Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 1. 2023,
7.39

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Montreal Canadiens Winnipeg Jets NHL

Sreda, 18. 1. 2023, 7.39

1 leto, 3 mesece

Liga NHL, 17. januar

Montreal presenetil Winnipeg, nov poraz Seattla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Jevgenij Dadonov Montreal Canadiens | Jevgenij Dadonov je k zmagi Montreala nad Winnipegom prispeval dva gola. | Foto Guliverimage

Jevgenij Dadonov je k zmagi Montreala nad Winnipegom prispeval dva gola.

Foto: Guliverimage

Vodilna ekipa v zahodni konferenci severnoameriške hokejske lige NHL Winnipeg Jets je izgubila na gostovanju pri Montreal Canadiens z 1:4 in tako končala niz treh zmag. Anže Kopitar bo z Los Angeles Kings naslednjo tekmo igral šele v noči na petek. 

Pavel Zacha, David Krejci, David Pastrnak
Sportal Učinkovita češka ofenziva na Letalce, konec zmagovitega niza Seattla

Predzadnja zasedba v vzhodni konferenci, Montreal, je dvoboj odločila v drugi tretjini, ki jo je dobila s 3:1, največji delež k zmagi domačih hokejistov pa je prispeval Jevgenij Dadonov z dvema zadetkoma, oba je dosegel prav v drugem delu igre.

Strelsko najboljši večer je imel sicer center Philadelphia Flyers Kevin Hayes, ki je ob zmagi s 5:2 proti Anaheim Ducks dosegel tri gole. Zanj je bil to prvi "hat-trick" v karieri, za Philadelphio pa četrta zmaga na petih tekmah.

Toronto v podaljšku strl Panterje

Največ zadetkov so gledalci videli na obračunu med Toronto Maple Leafs in Florida Panthers. Ta se je po podaljšku končal s 5:4 v korist prvih, odločilna gola na tekmi je za četrtouvrščeno ekipo zahoda, ki je zaostajala z 2:4, prispeval William Nylander. Ta je najprej zadel za podaljšek, v tem pa v drugi minuti še za zmago. Ob tem je prispeval še podajo.

Edmonton ugnal Seattle

S 5:2 so Edmonton Oilers odpravili Seattle Kraken. Zadnji so po nizu zmag tako v dveh dneh še drugič izgubili, pri Edmontonu pa sta strelsko statistiko izboljšala najboljša strelca lige. Connor McDavid, ki je pri 84 točkah, je tokrat prispeval en zadetek, Leon Draisaitl, ki je s 70 točkami na drugem mestu med strelci, pa dve podaji.

Edmonton je odpravil Seattle. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Edmonton je odpravil Seattle. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

S 4:3 sta se končala dva dvoboja večera. Arizona Coyotes so s tem izidom po kazenskih strelih premagali Detroit Red Wings, pri čemer sta kazenska strela zadela Nick Schmaltz in Nick Bjugstad, medtem ko je Lawson Crouse zbral tri podaje, Chicago Blackhawks pa po podaljšku Buffalo Sabres. Seth Jones je bil junak tekme, v 60. minuti je dosegel izenačujoči gol, v tretji minuti podaljška pa še zmagovitega za Chicago, ob Columbus Blue Jackets najslabšo ekipo lige. Jones je zbral še podajo.

Columbus je tokrat z 1:2 izgubil pri Nashville Predators, medtem ko je Minnesota Wild v gosteh s 4:2 odpravila Washington Capitals. Dva gola za zmagovalce je prispeval Jared Spurgeon, medtem ko je pri poražencih Aleksander Ovečkin zbral dve podaji. Ruski veteran je 14. strelec lige z 52 točkami.

Anžeta Kopitarja in njegove Los Angeles Kings nova tekma čaka šele v noči na petek, takrat bodo doma igrali proti Dallas Stars.

Liga NHL, 17. januar:

Lestvica:

Los Angeles Kings Anže Kopitar
Sportal Kopitar zadel za 2:2, a se je razpletlo v korist Devilsov

Ne spreglejte