Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2012,
9.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Olimpija VSV Beljak

Četrtek, 16. 8. 2012, 9.11

7 let, 12 mesecev

Medveščak premagal Jesenice in osvojil Hitijev pokal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Medveščak je osvojil Poletno ligo Rudi Hiti, z 2:1 so bili boljši od Jesenic. Beljačani so s 3:2 premagali Olimpijo in osvojili 3. mesto. Stavanger je za 5. mesto nadigral študentsko selekcijo ZDA.

S tekmo za prvo mesto med Jesenicami in Medveščakom se je zaključila Poletna liga Rudi Hiti, ki so jo osvojili zagrebški hokejisti. Uvrstitev Medveščaka, ki je igral v zelo izenačeni skupini, v finale ni nobeno presenečenje. Povsem drugačna zgodba je s hokejisti Acroni Jesenic, saj so po vseh težavah v klubu le redki verjeli, da lahko gorenjski hokejisti pridejo do priložnosti za obrambo lanske zmage na tem turnirju.

V finalu se železarji niso ustrašili močnejšega tekmeca. Igro so imeli v svojih rokah, gostom pa so dovolili prvi strel proti vratom Aleša Sile šele v deveti minuti. Bolj ko je šla tretjina proti koncu, bolj so bili Zagrebčani nevarnejši, a borbena igra Jeseničanov jim je onemogočila prave priložnosti. Druga tretjina se začela izenačeno. Obe ekipi sta veliko drsali, a pravih priložnosti si nista priigrali. V 34. minuti so se razveselili privrženci Jesenic, ko je Anže Kuralt s strelom pod prečko svojo ekipo popeljal v vodstvo, v trenutku, ko so imeli igralca več. Gostje so z golom Adama Millerja izenačili po podobnem položaju 31 sekund pred drugim odmorom.

Jeseničani so v zadnjem delu najprej zapravili tri lepe priložnosti (dve Jure Dolinšek, eno Kuralt), a sreča ni bila na njihovi strani. Na drugi strani pa je Adam Miller še drugič zadel v polno iz prve prave akcije v tem delu. Železarji se še niso predali. Usmerili so vse sile v napad, na koncu poizkušali še brez vratarja, a mreža Roberta Kristana se ni več zatresla. Jeseničani so si na koncu kljub porazu prislužili navijaški aplavz, Medveščak pa je prvič dobil pokal za zmagovalca poletne lige.

Tekma za tretje mesto je prinesla obračun med Olimpijo in "kolonijo" nekdanjih Olimpijinih igralcev (Hughes, Cole, Hotham, Taylor, Lamoureux), ki so se skupaj s trenerjem Hannujem Järvenpääjem po koncu minule sezone iz Ljubljane preselili v avstrijski Beljak. Še pred začetkom razširjenega avstrijskega prvenstva EBEL sta se ekipi srečali na Bledu, kjer so hokejisti palice prekrižali na tekmi za tretje mesto Poletne lige Rudi Hiti. Olimpija si je tekmo za tretje mesto zagotovila po zmagi s 6:0 proti študentski selekciji ZDA, Beljačani pa z zmago proti norveški ekipi Stavanger Oliers 4:2.

V golih sta si nasproti stala novi vratar Olimpije Jerry Kuhn in stari znanec ljubljanskih ledenih ploskev J. P. Lamoureux, ki je lani skrbel, da je čim manj pakov pristalo v Olimpijinem golu. Prvo tretjino so dobili Ljubljančani, v 10. minuti so izkoristili izključitev Maria Altmanna, po podajah Alexandra Imbeaulta in Scotta Freemana je bil natančen branilec Andrew Thomas. V drugi tretjini je John Hughes po prestani 10-minutni kazni svojemu nekdanjemu klubu zabil prvi gol in rezultat izenačil na 1:1. V 49. minuti je Beljak v vodstvo popeljal še Justin Taylor, ki je ob številčni premoči zadel po podaji Dereka Damona. Šest minut kasneje so igralca več še enkrat izkoristili Ljubljančani, na pravem mestu je bil Žiga Pance, ki je Lamoureuxa premagal po podajah Erika Panceta in Michaela Ratchuka. Do konca rednega dela sta mreži na obeh straneh mirovali, tako da je o zmagovalcu odločila loterija.

Pri streljanju kazenskih strelov so bili zanesljivejši Beljačani, za katere sta zadela Derek Damon in Justin Taylor, za Olimpijo je bil natančen le prvi izvajalec Alexandre Imbeault. Beljak si je z zmago s 3:2 nad Olimpijo zagotovil 3. mesto Poletne lige Rudi Hiti, Ljubljančani pa so končali na četrtem.

V tekmi za končno 5. mesto so hokejisti norveškega prvaka Stavangerja visoko z 10:2 ugnali študentsko selekcijo ZDA, ki je brez zmage turnir končala na 6. mestu.

Ne spreglejte