Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 12. 2023,
21.58

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Bolzano HK Olimpija IceHL

Petek, 22. 12. 2023, 21.58

4 mesece

liga icehl, 22. december

Olimpija se je vrnila s porazom pri zadnjih finalistih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Bolzano : HK Olimpija | Olimpija je na gostovanju pri Bolzanu izgubila z 0:3. | Foto Manfred Mair

Olimpija je na gostovanju pri Bolzanu izgubila z 0:3.

Foto: Manfred Mair

Hokejisti HK SŽ Olimpija so se po slabih dveh tednih vrnili v tekmovalni ritem IceHL. Na gostovanju pri lanskem finalistu Bolzanu so izgubili z 0:3. Južni Tirolci, ki so se po slabem začetku in vrnitvi Glena Hanlona vrnili na zmagovito pot, so zmagali 15. na zadnjih 17 tekmah. Ljubljančani bodo naslednje srečanje igrali v torek ob 18. uri, ko bo v Tivoliju gostoval Celovec.

Antti Karhula
Sportal Ljubljansko poglavje Finca, ki je sprejel negotovost svojega poklica
EC KAC : Salzburg
Sportal Slavnostni večer v Celovcu pripadel prvakom, Olimpija se vrača v petek

Olimpija in Bolzano sta se pomerila tretjič to sezono. Septembra so Ljubljančani na gostovanju zmagali z golom Nika Simšiča (1:0), oktobra je italijanska zasedba iz Tivolija odpeljala zmago v podaljšku (3:4), tokrat pa je znova slavil Bolzano (3:0). Zmajem ni uspelo premagati Gianluce Vallinija, ki je zaustavil vseh 27 poskusov, na drugi strani je Lukaš Horak ubranil 33 od 36 strelov.

Gostje so bili v prvem delu po strelih celo za odtenek boljši, toda domači vratar je bil zanesljiv. Na drugi strani je tudi Horak delo opravljal dobro, je pa moral po plošček v mrežo v deseti minuti, ko so domači izkoristili prvi "power play".

V nadaljevanju so zeleno-bele pestile še večje težave z izključitvami. Že v 22. minuti so ostali brez Charlieja Dodera, ki je dobil petminutno kazen in disciplinsko kazen, ob igralcu več pa so nato domači zadeli še enkrat. Tudi v tej tretjini so bili gostje kljub kaznim nekajkrat nevarni, najbolj Trevor Gooch, a vratar domačih tudi v drugih 20 minutah ni klonil.

Bolzano se veseli 15. zmage na zadnjih 17 tekmah. | Foto: Manfred Mair Bolzano se veseli 15. zmage na zadnjih 17 tekmah. Foto: Manfred Mair V zadnji tretjini pa je vse upe na preobrat pokopal tretji domači zadetek. Pred tem so imeli na ledu igralca več gostje, a prednosti niso izkoristili, ko pa se je kaznovani igralec Bolzana vrnil na led, so domači uprizorili hiter napad, po katerem je Horak plošček še odbil, v drugem poskusu pa je bil uspešen Daniel Mantenuto in odločil tekmo.

Ljubljančani so na lestvici zdaj z 32 točkami na desetem mestu, ki kot zadnje po rednem delu še zagotavlja dodatne boje za končnico. 11. Asiago je ima na računu štiri točke manj.

V Tivoli prihajata Celovec in pokal

Ljubljansko moštvo bo po večerni tekmi znova na delu v torek, ko bo v Tivoliju pričakalo Celovec. To bo tudi dan, ko si bodo lahko obiskovalci pred tekmo in po njej ogledali pokal lige ICE Karl Nedved Trophy, ki je na turneji po vseh klubih, in se fotografirali z njim, po tekmi pa se bodo lahko tudi družili z igralci na ledu.

Derbi večera Linzu, Tičar junak zmage nad Innsbruckom

Derbi večera je pripadel Linzu, ki je na domačem terenu po podaljšku (3:2) premagal vodilni Fehervar Anžeta Kuralta in mu preprečil sedmo zaporedno zmago. Madžarsko moštvo ostaja na prvem mestu, Linz pa je z drugega mesta izrinil prvake iz Salzburga, ki so doma s kar 1:7 izgubili s Pustertalom.

Linz je madžarske goste premagal v podaljšku. | Foto: BWL / Eisenbauer Linz je madžarske goste premagal v podaljšku. Foto: BWL / Eisenbauer

Beljak (Robert Sabolič, Blaž Tomaževič), pri katerem v trenerskem štabu po novem skupaj deluje bratska naveza Marcel-David Rodman, je s 6:3 premagal Asiago, legionarja se nista vpisala med strelce ali asistente.

Zadnji Gradec (Ken Ograjenšek, Blaž Gregorc) je tesno izgubil s Celovcem (Jan Muršak po poškodbi še ne igra, Luka Gomboc). Ograjenšek je ob porazu podal za končnih 1:2. 

Rok Tičar je bil junak zmage v Innsbrucku. | Foto: HCI Rok Tičar je bil junak zmage v Innsbrucku. Foto: HCI

Innsbruck je gostil Dunajčane, pri katerih je Rok Tičar izenačil na 1:1, kar je bil tudi rezultat rednega dela. Sledil je podaljšek, nato še kazenski streli, v katerih je bil mož odločitve prav slovenski napadalec.

Liga ICE

Petek, 22. december

Lestvica

Preberite še:

David rodman
Sportal Marcelu Rodmanu bo pomagal brat David
Ne spreglejte