Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 12. 2016,
7.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

hokej Vancouver Canucks Los Angeles Kings liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Četrtek, 29. 12. 2016, 7.20

6 let, 7 mesecev

Liga NHL, 28. december

Anže Kopitar in druščina izgubili v Kanadi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

V hokejski ligi NHL so v noči na četrtek igrali pet tekem. Na delu je bil tudi slovenski hokejist Anže Kopitar, ki se je s soigralci iz kluba Los Angeles Kings v gosteh pomeril z Vancouvrom. Na koncu so tekmo dobili domači hokejisti. Artemij Panarin bo dres Chicaga nosil še vsaj dve sezoni.

Kralji so po Dallasu izgubili še pri Vancouvru. Že v noči na petek jih čaka novo gostovanje pri Edmontonu. | Foto: Reuters Kralji so po Dallasu izgubili še pri Vancouvru. Že v noči na petek jih čaka novo gostovanje pri Edmontonu. Foto: Reuters

Anže Kopitar in druščina so doživeli še drugi zaporedni poraz, potem ko je Vancouver na domačem ledu slavil z izidom 2:1. Domača ekipa je z igralcem več prvič zadela že v tretji minuti tekme, ko je bil natančen Loui Eriksson. V drugi tretjini tekme je za 2:0 v zadel Henrik Sedin. V zadnjem delu je Kraljem nekaj upanja vlil Tanner Pearson, ki je rezultat znižal na 2:1. Vancouver je do konca tekme uspel zadržati minimalno vodstvo in po dveh porazih zmagal.

Slovenski hokejist Anže Kopitar je na ledu prebil slabih dvajset minut. V tem času je štirikrat streljal na gol,  a plošček ni našel poti do nasprotnikovega gola.

Miller jim je delal težave

Eden od bolj zaslužnih za zmago kanadske ekipe je bil vratar Ryan Miller, ki je zaustavil 36 strelov od 37, medtem ko je imel čuvaj mreže Kraljev Peter Budaj precej manj dela (obranil je 18 strelov od 20).

Vratar Ryan Miller je povzročal sive lase Kraljem, zaustavil je 36 strelov na svoja vrata. | Foto: Reuters Vratar Ryan Miller je povzročal sive lase Kraljem, zaustavil je 36 strelov na svoja vrata. Foto: Reuters

"Zadeli so že iz prvega power-playa po dveh, treh minutah igre. Nikoli si ne želiš biti v zaostanku že tako zgodaj v tekmi. Nato so dosegli še drugi zadetek, ki ga v zadnjem delu nismo znali izničiti. Dobro smo jih nadstreljali, a preprosto nismo znali zadeti. Nismo znali izkoristiti odbitkov in priložnosti, ki so se nam ponudile ob njih," je s prstom na neučinkovitost kalifornijske ekipe pokazal Pearson.

Ta bo še nekaj časa pogrešal enega najbolj učinkovitih hokejistov Tylerja Toffolija, ki so ga Kralji vpisali na seznam poškodovanih igralcev. 24-letnika muči poškodba spodnjega dela telesa.

LA Kings bodo v noči na petek gostovali še pri Edmontonu, nato pa se bodo vrnili na svoj teren in pred letom 2017 odigrali še tekmo s San Josejem.

Večer tesnih izidov, Pittsburgh spet na vrhu

Hokejisti Tampa Bay Lightning so na domačem terenu po zaostanku z 1:3 proti Montreal Canadiens v zadnjih desetih minutah izenačili in izsilili podaljšek, v katerem jim je zmago prinesel dvakratni strelec Tyler Johnson.

Tesno je bilo tudi na drugi tekmi na Floridi, kjer so Panterji proti Torontu zaostajali z 0:2, si priskrbeli podaljšek, v katerem zadetka ni bilo, tako da so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Zmage so se po loteriji veselili Kanadčani.

Zgolj en zadetek je ločeval tudi Pittsburgh Penguins in Carolina Hurricanes, aktualnim prvakom je zmago v 56. minuti priboril Carl Hagelin. Pittsburgh se je s tretjo zaporedno zmago spet zavihtel na vrh lestvice.

Najvišja zmaga večera je pripadla St. Louis Blues, ki so Philadelphio pokopali v zadnji tretjini, v kateri so dosegli štiri zadetke.

Rus si je prislužil novo pogodbo

Artemij Panarin je sodelovanje s Chicago Blackhawks podaljšal za dve sezoni. | Foto: Getty Images Artemij Panarin je sodelovanje s Chicago Blackhawks podaljšal za dve sezoni. Foto: Getty Images

Ruski napadalec Artemij Panarin, ki se je ligi NHL pridružil šele v lanski sezoni pri 25 letih, je hitro navdušil v dresu Chicaga. Ob zvezdnikih Chicago Blackhawks Jonathanu Toewsu in Patricku Kanu je najbolj pridno zbiral točke za omenjeno moštvo (lani na 80 tekmah 77 točk, letos na 37 tekmah 37 točk).

Vodstvo se je odločilo, da Panarina zadrži v svojih vrstah še dve sezoni. Dres Chicaga bo tako nosil vsaj do konca sezone 2018/19, podogba pa naj bi bila vredna 12 milijonov dolarjev (11,5 milijona evrov).

 

Liga NHL, 28. december:

Vancouver Canucks : Los Angeles Kings 2:1
Eriksson, Sedin;  Pearson (Anže Kopitar je igral slabih 20 minut in štirikrat streljal na gol)

Florida Panthers : Toronto Maple Leafs 2:3**
Marchessault, Trocheck;  Matthews, Nylander 

Pittsburgh Penguins : Carolina Hurricanes 3:2
Crosby, Hagelin, Kunitz;  Lindholm, Stempniak 

Tampa Bay Lightning : Montreal Canadiens 4:3*
Hedman, Johnson (2), Palat;  Radulov, Terry, Weber

St. Louis Blues : Philadelphia Flyers 6:3
Fabbri (3), Perron, Shattenkirk, Upshall;  Cousins, Schenn, Simmonds

* - v podaljšku

** - kazenski streli

 

 

Lestvici:
Vzhodna konferenca:

Pittsburgh     37 tekem - 53 točk
Columbus     33 - 52
NY Rangers     37 - 49
Montreal     35 - 47
Washington     33 - 44
Philadelphia     37 - 44
Ottawa     35 - 43
Boston     37 - 40
Tampa Bay     36 - 39
Toronto     34 - 37
Carolina     34 - 37
Florida     36 - 37
NY Islanders     34 - 34
Buffalo     34 - 34
Detroit     35 - 34
New Jersey     35 - 33

Zahodna konferenca:
Chicago     37 tekem - 49 točk
Minnesota     34 - 48
San Jose     35 - 45
St. Louis     36 - 43
Edmonton     36 - 42
Anaheim     36 - 41
Calgary     37 - 40
Los Angeles     35 - 38
Dallas     36 - 37
Winnipeg     37 - 37
Nashville     34 - 36
Vancouver     36 - 33
Arizona     35 - 27
Colorado     34 - 25

Ne spreglejte