Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 6. 2017,
7.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

liga NHL NHL

Torek, 6. 6. 2017, 7.07

6 let, 6 mesecev

Liga NHL, 5. junij, finale, 4. tekma

Evforija v Nashvillu se nadaljuje: predatorji na domačem ledu do druge zaporedne zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Nashville | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hokejisti Nashville Predators so na četrti tekmi velikega finala lige NHL s 4:1 (znova) presenetili aktualne hokejske prvake Pittsburgh Penguins. Z drugo zaporedno zmago - obe so dosegli pred navdušenimi navijači na domačem ledu - so izenačili serijo na 2:2 v  zmagah. Peta finalna tekma bo v noči na petek. Karavana se seli v Pittsburgh h 'pingvinom'.

Ekipa Nashville Predators navdušuje iz tekme v tekmo in je največje presenečenje letošnje končnice lige NHL. Zasedba iz prestolnice ameriške country glasbe se je prvič prebila v veliki finale, v katerem iz tekme v tekmo dokazuje, da znajo v Tennesseeju zelo dobro igrati hokej.

Filip Forsberg je prispeval četrti gol za Nashville, ki navdušuje domače ljubitelje hokeja.  | Foto: Getty Images Filip Forsberg je prispeval četrti gol za Nashville, ki navdušuje domače ljubitelje hokeja. Foto: Getty Images

Prvi zadetek za Nashville je v 14. minuti prispeval Calle Jarnkrok, že dobro minuto pozneje pa je za Pittsburgh izenačil Sidney Crosby. Po tem pingvini niso več zadeli, so bili pa toliko bolje strelsko razpoloženi predatorji. Frederick Gaudreau je, tako kot na tretji tekmi, priskrbel zmagoviti zadetek, v drugi tretjini je zadel še Viktor Arvidsson, Filip Forsberg pa je v zadnji tretjini, ko je Pittsbrugh poskušal brez vratarja, zabil še četrti gol za domače moštvo in postavil končnih 4:1.

Štejejo že majhne stvari

Finski vratar Pekka Rinne (Nashville) je v ledni dvorani Bridgestone Arena od 24 ubranil kar 23 strelov in bistveno pripomogel k končnemu rezultatu. "Vedno so vzponi in padci. Ne želim se veliko obračati v preteklost. A če pogledam v prvi dve tekmi finala, smo naredili veliko dobrih stvari, sam pa s svojo predstavo nisem bil najbolj zadovoljen. Zadnji dve tekmi pa sta bili za nas še toliko bolj pomembni, prav tako zame osebno," je po izenačenju serije na 2:2 v zmagah dejal junak Rinne.

Z izbranimi besedami je o njem govoril tudi trener Nashvilla Peter Laviolette. "Pekka je bil izjemen, odličen. Pohvalil pa bi tudi odločenost fantov, ki niso popustili niti za trenutek celotno tekmo, kar seveda prinese tisto odločilno razliko. Prav vsaka podrobnost je pomembna, vsaka podaja, obramba."

Borbeni vratar Pekka Rinne je ubranil 23 od 24 strelov na vrata Nashvilla. | Foto: Getty Images Borbeni vratar Pekka Rinne je ubranil 23 od 24 strelov na vrata Nashvilla. Foto: Getty Images

Branilec P. K. Subban pa je s prstom pokazal na majhne stvari, zaradi katerih se vse skupaj lahko zloži v ugodno celoto: "Majhne stvari ti pomagajo zmagovati. Čim več strelov, čim več blokiranih ploščkov, podpora, delovanje vseh na ledu kot celote … Vse to šteje, ko vodiš za gol, ko si izenačen ali pa celo ko izgubljaš. Pri tem moraš biti konsistenten."

Niso uspeli kaznovati napak domačih

"Ustvarili smo si kar nekaj priložnosti, igrali bolje, če bomo tako nadaljevali, bomo imeli lepi priložnost, da zmagamo tekmo. Bila pa je to tekma napaka. Naredili smo jih nekaj, oni so jih izkoristili, mi pa njihovim nismo znali," je po drugem zaporednem porazu, po katerem so izgubili prednost, neizkoriščene napake domačih obžaloval kapetan Crosby.

Trener Mike Sullivan ga je dopolnil z besedami: "Ko razmišljam o nekaterih zadetkih s te tekme in s prejšnje (izgubili so z 1:5, op. a.), lahko rečem le, da bi jih lahko preprečili. Treba bo biti bolj previden."

Ne spreglejte: Vrhunci tekme med moštvi Nashvill Predators in Pittsburgh Penguins

Finalisti lige NHL bodo naslednjo tekmo odigrali v noči na petek. Karavana se po dveh gostovanjih v Nashvillu (v soboto so sploh prvič gostili tekmo finala lige NHL) seli v Pittsburgh, na domači led pingvinov, ki so ga v letošnjem finalu vedno znali dobro izkoristiti.

Liga NHL, 5. junij, finale, 4. tekma

Nashville Predators : Pittsburgh Penguins 4:1 /2:2/
Jarnkrok 15., Gaudreau 24., Arvidsson 34., Forsberg  57.; Crosby 16.

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage, po sistemu 2-2-1-1-1
Ne spreglejte