Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 4. 2017,
7.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

New York Rangers Anaheim Ducks Pittsburgh Penguins liga NHL

Sobota, 15. 4. 2017, 7.30

6 let, 6 mesecev

Liga NHL, 14. april, končnica, 1. krog

Pingvini v šampionski formi, New Yorku zmanjkalo 18 sekund #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Pittsburgh Columbus | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Branilci naslova v ligi NHL Pittsburgh Penguins so odlično vstopili v letošnjo končnico. Še drugič zapored so premagali Columbus in povišali vodstvo v konferenčnem četrtfinalu. Z 2:0 v skupnih zmagah vodi tudi St. Louis. Najbolj izenačeno je bilo v Montrealu, kjer so New York Rangers padli šele po podaljšku.

Prvaki lige NHL so brez večjih težav še drugič premagali Columbus. Prvi zvezdnik Pittsburgha Sidney Crosby je vpisal tri točke (zadetek in dve podaji), Jake Guentzel se je veselil prvega zadetka v končnici lige NHL, prvič po rednem delu sezone je zadel v polno ruski as Jevgenij Malkin, zadnji zadetek na srečanju pa je po strelu v prazno mrežo dosegel Patric Hornqvist. Častni zadetek za goste iz Columbusa je dosegel Brandon Saad, njegov soigralec v vratih Sergej Bobrovsky pa je ubranil 28 strelov. Štirih mu ni uspelo.

Vrhunci druge tekme med Pittsburghom in Columbusom:

Poleg Pittsburgha se lahko z vodstvom z 2:0 pohvali tudi St. Louis. Na gostovanju pri Minnesoti je zmagal z 2:1. Dobre dve minuti pred koncem je srečanje odločil Jaden Schwartz.

Plekanec pokvaril načrte New Yorku

V Montrealu se je dragocena zmaga, s katero bi v skupni seriji povedli z 2:0, nasmihala gostom iz New Yorka. Rangers so v zadnjo minuto dvoboja vstopili z vodstvom s 3:2, nato pa jim je 18 sekund pred koncem rednega dela načrte pokvaril Tomaš Plekanec. Izenačil je na 3:3 in izsilil podaljšek, v katerem je v 19. minuti zablestel njegov soigralec Aleksander Radulov in dvignil na noge občinstvo. To je bila že njegova tretja točka za strelsko statistiko na tekmi.

V dvorani Bell Centre se je zbralo 21.288 gledalcev. Spremljali so razburljivo srečanje, v katerem so več napadali gostitelji. O tem priča tudi razmerje strelov na gol (45:30 v rednem delu, 58:38 skupno).

Kako je Montreal po podaljšku premagal goste iz New Yorka?

Statistiki so po tekmi postregli s podatkom, da je izenačujoči zadetek Plekanca postavil nov klubski rekord. Pred njim je za najbolj pozno izenačenje na tekmi končnice lige NHL v dresu Montreala leta 1975 poskrbel Jacques Lemaire. Izenačil je 24 sekund pred piskom sirene. Zdaj je lastnik rekorda 34-letni Čeh iz Kladnega.

V Edmontonu je blestel napadalec gostiteljev Zack Kassian. Dosegel je prvi zadetek v končnici lige NHL in navduševal občinstvo v Rogers Placeu z naleti na tekmece. Med strelce za Oilers se je vpisal tudi Connor McDavid in se tako veselil strelskega prvenca v izločilnem delu lige NHL.

Liga NHL, 14. april, končnica, 1. krog

Montreal Canadiens : New York Rangers 4:3* /1:1/
Petry, Byron, Plekanec, Radulov; Grabner, Nash, Zuccarello

Pittsburgh Penguins : Columbus Blue Jackets 4:1 /2:0/
Crosby, Guentzel, Malkin, Hornqvist; Saad

Minnesota Wild : St. Louis Blues 1:2 /0:2/
Parise; Edmundson, Schwartz

Edmonton Oilers : San Jose Sharks 2:0 /1:1/
Kassian, McDavid

*po podaljšku

// razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage

Ne spreglejte