Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 10. 2016,
7.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar nogomet liga NHL

Četrtek, 13. 10. 2016, 7.31

6 let, 6 mesecev

Liga NHL, 12. oktober

Anže Kopitar in Kralji sezono začeli s porazom, rekord v zgodovini NHL #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Anže Kopitar | Foto Reuters

Foto: Reuters

V noči na četrtek se je začela hokejska liga NHL. Že na odprtju so bili na delu tudi Anže Kopitar in njegovi Kralji, ki so neuspešno gostovali pri podprvaku San Jose Sharks. Tekma, na kateri se je poškodoval vratar LA Kings Jonathan Quick, se je končala z izidom 2:1.

Anže Kopitar je na uradni tekmi lige NHL prvič nastopil kot kapetan kalifornijskega moštva, ki se mu je tik pred začetkom pridružil nov član Devin Setoguchi (zaigral je ob Kopitarju in Dustinu Brownu), medtem ko poškodovani Marian Gaborik še ni pripravljen na boje. Odsoten naj bi bil celoten oktober.

Najboljši slovenski hokejist, je uvodno tekmo odigral dobro, prispeval podajo pri edinem zadetku za LA Kings. Bržkone je bila to za Hrušičana, ki je na ledu preživel slabih 19 minut, slaba tolažba. V slabo voljo pa je dvakratne prvake spravila poškodba enega od ključnih členov moštva.

Quick predčasno z ledu

Prvi vratar Kraljev se je poškodoval že na uvodni tekmi sezone. | Foto: Reuters Prvi vratar Kraljev se je poškodoval že na uvodni tekmi sezone. Foto: Reuters

Zaradi poškodbe je moral namreč led predčasno zapustiti njihov prvi vratar Jonathan Quick, ki se po prvi tretjini ni več vrnil na svoje delovno mesto in poskrbel za zaskrbljene obraza.

Pri rezultatu 1:1 ga je zamenjal Jeff Zatkoff, ki je ubranil 15 strelov na gol. Kako dolgo bo prva hobotnica moštva zaradi poškodbe spodnjega dela telesa odsotna, še ni znano. Danes sledijo nadaljnji zdravniški pregledi, generalni direktor Dean Lombardi pa ni postregel s spodbudnimi besedami: "Lahko bi trajalo kar nekaj časa."

Od vodstva do poraza

Obračun v SAP Centru pred več kot 17.500 gledalci se je sicer začel povsem po željah gostov, ki so po 88 sekundah vodili z zadetkom lani najboljšega strelca Tylerja Toffolija, ki je zadel z igralcem več.

A nato so domači izkoristili številčno prednost, z zadetkom jo je v 15. minuti kronal Logan Couture. Na začetku zadnje tretjine pa je zmagoviti zadetek San Joseja, ki je sprožil skoraj deset strelov več (31:22), dosegel Logan Couture.

"Mislim, da smo odigrali precej dobro. Večji del tekme smo igrali tako, kot smo želeli. Naredili smo nekaj napak. Oni so močna ekipa, predvsem v napadalni tretjini. Lahko bi morda naredili kaj več v njihovi tretjini, sicer pa ni bilo veliko razlike v igri. Precej tesna tekma," je misli po porazu strnil trener Los Angeles Kings Darryl Sutter, ki ga sicer, kot pravi v svojem slogu, poškodba Quicka ne skrbi preveč, saj imajo še dva dobra vratarja.

Matthews v zgodovino NHL

Prvi izbor lige NHL na naboru Austin Matthews je postal prvi hokejist v zgodovini prvenstva, ki je ob svojem prvencu dosegel štiri zadetke, a njegovi Toronto Maple Leafs so na uvodni tekmi sezone 2016/17 po podaljšani igri vseeno s 4:5 izgubili v gosteh pri Ottawi.

Toronto, ki ni osvojil Stanleyjevega pokala vse od leta 1967, je imel lani najslabšo sezono v zgodovini, a Matthews je brez dvoma zvezdnik, okrog katerega lahko javorjevi listi na novo zgradijo ekipo.

"Čudovito, česa takega nisem pričakoval. Vesel sem, da sta bila z mano tudi starša in sta z mano doživela ta trenutek," se je smejalo najstniku. Ob dosežku se je oglasil tudi upokojeni Martin St. Louis in dejal, da bo podoben dosežek težko še kdaj ponovil, a da je na ledu videl izjemnega fanta, ki je bil precej boljši od drugih.

STA

Naftarji dom odprli z zmago

Edmonton Oilers je novo dvorano Rogers Place krstil z zmago v goleadi (7:4) nad Calgary Flames, dva zadetka je dosegel najmlajši kapetan v zgodovini lige Connor McDavid, med strelce pa se je vpisal tudi finski novinec (na naboru izbran kot četrti) Jesse Puljujarvi.

Do zmage so prišli še člani St. Louis Blues, ki so na terenu predlanskih prvakov Chicaga slavili s 5:2 (dva zadetka so Note dosegle v prazen gol).

Liga NHL, 12. oktober:

San Jose Sharks ; Los Angeles Kings 2:1
Burns, Couture;  Toffoli (Anže Kopitar, podaja, na ledu je prebil 18 minut in 48 sekund)

Edmonton Oilers : Calgary Flames 7:4
Eberle, Kassian, Maroon, McDavid 2, Pitlick, Puljujarvi;  Brouwer, Chiasson, Frolik, Wideman 

Ottawa Senators : Toronto Maple Leafs 5:4*
Brassard, Karlsson, Ryan, Turris 2;  Matthews 4

Chicago Blackhawks : St.Louis Blues 2:5
Shattenkirk, Stastny,Tarasenko 2, Upshall; Hartman, Panik

* - v podaljšku

Ne spreglejte