Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2024,
7.09

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Dallas Stars Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Nedelja, 17. 3. 2024, 7.09

1 mesec, 1 teden

Liga NHL, 16. marec

Dončić v živo pospremil zmago Dallasa nad Kopitarjevimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Dallas Stars : Los Angeles Kings | Kralji so izgubili na gostovanju pri Dallasu. | Foto Guliverimage

Kralji so izgubili na gostovanju pri Dallasu.

Foto: Guliverimage

Le dan po zmagi v Chicagu (5:0) so Kralji Anžeta Kopitarja znova gostovali, tokrat pri tretji ekipi zahodne konference Dallas Stars, a led zapustili praznih rok. Izgubili so z 1:4. Tekmo si je s tribune ogledal tudi košarkarski zvezdnik Luka Dončić.

Anže Kopitar
Sportal Anže Kopitar kar dvakrat uspešen

V teksaški ekipi se je izkazal vratar Scott Wedgewood, rezervni golman je zbral 27 obramb. Wedgewood je dobil priložnost za igro, potem ko je trener na minuli tekmi proti vragom zaradi slabe predstave iz vrat potegnil vratarja All-Star Jaka Oettingerja. Večer pred tem je dopustil tri zadetke v zadnji tretjini za domač poraz proti Floridi (3:4). Branilec Thomas Harley je k še drugi zmagi Zvezd nad Kralji v zadnjih osmih dneh dodal gol in podajo. Skupno pa so zvezde dobile vse tri medsebojne tekme s Kralji to sezono s skupnim izidom 13:3.

Med strelce za gostitelje, ki so že po uvodni tretjini vodili s 3:0, so se vpisali še Craig Smith, Wyatt Johnston in Jamie Benn.

Kapetan Kraljev Kopitar, ki ga je s tribun spremljal tudi rojak Luka Dončić, je v 17:25 na ledu ostal brez točke in strela proti vratom tekmeca.

Zvezde so do zmage prišle po domačem porazu proti New Jerseyju večer prej (2:6) in se izkazale na večer, ko so v klubu slovesno odkrili kip Mika Modana, rekorderja po številu golov in točk.

Vrhunci srečanja v Teksasu:

Vratar Kraljev David Rittich je zaustavil 25 strelov za Kralje večer po zmagi s 5:0 nad Chicagom, edini zadetek za goste pa je dosegel Kevin Fiala.

"Danes je odlična energija v stavbi. Mislim, da je to nahranilo fante za izjemno uvodno tretjino," je po tekmi dejal domači trener Pete DeBoer in dodal: "Danes smo bili res solidni."

"Proti tej ekipi nismo igrali dobro," je dejal hokejist Kraljev Phillip Danault: "Nismo pokazali tega, kar znamo. Mogoče je psihološko in se moramo bolje pripraviti nanje. Ne vem, kako si drugače razložiti našo igro."

Po tekmi v Dallasu Kralje do konca rednega dela sezone čaka še 15 tekem, naslednja bo v sredo, 20. marca, v Los Angelesu, ko v dvorano Crypto.com prihajajo Chicago Blackhawks.

Boston Bruins so vodilna ekipa lige. | Foto: Reuters Boston Bruins so vodilna ekipa lige. Foto: Reuters

Boston Bruins so se povzpeli na vodilno mesto lige NHL, potem ko so doma gostili Philadelphia Flyers in po divji tretji tretjini zmagali s 6:5. Boston ima zdaj 95 točk na vrhu lige, točko več od Floride na drugem mestu.

Panterji so na floridskem obračunu v domači dvorani s 3:5 klonili proti Tampa Bay Lightning. Steven Stamkos je za goste zadel dvakrat, vratar Andrej Vasilevskij pa je zaustavil kar 47 strelov.

Izgubila pa je vodilna ekipa zahodne konference, Vancouver. Kanadčani so z 1:2 doma klonili proti Washington Capitals, za katere je Aleks Ovečkin dosegel 841. zadetek v karieri in se s tem na 53 golov približal vodilnemu strelcu lige NHL vseh časov, Waynu Gretzkyju.

Zmagali pa so prvi tekmeci Los Angelesa v boju za končnico NHL, Nashville Predators, ki so s 4:1 zmagali na gostovanju v Seattlu in niz osvajanja točk pomaknili že na 14 zaporednih tekem.

Edmonton Oilers, ki so peti na zahodu, pa so po podaljšku z 2:3 klonili proti Colorado Avalanche, ki je druga ekipa zahodne konference. Odločilni gol za zmago je pol sekunde pred iztekom podaljška dosegel Artturi Lehkonen.

Liga NHL, 16. marec:

Lestvica:

Preberite še:

Carolina Hurricanes
Sportal Hokejisti Caroline nadigrali vodilno Florido
Los Angeles Kings
Sportal Binnington paral živce Kraljem
Florida Panthers
Sportal Floridi velika poslastica
Ne spreglejte