Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2007,
11.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 30. 11. 2007, 11.33

8 let

Linz v tretje boljši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Igralci ZM Olimpije so se v 24. krogu hokejske lige EBEL pomerili z Linzem gostje pa so se veselili zmage s 4:3.

Olimpija je proti Linzu nastopila brez obolelega kapetana Tomaža Vnuka, katerega je v drugem napadu nadomestil povratnik po prestresu možganov, Jaka Avgustinčič. Prav tako ni imel pravice do nastopa branilec Boštjan Goznik, ki je v minulem krogu premikastil Remija Royerja in dobil prepoved nastopanja na eni tekmi.

"Zmaji" znova začeli z -2

Olimpija je v uvodnih minutah imela več od igre, s streli so poskušali Greg Kuznik, Ryan Jardine, Dejan Kontrec in Kevin Mitchell, ki ga je Aleš Mušič lepo zaposlil. Na drugi strani so gostje poskušali prek kontranapadov, iz katerega so v 10. minuti tudi zadeli, ko se je med strelce, po podaji Philippa Lukasa in Martina Hohenbergerja, vpisal Gregor Baumgartner.

Zadetek je goste dvignil, saj so bili v naslednjih minutah boljši, v 15. minuti pa so ob igralcu več na ledu povišali na 2:0, ko je Patrick Leahy, ki je bil povsem sam pred vrati "zmajev", prejel plošček in ugnal Alexa Westlunda. Minuto in osem sekund pred koncem prve tretjine so domači znižali, ko je Egon Murič krenil po desni strani, zadrsal za nasprotnikov gol, izza slednjega podal na palico Kontrecu, ki je zadel za 1:2.

Linz napadal, Olimpija zadevala

Trener domačih Mike Posma je že sredi prve tretjine v prvem napadu Jardina zamenjal z Matejem Hočevarjem in kot kaže so prvemu šteti dnevi v Ljubljani. V drugi tretjini so igralci Linza že po vsega 24 sekundah povišali na 3:1, ko je prava bomba Leahyja končala v desnem zgornjem kotu vratarja Westlunda. Malo več kot tri minute zatem je Linz po lepi akciji vodil že s 4:1, zadel pa je Robert Shearer.

Gostje so tudi v nadaljevanju napadali, domači branilci pa so gostujočim napadalcem pustili veliko preveč prostora. Ob največjem pritisku gostov pa so zadeli "zmaji", ko je po podaji Hočevarja zadel Brendan Yarema. Le dve minuti zatem pa je Olimpija prišla le še na zadetek zaostanka (3:4). Intranuovo je streljal mimo gola, a se je plošček odbil pred gol, Mušič pa ga je spravil v mrežo.

Znova za gol prekratki

Linz je tudi v zadnji tretjini prvi zapretil, celo zadel vratnico, kmalu zatem pa je do lepe priložnosti prišla tudi Olimpija, ko je Murič prodrl v nasprotno tretjino in zaposlil Nika Zupančiča, kateremu pa je vratar strel obranil. V 47. minuti je z modre črte nevarno poizkusil Žiga Pavlin, še v isti minuti pa je bilo še bolj vroče pred vrati Olimpije, ko se je pred Westlundom sam znašel Hohenberger. Dve minuti zatem je nesrečni Avgustinčič znova prejel udarec v glavo in moral zapustiti igralno površino.

Sledile so minute domačih, ob igralcu več je dvakrat z modre črte poskusil Mitchell, v 54. minuti pa je imel izjemno priložnost Yarema, ki je zgrešil nemogoče, saj je imel prazna vrata, a je nasprotni igralec z zadnjimi močmi preusmeril plošček. Do konca so "zmaji" skušali priti do izenačenja, malo več kot pol minute pred koncem poizkušali tudi brez vratarja, a je Linz ohranil mrežo nedotaknjeno.

Ne spreglejte