Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 2. 2008,
21.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 24. 2. 2008, 21.20

8 let

Linčani ubranili domačo trdnjavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti moštva Black Wings Linz so v odločilni peti tekmi četrtfinala lige Ebel premagali Acroni Jesenice s 5:3 (3:1, 1:0, 1:2) in se s 3:2 v zmagah uvrstili v polfinale.

Jeseničani so se, potem ko so se z zmago na zadnji domači tekmi rešili izpada po štirih tekmah, znašli v položaju za biti ali ne biti. Po tekmi v Linzu popravnega izpita ni bilo več, za motiv jeseniški ekipi pa ni bilo treba skrbeti: v primeru zmage bi si zagotovili polfinalni nastop proti večnim tekmecem iz Ljubljane.

Začetek spet po notah Linza

Toda dvoboj se, kot že velikokrat v zadnjem času, ni začel po jeseniških željah. Železarji so morali tudi v tej četrtfinalni seriji plošček pobirati iz svoje mreže že v uvodnih minutah. Tokrat je domači napadalec Brad Tiley po vsega 63 sekundah načel mrežo gostov. Vendar pa so se lahko že nekaj minut kasneje veselili tudi jeseniški navijači, ki so prišli spodbujat svoje ljubljence na sever Avstrije. V šesti minuti je Jarrod Skalde ukanil Jürgena Penkerja. To pa je bilo tudi vse, kar so Jeseničani naredili v uvodni tretjini. Ob izključitvi Jurija Goličiča so domači hitro spletli matno mrežo, za novo vodstvo pa je tokrat zadel Florian Iberer. V 15. minuti je bilo na tribunah znova veselo, kajti domači so ušli na visokih +2 po golu Gregorja Baumgartnerja. Takrat je v jeseniška vrata namesto Kristana stopil Andrej Hočevar.

V drugi tretjini je bila podoba na ledu skoraj enaka kot v prvi. Jeseničani želje, da bi naredili preobrat, niso znali spremeniti v učinek na ledu. Spet je šepala igra ob številčni prednosti, gostje so imeli ob koncu tretjine celo dva igralca več, a niso zmogli zadetka. Že pred tem je v 28. minuti Linz dosegel četrti gol in si na široko odrl vrata v polfinale.

Zadnja tretjina jeseniška

Toda zadnja tretjina je bila spet jeseniška. Podobno kot na prejšnji tekmi so Jeseničani tudi tokrat stopili na plin. Derek Bekar je gol za priključek dosegel že v 42. minuti, ko so imeli njihovi tekmeci na klopi za kaznovane še enega igralca. Začel se je lov na še en zadetek. Domači so se v 51. minuti v napačnem trenutku odločili za menjavo. Po močnem strelu Mitje Robarja je Penker plošček le odbil, v skoraj prazno mrežo pa ga je potisnil Boris Pretnar. Takrat se je domačih lotila živčnost, gostje pa so iskali še gol za izenačenje in bili nevarnejši. A preobrat jim ni uspel, kajti domači so tri minute pred koncem iz na videz nenevarne akcije le spravili plošček za hrbet Hočevarja. Gostje so se v zadnjih minutah tudi brez vratarja podali v "misijo nemogoče", toda ostalo je pri zmagi s 5:3 za Linz, ki je pomenila slovo Jeseničanov od letošnjih mednarodnih tekmovanj.

"Črna krila" bodo imela le dan počitka pred začetkom polfinala, ko bodo v svoji dvorani gostila še drugega slovenskega predstavnika ZM Olimpijo. V drugem polfinalu se bosta pomerila Dunaj in Salzburg, potem ko je slednji šele v zadnji tretjini zadnjega dvoboja četrtfinala strl odpor Beljaka.

Ne spreglejte