Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 10. 2016,
8.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

hokej Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Nedelja, 9. 10. 2016, 8.41

6 let, 6 mesecev

Poraz Los Angeles Kings na zadnji pripravljalni tekmi

Anže Kopitar prvič kot kapetan pomagal Kraljem, ki so na zadnji tekmi pred sezono izgubili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Kalifornijsko moštvo LA Kings je odigralo še zadnje pripravljalno srečanje pred sredinim začetkom sezone in po preobratu z 1:2 izgubilo s Colorado Avalanche. Prvič je črko C na tekmi nosil Anže Kopitar.

Slovo od ekshibicijskega dogodka Frozen Fury, ki je leta zaznamovalo pripravljalno obdobje Kraljev, se je končalo s tesnim porazom Kalifornijcev. Ker se bo v sezoni 2017/18 ligi NHL pridružil kolektiv iz mesta zabavništva, je bila to zadnja tovrstna tekma v Las Vegasu, kjer so člani Los Angeles Kings odigrali tudi zadnje pripravljalno srečanje. Njihov nasprotnik pa Colorado Avalanche.

Po izjemo napornem poletju in začetku jeseni, ko je najprej slovenski reprezentanci v Minsku pomagal do druge zaporedne uvrstitve na olimpijske igre, nato z Evropo presenečal na svetovnem pokalu v Toronto in se razveselil še drugega otroka, sina Jakoba, je Anže Kopitar prvič pred novo sezono sodeloval na tekmi. Tako se je v dvorani T-Mobile Arena premierno predstavil s črko C na dresu, ki so mu jo zaupali po sezoni.

Preobrat Colorada v zadnjih minutah

Prvi zadetek na obračunu, na katerem so morali člani Los Angeles Kings zaradi številnih poškodb precej spremeniti peterke, je padel ob koncu druge tretjine, ko je Kralje v vodstvo popeljal Jeff Carter.

Ko se je že zdelo, da bi Jonathan Quick mrežo lahko ohranil nedotaknjeno je minuto pred koncem izenačil MIhail Grigorenko in izsilil podaljšek, v katerem je zmagovalca po zgolj 30 sekundah odločil Gabriel Landeskog.

Kopitar že povsem v tekmovalnem ritmu

"Odigrali smo dostojno tekmo. Zadnjo minuto, dve, bi morali biti bolj zbrani in prikazati boljšo predstavo. Lepo je biti nazaj  v klubu. Odigral sem 14 tekem, tako da sem v tekmovalnem ritmu in me ni prav nič strah. Vsekakor je bil malo čuden občutek, da nisem bil nič z ekipo, kot je to običajno, a v sredo se začenja in že komaj čakam," je po porazu dejal Kopitar, ki bo kot kapetan na uradni tekmi lige NHL prvič nastopil sredi tedna.

Osem pripravljalnih tekem, v sredo gre zares

Kralji so odigrali osem pripravljalnih srečanj pred novo sezono ter vknjižili pet porazov (dvakrat s Coloradom, z Arizona Coyotes, Edmonton Oilers in Dallas Stars) in tri zmage (dvakrat nad Anaheim Ducks in eno nad Arizono).

Novo sezono bodo začeli v sredo, ko jih prva tekma čaka pri kalifornijskem tekmecu San Jose Sharks.
Ne spreglejte