Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 6. 2021,
8.22

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Montreal Canadiens Vegas Golden Knights Stanleyjev pokal končnica liga NHL

Četrtek, 17. 6. 2021, 8.22

2 leti, 10 mesecev

Liga NHL, 16. junij (polfinale)

Montreal domov z zmago in izenačenjem v seriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Montreal Canadiens | Canadiensi so izenačili polfinalno serijo na 1:1. | Foto Guliverimage

Canadiensi so izenačili polfinalno serijo na 1:1.

Foto: Guliverimage

Hokejisti Montreala so v polfinalu severnoameriške lige NHL premagali Vegas Golden Knights s 3:2 in izid v zmagah izenačili na 1:1. Polfinalni niz se zdaj seli v Montreal, kjer bosta naslednji tekmi v noči na soboto in ponedeljek.

Potem ko je Vegas prvo tekmo dobil zanesljivo s 4:1, so Kanadčani na drugi preprečili scenarij, da bi bili domači že na pol poti do finala. Gostje so tekmo dobro začeli, prvič zadeli v sedmi minuti, v 16. povišali vodstvo, potem pa je bil izid po zadetku Paula Byrona v 38. minuti že 3:0.

A tudi to ni pomenilo, da je dvoboj že odločen. Alex Pietrangelo je le minuto pozneje znižal na 1:3. Prva dva zadetka za Montreal sta dosegla Tyler Toffoli in Joel Armia, v vratih kanadske ekipe je Carey Price končal dvoboj z 29 obrambami. Pietrangelo pa je bil tokrat edini strelec za Vegas, saj je dosegel tudi drugi gol svoje ekipe v 47. minuti. Pri domačih je imel na koncu vratar Marc-Andre Fleury 20 obramb.

Alex Pietrangelo je zabil oba zadetka za moštvo Vegasa. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Alex Pietrangelo je zabil oba zadetka za moštvo Vegasa. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Že prej smo se igrali z ognjem, danes pa smo se opekli. Ne moreš dovoliti tekmecem, da povedejo z 2:0 in potem čakati, da boš zmagal. Zadnji dve tretjini nista bili slabi, toda loviti izid je zelo težko," je bil po tekmi samokritičen kapetan Vegasa Mark Stone.

"Pokazali smo dobro igro, še vedno pa imamo rezerve," pa je tekmo ocenil trener gostov Dominique Ducharme. Lahko je bil zadovoljen tudi s predstavo svojega vratarja, ki se je izkazal predvsem na začetku drugega dela, ko je Vegas močno pritisnil, Max Pacioretty je v tem obdobju zadel tudi okvir gola, a je Montreal zdržal. Razmerje strelov v drugi in tretji tretjini je bilo sicer kar 27-11 za Vegas (na celotni tekmi pa 31-23).

"Ker smo povedli, tokrat nismo lovili tekmecev. Potem se je vse sestavilo, dobro smo igrali in ohranili začetni nalet," je bil po razpletu zadovoljen napadalec Montreala Corey Perry.

Liga NHL, 16. junij (polfinale):

Vegas Golden Knights : Montreal Canadiens 2:3 /1:1/

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še:

Tampa Bay Lightning New York Islanders
Sportal Branilci naslova izenačili bitko za finale
Vegas Golden Knights
Sportal Vegas povedel v polfinalu
Ne spreglejte