Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 10. 2019,
7.00

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Nedelja, 20. 10. 2019, 7.00

4 leta, 6 mesecev

liga nhl, 19. oktober

Kopitar počistil pajčevino #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73
Anže Kopitar | Anže Kopitar je dosegel lep zadetek in se veselil zmage Kraljev. | Foto Getty Images

Anže Kopitar je dosegel lep zadetek in se veselil zmage Kraljev.

Foto: Getty Images

Hokejisti Los Angeles Kings so po treh zaporednih porazih v ligi NHL le prišli do zadoščenja, potem ko so na domačih tleh premagali Calgary Flames. Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je dosegel enega od štirih golov.

Anže Kopitar je pri vodstvu z 2:0, ko so imeli igralca manj, na sredini ledene površine vzel plošček tekmecem, šel sam proti vratarju Calgaryja, in ga poslal neposredno v stičišče vratnice ter prečke in tako nekoliko počistil pajčevino v vratih kanadskega moštva. 

Jonathan Quick je prispeval 23 obramb za zmago v domačem Staples Centru, med strelci pa so bili poleg Kopitarja še Tyler Toffoli - s prvim golom je prekinil kar 136 minut dolgo strelsko sušo svoje ekipe -, Jeff Carter ter Ilija Kovalčuk. Za goste je ob koncu tekme izid znižal Mikael Backlund.

Naslednjo tekmo bodo Kopitar in soigralci igrali 23. oktobra, njihov tekmec bo Winnipeg, potem pa bodo odigrali še tri tekme v gosteh.

"Odlično smo začeli tekmo, lahko smo si le želeli nekaj takega. Vsi na klopi smo si oddahnili, potem pa je bil čas, da nadaljujemo delo in fantje so ga opravili zelo dobro," je svoje igralce pohvalil trener Todd McLellan. Kralji so šele drugič v sezoni zadeli prvi na tekmi. Kopitarjev gol z igralcem manj pa je bil tudi prvi za njegovo ekipo ob razmerju 4-5 na ledu v tej sezoni.

Prvi izbor nabora Jack Hughes je dosegel prvi gol za New Jersey Devils, zanj pa je imel dosežek še poseben pomen, saj je zadel proti ekipi starejšega brata Quinna Hughesa, Vancouvru. Brata sta imela na tribunah podporo 70 družinskih članov in prijateljev, gol mlajšega pa je bil za nameček edini na tekmi in tako je Jack Hughes pri 18 letih in 158 dneh postal najmlajši igralec, ki je odločil tekmo v NHL z izidom 1:0. "Izjemno navdušen sem. Presrečen sem, da sem to doživel, bilo je kar malo neresnično, upam pa, da bom lahko še kdaj ponovil," je po dobljenem bratskem obračunu dejal Jack Hughes.

Gol Kopitarja pri 4:15

Gostje so do častnega gola prišli šele ob koncu tekme, ki se je končala s 4:1. Kralji so tako prišli do tretje zmage v sezoni, na svojem računu pa imajo še pet porazov.

Bratski obračun prvega izbora letošnjega nabora Jacka Hughesa (New Jersey Devils) in Quinna Hughesa (Vancouver) je pripadel prvemu, ki je s prvencem v ligi NHL odločil srečanje (1:0).

Valentin Zykov
Sportal Dopinški prekršek v NHL: Rus sprejel kazen

Liga NHL, 19. oktober

Lestvica

Preberite še:

Los Angeles Kings Buffalo Sabres Carter Hutton
Sportal Vratar prerojenega Buffala, ki je skočil na vrh, paral živce Kraljem
Ne spreglejte