Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 5. 2017,
7.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NHL liga NHL Anaheim Ducks Nashville Predators

Torek, 23. 5. 2017, 7.45

6 let, 7 mesecev

Liga NHL, 22. maj (konferenčni finale)

Največji dosežek v zgodovini Nashvilla #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Nashville | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hokejisti Nashville Predators so poskrbeli za največji dosežek v zgodovini kluba. V konferenčnem finalu so izločili Anaheim Ducks s 4:2 in se prvič, odkar tekmujejo v najmočnejši hokejski ligi na svetu, uvrstili v veliki finale. Za Stanleyjev pokal se bodo pomerili z boljšim iz dvoboja med Pittsburghom in Ottawo.

Hokejisti Nashvilla so v šesti tekmi konferenčnega finala izkoristili prednost domačega ledu in v dvorani Bridgestone Arena napolnili mrežo Anaheima. Rački so prejeli kar šest zadetkov. Polovico od teh je prispeval Colton Sissons, v vratih gostiteljev pa je blestel Pekka Rinne in zaustavil 38 strelov gostov iz Kalifornije. 

Ekipa je preko Sissonsa in Austina Watsona v prvi tretjini povedla z 2:0, a je Ondrej Kase v drugi zaostanek domačih zmanjšal na 1:2. Sissons je drugi gol dosegel v zadnji tretjini za 3:1, nato pa so se prebudili gostje in preko Chrisa Wagnerja in Cama Fowlerja izenačili na 3:3. Vendar se je Nashville vrnil v igro, Sissons je zadel še tretjič, piko na i pa sta postavila Filip Forsberg in Watson s svojim drugim golom na tekmi, ko je plošček končal v nebranjeni mreži.

Junak Nashvilla o tem ni niti sanjal

Trener Nashvilla Peter Laviolette je imel po tekmi za glavnega junaka Sissonsa le pohvalne besede. "Colton je znal odgovoriti na vse izzive, pred katere je bil v zadnjem času postavljen. Nocoj je po mojem mnenju svojo igro povzdignil na še višjo raven. Goli so nekaj, ampak kako se je boril, kako je branil, kako je igral ob igralcu manj na ledu, v kakšne dvoboje se je spuščal ... Udarce, ki jih je prejel in ki jih je dal, to je nekaj najboljšega, kar sem danes videl pri njemu," je dejal Laviolette.

Sissons je svoj nalet treh golov opisal kot zadnjo postajo sezone, ki je bila "divja vožnja", saj je bil med letom večkrat tudi na klopi zaradi slabše forme. "To je bila letos res divja vožnja. Pred mano je bilo veliko izzivov, tudi zato, ker dostikrat nisem mogel v ekipo. A želel sem si le, da bi bil eden od mož, ki bodo vsak večer lahko igrali. Zdaj se počutim odlično, preprosto uživam. Ne bom lagal, vsekakor nisem niti sanjal, da bom lahko tako pomagal ekipi, da bom v ključni tekmi konferenčnega finala trikrat zadel," je dejal Sissons.

Tretji zadetek Coltona Sissonsa:

Nashville je tako po Chicagu in St. Louisu premagal še Anaheim ter poskrbel za hokejsko evforijo v glavnem mestu zvezne države Tennessee. Čeprav na šesti tekmi zaradi zdravstvenih težav ni računal na kapetana Mika Fisherja in zvezdnika Ryana Johansena, je uresničil cilj in se prvič uvrstil v veliki finale. Oslabljen je bil tudi Anaheim, ki je zaradi poškodb pogrešal Rickarda Rakella, Patricka Eavesa in prvega vratarja Johna Gibsona.

Finale za Stanleyjev pokal se bo začel v ponedeljek, 29. maja.

Liga NHL, 22. maj (konferenčni finale)

Nashville Predators : Anaheim Ducks 6:3 /4:2/
Sissons 3, Watson 2, Forsberg; Kase, Wagner, Fowler

// Razmerje v zmagah, igrali so na štiri zmage.
Ne spreglejte