Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 5. 2018,
9.02

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

liga NHL Stanleyjev pokal Washington Capitals Vegas Golden Knights

Četrtek, 31. 5. 2018, 9.02

5 let, 10 mesecev

LIGA NHL, FINALE, 2. TEKMA, 30. MAJ

Obramba leta? Holtby preprečil veselje Vegasu in "rešil" tekmo. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Washington Capitals Vegas Golden Knights finale NHL | Foto Reuters

Foto: Reuters

V drugi tekmi finala hokejske lige NHL so ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin in njegovi soigralci iz moštva Washington Capitals s 3:2 premagali Vegas Golden Knights in izid v zmagah izenačili. Junak srečanja je bil vratar Capitalsov Braden Holtby. Serija se zdaj seli v glavno mesto ZDA.

Washington je z zmago na drugi tekmi tako Vegas Golden Knights vzel prednost domačega terena v velikem finalu lige NHL, ki se igra na štiri zmage.

Gledalci so vse gole videli v prvih 40 minutah igre. Če je bila prva tretjina še izenačena, pa si je v drugi Washington prek Ovečkina in Orpika priigral prednost, ki je ni več izpustil iz rok. Capitals so z zmago s 3:2 izenačili izid v zmagah na 1:1.

Vegas je imel ob koncu izjemno priložnost za izenačenje in najverjetnejši podaljšek, a se je izkazal junak srečanja, vratar Braden Holtby, ki je dve minuti pred iztekom rednega dela posredoval z izjemno obrambo in razžalostil napadalca Vegasa Alexa Tucha.

Ovečkin: Še dobro, da imamo takega vratarja

"Hvala bogu, da imamo tako odličnega vratarja. To je bila obramba leta. Po tej obrambi si nikakor nismo smeli dovoliti poraza. Danes je prav vsak odigral odlično," je bil zadovoljen Ovečkin, ki je svoji ekipi priigral vodstvo z 2:1, Holtby pa je dodal: "Počutimo se samozavestno in to je ena od lepot našega moštva. Težko je zmagati v Vegasu, kar se je pokazalo že večkrat v sezoni. Dobro je, da nam je uspelo vsaj na eni tekmi slaviti, zdaj moramo izkoristiti prednost svojega igrišča in se osredotočiti na tretjo tekmo."

Obramba Holtbyja:

Grenak priokus

Kljub zmagi v taboru Washingtona po tekmi niso bili povsem mirni. Že v prvi tretjini se je poškodoval eden ključnih členov ekipe Jevgenij Kuznecov. Ruski osrednji napadalec je po naletu branilca Vegasa Braydna McNabba v prvi tretjini predčasno končal srečanje. Za kakšno poškodbo gre, pri Washingtonu niso imeli podatkov, se je pa Kuznecov ob odhodu z ledu držal za levo roko in tožil nad bolečinami.

26-letnik je bil v končnici najbolj razpoložen igralec Washingtona, na 21 tekmah je vknjižil 25 točk (11 zadetkov, 14 podaj). S poškodbo se je končal tudi rekordno dolg točkovni niz v končnici – vsaj točko je dosegel na 11 zaporednih tekmah play-offa, kar do zdaj ni uspelo še nobenemu hokejistu Washingtona.

Vegas Golden Kinghts Washington Capitals | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Ne izgubiš in ne zmagaš po dveh tekmah"

"Najpomembneje je, da se umirimo, globoko vdihnemo in se zavemo, da serije ne moraš dobiti ali zmagati po dveh tekmah. Imamo samozavestno skupino fantov, ki je sposobna odlične igre. Znamo zmagovati tudi v gosteh. To smo že dokazali, tudi v končnici, tako da tokrat ne bi smelo biti drugače," je pozitivno razmišljanje ohranil branilec Vegasa Nate Schmid.

Ta se bo zdaj s soigralci po dveh tekmah v Vegasu preselil na ledeno ploskev Washington Capitals, kjer se bo serija nadaljevala v noči na nedeljo.

Liga NHL, finale, 2. tekma:

Vegas Golden Knights : Washington Capitals 2:3 /1:1/
Neal, Theodore; Eller, Ovečkin, Orpik

// razmerje v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Las Vegas, Golden Knights
Sportal Na uvodni tekmi velikega finala padlo kar 10 golov #video
Ne spreglejte