Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 12. 2016,
11.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

liga EBEL hokej HDD Olimpija Medveščak Zagreb Marko Popovič

Četrtek, 22. 12. 2016, 11.57

6 let, 6 mesecev

Skupščina lige EBEL

Medveščakovo simpatiziranje z vrnitvijo v ligo EBEL vse večje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Na sredinem sestankovanju vodilnih mož in klubov lige EBEL v Salzburgu so ob novih pravilih podaljška in poteku Alpske lige razpravljali tudi o vrnitvi Medveščaka v razširjeno avstrijsko prvenstvo v prihodnjem letu.

Od prihodnje sezone bodo podaljšek v ligi EBEL igrali s tremi igralci v polju že od začetka podaljška. Ta bo dolg pet minut. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Od prihodnje sezone bodo podaljšek v ligi EBEL igrali s tremi igralci v polju že od začetka podaljška. Ta bo dolg pet minut. Foto: Morgan Kristan / Sportida Na redni letni skupščini razširjenega avstrijskega prvenstva v Mozartovem mestu so v sredo obdelali kar nekaj zanimivih tem. Med drugim so sprejeli odločitev, da bodo v ligi EBEL v prihodnji sezoni sledili privlačnemu pravilu o podaljšku.

Namesto zdajšnjega sedemminutnega podaljška, ki so ga začeli s po štirimi igralci v polju na vsaki strani, v drugem delu podaljšane igre pa so zaigrali trije, bodo od sezone 2017/18 igrali petminutni podaljšek s po tremi igralci v polju na vsaki strani.

Odskočna deska za mlade

Predsednik lige EBEL Peter Mennel je med drugim dejal, da je nov projekt drugokakovostne Alpske lige, v kateri igra en slovenski predstavnik Jesenice, dobro zastavljen in da se je v kratkem času izkazal kot idealna platforma za mlade igralce. "Za zdaj je izkušnja z Alpsko ligo pozitivna. Klubi v tej ligi so zadovoljni s kakovostno strukturo. Mladi igralci pridobivajo prepotrebne izkušnje, klubi v ligi EBEL pa imajo že zdaj koristi od njih."

Pozdravljajo Medveščak

Po tednih in mesecih govoric, da zagrebški Medveščak končuje štiriletno druženje s KHL-ovci in se vrača v ligo EBEL, je zdaj njegova namera tudi uradna. Na skupščini so se namreč seznanili z željo hrvaškega kluba, da spet zaigra v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Tam so medvedi igrali štiri sezone, in sicer med letoma 2009 in 2013.

Na skupščini so se seznanili z željo Medveščaka po vrnitvi v ligo EBEL v prihodnji sezoni. Klubi so ideji naklonjeni. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Na skupščini so se seznanili z željo Medveščaka po vrnitvi v ligo EBEL v prihodnji sezoni. Klubi so ideji naklonjeni. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kot so zapisali na uradni spletni strani lige EBEL, so klubi v tem tekmovanju naklonjeni vrnitvi medvedov, ki v ligi KHL niso zmogli držati koraka z najboljšimi (v končnico so se uvrstili le v prvi sezoni). Vodstvo EBEL tako že raziskuje možnosti in pogajanja za ponovno sodelovanje z Medveščakom.

Meglena prihodnost Olimpije

Predsednik Olimpije Marko Popovič upa na prilive sponzorskih sredstev. Zadnji rok za prijavo sodelovanja v ligi EBEL v prihodnji sezoni je 15. januar. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Predsednik Olimpije Marko Popovič upa na prilive sponzorskih sredstev. Zadnji rok za prijavo sodelovanja v ligi EBEL v prihodnji sezoni je 15. januar. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ob tem se odpira vprašanje, kaj bo z Olimpijo. Njeno sodelovanje je že pred tekočo sezono viselo na nitki. Najbolj resen kandidat za pridružitev ligi EBEL, če Ljubljančanom ne bi do roka uspelo poravnati zaostalih obveznosti, je bil madžarski MAC Budimpešta. A na koncu je hokejsko društvo s Celovške 25 vendarle uspelo obstati v mednarodni EBEL-ligaški druščini.

Olimpijino životarjenje se pričakovano nadaljuje tudi v tej sezoni. Prikovanost na zadnje mesto lestvice, nekonkurenčnost, s težavo sestavljena ekipa, predčasni odhodi igralcev, zamujanje plač hokejistom so še naprej stalnica v zmajevem gnezdu.

"Januarja pričakujemo nekaj sponzorskih prilivov, tako da bi se zadeva morala normalizirati. Upam, da se bosta uresničila še dogovora z dvema sponzorjema. Če bo tako, bo sezona rešena, dosegli pa bomo tudi to, da bomo lahko začeli sezono načrtovati že januarja," je o težavnem položaju zeleno-belega tabora pred dnevi dejal njegov predsednik Marko Popovič.

Če bo želela ostati v ligi EBEL, bo Olimpija, ki so jo pred leti povezovali z Medveščakom, a od sodelovanja ni bilo nič, sezono morala začeti načrtovati že januarja. Zadnji rok za prijave za igranje v ligi EBEL je namreč 15. januar prihodnje leto.

Na družbenih omrežjih mnogi menijo, da si Medveščak zasluži vrnitev, Olimpiji pa že mahajo v slovo.

Ne spreglejte