je veliko željo, vendar se je proti Kazahstanu videlo, da ni na tej ravni. Odslej bom računal le še na tri vratarje, tako da bo Aleš Sila v pripravljenosti in upam, da med vratarji ne bo prišlo do nobene poškodbe,'' je o sedmerici dejal nekdanji igralec in strateg Acronija Jesenic.

Prihod Muršaka odvisen od Detroita

Na pripravah sedaj ostaja 27 kandidatov, slovensko reprezentanco pa v petek in soboto v Franciji čakata zadnji preizkušnji pred svetovnim prvenstvom na Slovaškem. V sredo bodo v popoldanskih urah igralci opravili trening v Tivoliju, proti večeru pa se bodo odpravili v Francijo.

''Želim si, da bi lahko v Franciji zaigrali vsi, vendar pa kot kaže, do tega ne bo prišlo. Marcelo Rodman ima družinske obveznosti in bilo bi nemoralno, da bi zahteval od njega, da potuje z nami. Prav tako bi si želel videti na kakšni tekmi tudi Pajiča, medtem ko bomo na Jana čakali in upali, da mu bo Detroit dovolil prihod v Evropo,'' je pred odhodom izrazil želje Kopitar, kateremu bi se kaj lahko izpolnila želja po prihodu Pajiča, saj slednji s soigralci v borbi za uvrstitev v češko extraligo zaostaja z 1:3 v zmagah, peta tekma pa je na sporedu v sredo. Pri Muršaku je situacija nekoliko bolj zapletena, saj je vse odvisno od vodstva Detroita, medtem ko starejši izmed bratov Rodman pričakuje naraščaj.

Ne spreglejte