Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 7. 2021,
16.35

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

Natisni članek

Columbus Blue Jackets NHL smrt Matiss Kivlenieks

Ponedeljek, 5. 7. 2021, 16.35

2 leti, 10 mesecev

Mattis Kivlenieks (1996-2021)

Tragična smrt mladega NHL-ovca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22
Mattis Kivlenieks | Mattis Kivlenieks se je pri 24 letih za vedno poslovil. Usoden je bil padec, ob katerem je utrpel hude poškodbe glave. | Foto Guliverimage

Mattis Kivlenieks se je pri 24 letih za vedno poslovil. Usoden je bil padec, ob katerem je utrpel hude poškodbe glave.

Foto: Guliverimage

Iz ZDA prihaja žalostna vest o smrti 24-letnega hokejskega vratarja Matissa Kivlenieksa. Član Columbus Blues Jackets in latvijske reprezentance je umrl za posledicami poškodb glave, ki jih je utrpel ob padcu. 

Vodstvo kluba Columbus Blue Jackets je na uradni spletni strani potrdilo, da je v tragični nesreči pri komaj 24 letih umrl njihov član Matiss Kivlenieks. V Rigi rojeni hokejist si je ob padcu poškodoval glavo, zdravstveno osebje mu je poskušalo pomagati, a je pozneje poškodbam podlegel.

Po pisanju ESPN je Kivlenieks poletje preživljal v ZDA, kjer se je tudi zgodila tragična nesreča. Do te naj bi prišlo na eni od zabav ob praznovanju ameriškega dneva neodvisnosti, in sicer po tem, ko naj bi se zaradi nepravilnega delovanja ognjemeta in manjše eksplozije več ljudi umaknilo ob bazen. Za Latvijca naj bi bil usoden zdrs ob robu bazena, po katerem naj bi z glavo udaril ob betonska tla.

Zadnjih osem let je preživel v ZDA, najprej v nižjih ligah, zadnje štiri sezone je pretežno branil v ligi AHL, priložnost pa je dobil tudi v najmočnejši hokejski ligi na svetu NHL, v kateri je zbral osem tekem.

Pred mesecem dni je blestel na domačem svetovnem prvenstvu v Rigi. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pred mesecem dni je blestel na domačem svetovnem prvenstvu v Rigi. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Pred mesecem dni je na domačem svetovnem prvenstvu na štirih obračunih branil tudi za Latvijo in nase opozoril predvsem na srečanju proti poznejšim svetovnim prvakom Kanadčanom, ko je zaustavil vseh 38 strelov in soigralcem izdatno pomagal do sploh prve zmage nad Kanado.

"Šokirani in žalostni smo zaradi izgube Matissa Kivlenieksa. V teh težkih časih globoko sočustvujemo z njegovo mamo Astrido, celotno družino in prijatelji. Kivi je bil izjemen mladenič, vselej z nasmehom na obrazu, vpliv, ki ga je v štirih letih naredil na našo organizacijo, ne bo nikoli pozabljen," je ob prezgodnji smrti dejal vodja hokejskih operacij Blue Jackets John Davidson.

"Življenje je tako dragoceno in tako krhko. Danes objemite svoje najdražje. Počivaj v miru, Matiss, zelo te bomo pogrešali," pa je na družbenem omrežju zapisal generalni direktor Jarmo Kekäläinen.

Ne spreglejte