Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 4. 2017,
7.12

Osveženo pred

6 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Boston Bruins Washington Capitals Aleksander Ovečkin

Sobota, 22. 4. 2017, 7.12

6 let, 12 mesecev

Liga NHL, končnica, 1. krog

Boston se je za zdaj rešil pred izpadom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Boston Bruins | Foto Reuters

Foto: Reuters

V severnoameriški hokejski ligi NHL je obe tekmi večera odločil šele podaljšek. Boston Bruins so šele po dveh podaljških z 2:1 premagali Ottawa Senators, a vseeno v zmagah še vodijo s 3:2.

Washington Capitals so na peti tekmi prvega kroga končnice vzhodne konference z golom Justina Williams strli odpor Toronto Maple Leafs in povedli s 3:2 v zmagah.

Sean Kuraly je v Ottawi dosegel svoja prva zadetka v ligi NHL, od tega enega v drugem podaljšku, ki je kosmatincem po zaostanku z 1:3 v zmagah pomagal ostati v igri v boju za Stanleyjev pokal. Senatorji bodo imeli sicer že v nedeljo novo priložnost, da se uvrstijo v drugi krog, saj v boju na štiri zmage še vodijo s 3:2.

"Imel sem precej sreče, a uspelo mi je plošček spraviti v vrata. Ponavadi nimaš veliko takšnih priložnosti, vesel sem, da se je plošček srečno odbil od moje palice in končal v mreži," je po tekmi dejal Kuraly. Med strelce se je za Boston vpisal še David Pastrnak, za gostitelje pa sta zadela Mark Stone in Jean-Gabriel Pageau. Vratar Bostona Tuukka Rask je zbral 41 obramb, Craig Anderson pa je za Ottawo ubranil 36 strelov.

Junak podaljška v Washingtonu pa je bil Justin Williams, ki je že po 64 sekundah dodatne igre zadel za zmago prestolnikov, s katero so v boju na štiri zmage povedli s 3:2. "V karieri doslej nisem dosegel veliko pomembnih golov. Kaj lahko rečem ob tem, spet sem bil ob pravem času na pravem mestu," je z rameni skomignil Williams, ki je po podaji Jevgenija Kuznjecova z močnim strelom premagal vratarja Frederika Andersena.

"Le en strel je bil dovolj in imamo vodstvo v končnici. Zdaj gremo v Toronto in skušali bomo dvoboj dobiti v gosteh," je o Williamsu dejal zvezdnik Washingtona Aleks Ovečkin.

Liga NHL, končnica, 1. krog:

Washington Capitals : Toronto Maple Leafs 2:1* /3:2/        
Oshie 19., Williams 62.; Matthews 26.

Ottawa Senators : Boston Bruins 2:3*    /3:2/   
Stone 12., Pageau 21.; Pastrnak 29., Kuraly 38., 91.

* - podaljški
// - izid v zmagah, igrajo na štiri
Ne spreglejte