Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 5. 2017,
7.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Pittsburgh Penguins Ottawa Senators liga NHL NHL

Četrtek, 18. 5. 2017, 7.30

6 let, 7 mesecev

Liga NHL, 17. maj (konferenčni finale)

Ottawa ponižala prvake v norih 13 minutah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Ottawa Pittsburgh | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hokejisti Ottawa Senators so se v tretji tekmi konferenčnega finala lige NHL znesli nad Pittsburgh Penguins. Izkoristili so prednost domačega ledu in branilce naslova, ki so bili nemočni zlasti v uvodni tretjini, odpravili s 5:1. Kanadski klub zdaj v skupnih zmagah vodi z 2:1.

Pingvini niso bili že dolgo tako nebogljeni kot v uvodnih 13 minutah prve tretjine na gostovanju v Ottawi. Čeprav so gostitelji na vrata Marc-Andreja Fleuryja ustrelili le devetkrat, se je na semaforju dvorane v kanadski prestolnici bleščal rezultat 4:0!

Kako vroči so hokejisti Ottawa Senators, je nakazal že Mike Hoffman, ki je za prvi zadetek potreboval manj kot minuto. Nato so se med strelce vpisali še Mark Methot, Derek Brassard in Zach Smith. Veselica v Ottawi se je začela, saj so gostitelji zlahka ubranili prednost in se veselili pomembne zmage, s katero so v skupnih zmagah prešli v vodstvo z 2:1.

Pingvini so po katastrofalnem začetku (0:4) zamenjali vratarja. Matt Murray se je izkazal in rešil goste še višjega poraza, saj je od 20 strelov ubranil kar 19. Premagal ga je le Kyle Turris.

Častni zadetek za branilce naslova je v zadnji tretjini dosegel Sidney Crosby in vpisal prvo točko v konferenčnem finalu. Pittsburgh je na vrata gostiteljev usmeril 26 strelov, a se je pri Ottawi izkazal Craig Anderson.

Pingvini brez možnosti

Pittsburgh bo prihodnjič v Kanadi gostoval v noči na soboto. | Foto: Reuters Pittsburgh bo prihodnjič v Kanadi gostoval v noči na soboto. Foto: Reuters Trener Pittsburgha Mike Sullivan je po tekmi dejal, da so jih zmage stale številne napake. "Ko pak pade na ledeno ploskev, moramo biti bolj zbrani. Od prvega trenutka moramo spremljati igro. Preprosto moramo igrati boljše. Težko je zmagati, ko že tako zgodaj v tekmi prejmeš veliko zadetkov. Ekipa preprosto ni imela možnosti. Sicer sami nismo zamujali priložnosti. Nismo. Ampak preprosto niso šle v gol," je dejal Sullivan.

Četrta tekma bo na sporedu v noči na soboto, ko bo Pittsburgh znova gostoval v Ottawi.

Liga NHL, 17. maj (konferenčni finale):

Ottawa Senators : Pittsburgh Penguins 5:1 /2:1/
Hoffman 1., Methot 11., Brassard 13., Smith 13., Turris 39.; Crosby 47.

// - razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage
Ne spreglejte