Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 10. 2016,
6.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

liga NHL Vancouver Canucks Anaheim Ducks New York Islanders New York Rangers hokej Winnipeg Jets Edmontont Oliers

Ponedeljek, 24. 10. 2016, 6.52

6 let, 6 mesecev

Liga NHL, 23. oktober

Veličastna zmaga Edmontona pod milim nebom v gosteh in pred 33 tisoč navijači

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Heritage Classic | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ponoči so bili v ligi NHL na sporedu štirje obračuni, največ pozornosti pa je požel hokejski obračun pod milim nebom med gostitelji Winnipeg Jets in gosti Edmonton Oilers, ki si ga je ogledalo več kot 33 tisoč strastnih ljubiteljev tega športa. S 3:0 je slavil Edmonton.

Veličasten obračun na prostem med moštvoma Winnipeg Jets in Edmonton Oilers na štadionu ameriškega nogometa  Investors Group Field v Winnipegu si je ogledalo več kot 33 tisoč ljubiteljev hokeja, junak tekme pa je bil svežepečeni oče dvojčkov, vratar Edmontona Cam Talbot. Ubranil je vseh 31 strelov in že 12. v svoji karieri v ligi NHL mrežo ohranil nedotaknjeno. 

Z vratarjem Edmontona Camom Talbotom ni šale. Na klasiki je ubranil vseh 31 strelov in že 12. v karieri lige NHL ohranil mrežo nedotaknjeno. | Foto: Getty Images Z vratarjem Edmontona Camom Talbotom ni šale. Na klasiki je ubranil vseh 31 strelov in že 12. v karieri lige NHL ohranil mrežo nedotaknjeno. Foto: Getty Images

Tekmo zimske klasike si je ogledalo več kot 33 ljubiteljev hokeja.  | Foto: Getty Images Tekmo zimske klasike si je ogledalo več kot 33 ljubiteljev hokeja. Foto: Getty Images

S 3:0 so slavili gostje iz Edmontona. Med strelce so se vpisali Mark Letestu, Darnell Nurse in Zack Kassian. Vsi trije so zadeli v drugi tretjini tekme. "Vesel sem, da sem lahko prvič zaigral na klasiki. Ozračje je bilo odlično, led je bil v precej dobrem stanju. Želel sem si dati vse od sebe in pomagati do pomembnih dveh točk. To nam je uspelo. Odličen vikend," je bil vesel 29-letni čuvaj mreže Naftarjev, ki je bil del klasik tretjič, a šele prvič je dobil priložnost za branjenje.

Zagodlo jo je sonce

To je že tretja zaporedna tekma, na kateri je Edmonton dosegel zmago, s katero je zdaj sam na vrhu lestvice NHL. Skupno pa je bila to 19. ligaška tekma, ki se je odvijala na prostem, ter prva od štirih, ki so na letošnjem koledarju NHL. Tokrat jo je prirediteljem zagodlo lepo vreme, saj je sonce močno sijalo in talilo led, vodstvo tekmovanja pa se je zaradi varnosti igralcev odločilo, da tekmo prestavi za nekaj ur.

Tekma je bila zaradi visokih temperatur za nekaj ur prestavljena.  | Foto: Getty Images Tekma je bila zaradi visokih temperatur za nekaj ur prestavljena. Foto: Getty Images

Trener Edmontona Todd McLellan je dejal, da so se njegovi varovanci dobro spopadli z zamudo, da niso imeli težav, saj je treba kaj takega na tovrstnih dvobojih vzeti v obzir. "Vsi so bili navdušeni, da bodo igrali na prostem. Glede na to, kako močno je sijalo sonce že na včerajšnjem treningu, smo se zavedali, da lahko pride do zamude. Prišli smo na drsališče, a v slačilnici ostali sproščeni, mirni in pripravljeni."

Edmonton Oilers - še lani moštvo z dna lestvice, ki več let gradi ekipo, je na šestih tekmah petkrat zmagalo in je vodilno na zahodu. | Foto: Getty Images Edmonton Oilers - še lani moštvo z dna lestvice, ki več let gradi ekipo, je na šestih tekmah petkrat zmagalo in je vodilno na zahodu. Foto: Getty Images

Zmagoviti New York

Pestro je bilo tudi v New Yorku, kjer sta gostovali moštvi Minnesota in Arizona. Hokejisti v dresu New York Islanders so Minnesoto premagali s 6:3, New York Rangers pa je Kojote iz Arizone ugnal s 3:2 - zmagoviti zadetek je prispeval povratnik po poškodbi Dan Girardi.

Vancouver je po porazu s Kralji gostoval pri še eni kalifornijski ekipi, Anaheim Ducks, in doživel poraz z rezultatom 4:2. 

Selanne še ni za staro šaro

Na klasiki sta se že v soboto spopadli tudi ekipi veteranov, moštvo Winnipega je s 6:5 premagalo Edmonton. Finski blisk Teemu Selanne, ki se je upokojil leta 2014, pa je s petimi točkami, dvema zadetkoma, tudi zmagovitim, dokazal, da ga občutek za hokej nikakor ni zapustil.

Na povabilo napadalca Winnipega Marha Scheifeleja, naj se mu pridruži v napadu s Patrikom Lainejem (finskim novincem, drugim naborom 2016), je v šali dejal, da potrebuje le dva tedna treningov in bo pripravljen na napore lige NHL.

 

 

Liga NHL, 23. oktober

Winnipeg Jets : Edmonton Oilers 0:3
Letestu, Nurse, Kassian

New York Islanders : Minnesota Wild 6:3
Tavares (2), de Haan, Boychuk, Quine, Hickey; Parise (2), Niederreiter

New York Rangers : Arizona Coyotes 3:2
Jooris, Miller, Girardi; Vrbata (2)

Anaheim Ducks : Vancouver Canucks 4:2
Cogliano, Fowler, Ritchie, Perry; Horvat, Sedin

 

Lestvici:

Vzhodna konferenca:

  1. Montreal 5 tekem – 9 točk
  2. Tampa Bay 5 - 8
  3. NY Rangers 6 - 8
  4. Detroit 6 - 8
  5. Florida  5 - 7
  6. Washington 5 - 7
  7. Pittsburgh 6 - 7
  8. Boston 5 - 6
  9. Ottawa 5 - 6
  10. NY Islanders 6 - 6
  11. Philadelphia 5 - 5
  12. New Jersey 5 - 5
  13. Toronto 5 - 5
  14. Columbus 4 - 4
  15. Carolina 5 - 4
  16. Buffalo 4 - 3

 

Zahodna konferenca

  1. Edmonton 6 tekem - 10 točk
  2. St. Louis 6 – 9
  3. Vancouver 6 – 9
  4. Minnesota 6 -7
  5. Colorado 5 -6
  6. San Jose 6 -6
  7. Chicago  6 - 6
  8. Dallas 5 -5
  9. Anaheim 6 - 5
  10. Nashville 5 - 4
  11. Winnipeg 5 -4
  12. Los Angeles 5 - 4
  13. Calgary 6 - 3
  14. Arizona 5 - 2
Ne spreglejte