Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 4. 2017,
7.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

NHL Pittsburgh Penguins Jake Guentzel

Ponedeljek, 17. 4. 2017, 7.43

6 let, 7 mesecev

Liga NHL, 1. krog končnice, 16. april

Prvaki na krilih novinca na stežaj odprli vrata napredovanja: precej edinstven večer

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Jake Guentzel | Foto Reuters

Foto: Reuters

Jake Guentzel je veliki junak aktualnih prvakov iz Pittsburgha. 22-letnik je k zmagi nad Columbusom prispeval tri zadetke, tudi zmagovitega v podaljšku, s katerim so pingvini v seriji povedli s 3:0 v zmagah. Za napredovanje v konferenčni polfinale potrebujejo le še eno zmago. Podoben uspeh so dosegli hokejisti St. Louis Blues.

Obračun v Nationwide Areni v Columbusu se je začel povsem po željah gostiteljev, ko je Cam Atkinson že v 11. sekundi premagal vratarja Pittsburgha Marc-Andrea Fleuryja in poskrbel za naval navdušenja med navijači. Ti so bili po prvi tretjini lahko nasmejani, njihovo moštvo je vodilo s 3:1.

A nato se je začel šov Bryana Rusta in Jaka Guentzela. Prvi je v drugi tretjini z dvema zadetkoma priigral izenačenje, drugi pa v zadnjem delu zadel še drugič in priskrbel prvo vodstvo s 3:4. Gostitelji so prek Brandona Dubinskega uspeli izsiliti podaljšek. V tem pa je po podaji kapetana Sidneyja Crosbyja s hat-trickom zablestel Guentzel.

"Ne zavedam se še dobro. Nekoliko nenavaden, a precej edinstven večer," se je smejalo 22-letniku, prvemu novincu Pittsburgha, ki je v končnici na eni tekmi dosegel tri gole. Njegovo moštvo zdaj vodi s 3:0 v zmagah in ima tri zaključne ploščke za napredovanje v drugi krog končnice. Tja se lahko uvrsti že v noči na sredo.

Note v odličnem položaju

Le še eno zmago so od napredovanja oddaljeni tudi hokejisti St. Louis Blues, ki so s 3:1 strli Minnesota Wild. Eden od bolj zaslužnih za pomembno zmago je bil vratar Jake Allen, zaustavil je 40 strelov nasprotnikov.

Edmonton in Montreal v vodstvu

Le en zadetek so videli gledalci v Kaliforniji, kjer so morski psi iz San Joseja priznali premoč kanadskim nasprotnikom. Zack Kassian je bil edini hokejist, ki je spravil plošček za hrbet Martina Jonesa, medtem ko je Cam Talbot zaustavil vseh 23 strelov gostiteljev. Edmonton v seriji vodi z 2:1 v zmagah.

Cam Talbot je ob "nogometni zmagi" Edmontona zaklenil svoja vrata. | Foto: Reuters Cam Talbot je ob "nogometni zmagi" Edmontona zaklenil svoja vrata. Foto: Reuters

Z istim rezultatom v zmagah so povedli hokejisti Montreal Canadiens, ki so v Madison Square Gardnu z 1:3 ugnali Rangerse. Prva zvezda Kanadčanov je bil z zadetkom in podajo ruski napadalec Aleksander Radulov.

Liga NHL, 1. krog končnice, 16. april:

Zahodna konferenca:

St. Louis Blues : Minnesota Wild 3:1 /3:0/
Parayko, Schwartz, Steen; Coyle

San Jose Sharks : Edmonton Oilers /1:2/
Kassian

Vzhodna konferenca:

New York Rangers : Montreal Canadiens 1:3 /1:2/
Skjel; Lehkonen, Weber, Radulov

Columbus Blue Jackets : Pittsburg Penuins 4:5*/0:3/
Atkinson 2, Werenski, Dubinsky; Guentzel 3, Rust 2

*podaljšek
//razmerje v zmagah, igrajo na štiri

Ne spreglejte