Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 12. 2016,
19.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Kristaps Bazevics Jonathan Harty hokej HDD Olimpija liga EBEL

Sobota, 3. 12. 2016, 19.05

6 let, 6 mesecev

Liga EBEL, 3. in 4. december

Olimpija izgubila tekmo in dva igralca, Urbas dvakrat zadel za zmago Beljaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Olimpija Innsbruck | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Hokejisti Olimpije so tekmovalni teden v ligi EBEL končali s tesnim porazom proti Innsbrucku, ki je v izdihljajih srečanja zadel za zmago z 2:3. Ljubljanski tabor ni izgubil le tekme, pač pa tudi dva tuja branilca. Zmajem sta že pred tekmo v slovo pomahala Jonathan Harty in Kristaps Bazevics.

Olimpija je po dveh visokih porazih (0:5 z Dunajem, 2:7 s Salzburgom) gostila Tirolce, ki so v Tivoli prišli s popotnico visokega petkovega poraza v Gradcu (2:9). Zmaji so bili še dobri dve minuti pred koncem rednega dela na poti k vsaj točki, a na koncu ostali praznih rok.

Vrnitev tujcev

V nasprotju s četrtkom, ko je z ekipo v Avstrijo iz takšnih in drugačnih vzrokov odpotoval le en tujec Gilbert Gabor, je trener Bojan Zajc tokrat lahko računal na vse preostale tuje oklepnike (z izjemo Hartyja in Bazevicsa, ki sta se poslovila).

Med vratnici se je vrnil prvi vratar Jeff Frazee, v napad prvi strelec moštva Chris Langkow in Raphael Bussieres, v obrambo pa Sacha Guimond. Od standardnih domačih igralcev so manjkali napadalca Tim Ograjenšek in Žiga Pešut ter branilec Maks Selan. V ekipi je bilo 17 hokejistov in dva vratarja.

Nekdanji zmaj začel, Olimpija odgovorila

Na prvi zadetek je okoli 400 gledalcev čakalo do 15. minute, ko je srečno zadel nekdanji član Olimpije Hunter Bishop oziroma se je plošček po njegovi podaji nesrečno odbil od Frazeejeve drsalke v gol.

V začetku druge tretjine je za izenačenje z natančnim strelom poskrbel Kristjan Čepon, Nik Pem pa se je v 44. minuti, ko ga je lepo našel Sacha Guimond, sam znašel še pred enim nekdanjim hokejistom zeleno-belim Andyjem Chiodom in zadel za 2:1.

Fotogalerija
1 / 14

Innsbruck odpeljal zmago

Gostje so lovili priključek in ga ujeli v 50. minuti, ko je ameriškega vratarja Olimpije z razdalje premagal Daniel Mitterdorfer. Popoln preobrat je dobri dve minuti pred koncem uprizoril Mario Huber in postavil končnih 2:3. Domači so podaljšek poskušali izsiliti brez vratarja, a se jim ni izšlo.

Olimpija bo tudi naslednjo tekmo odigrala doma. V sredo bo gostila Linz.

V slovo pomahala dva branilca

Eden od najboljših tujih posameznikov Olimpije v tej sezoni Jonathan Harty je že zapustil Ljubljano. V prihodnje bo igral v drugi nemški ligi za  Heilbronner Falken, ki ga vodi nekdanji trener ljubljanskega kluba Fabian Dahlem. | Foto: Vid Ponikvar Eden od najboljših tujih posameznikov Olimpije v tej sezoni Jonathan Harty je že zapustil Ljubljano. V prihodnje bo igral v drugi nemški ligi za Heilbronner Falken, ki ga vodi nekdanji trener ljubljanskega kluba Fabian Dahlem. Foto: Vid Ponikvar

Ljubljansko društvo, ki je v poenostavljeni prisilni poravnavi, se že več let spopada z nezavidljivim finančnim položajem. Izjema ni niti letošnja sezona, v kateri plače (do zdaj dve) spet zamujajo. Nad težkimi pogoji v zmajevem gnezdu so tako v preteklosti križ predčasno naredili že mnogi hokejisti. Tudi letos ni zgodba nič drugačna.

Potem ko sta se od Olimpije poslovila dva slovenska napadalca - Adis Alagić je odšel v drugo švicarsko ligo, Anže Ropret pa na Madžarsko -, so se že poslovili tudi prvi tujci.

Ljubljančani so ostali brez dveh branilcev, ki sta že zapustila Ljubljano. Ena od najboljših tujih okrepitev te sezone, Kanadčan Jonathan Harty, bo igrala v drugi nemški ligi za Heilbronner Falken, ki ga vodi nekdanji trener ljubljanskega kluba Fabian Dahlem. Latvijec Kristaps Bazevics se je preselil v Francijo, kjer bo do konca sezone nosil dres kluba Gap.

V prihodnje bi se kaj lahko zgodilo, da bo odšel še kdo.

Dunajčani na derbiju napolnili Gračnarjevo mrežo

V nedeljo so hokejisti vodilnega Dunaja na derbiju kroga pred domačimi gledalci visoko, s 4:0 odpravili Salzburg, za katerega igra Luka Gračnar.

Slovenski vratar ni imel svojega dne. Branil je prvi dve tretjini in prejel štiri zadetke (zaustavil je 14 strelov od 18), v zadnjem delu je mesto v vratih prepustil Bernhardu Starkbaumu, ki je zaustavil vse nadaljnje strele domačih.

Celovec Mitje Robarja in Žige Panceta je niz štirih porazov končal doma proti favoriziranemu Linzu, v Beljaku pa sta Miha Verlič in Jan Urbas premagala Gradec legionarjev Iva Jana in Kena Ograjenška. Urbas se je izkazal z dvema zadetkoma.

Liga EBEL:

Sobota, 3. december
HDD Olimpija : Innsbruck 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Čepon 23., Pem 44.; Bishop 16., Mitterdorfer 50.,Huber 58.

Nedelja, 4. december
Vienna Capitals : Red Bull Salzburg 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)
(Luka Gračnar je za Salzburg branil prvih 40 minut, zaustavil je 14 strelov od 18.)

VSV Beljak : Graz 99ers 4:2 (3:0, 0:2, 1:0)
Urbas 1., 11., Schlacher 2., Locke 60.; Pirmann 26. (podaja Ograjenšek), Feichtner 28. (podaja Ograjenšek)
(Jan Urbas je dvakrat zadel, Miha Verlič je sprožil dva strela proti vratom; Ken Ograjenšek je dvakrat podal)

KAC Celovec : Linz 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Geier 16., 23., Koch 46.; DaSilva 37., Lebler 60.
(Mitja Robar je sprožil dva strela na gol, Žiga Pance pa štiri)

Sapa Fehervar : Dornbirn 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Znojmo : Bolzano 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

 

Lestvica:

1. Vienna Capitals 27 tekem – 61 točk
2. Red Bull Salzburg 26 – 52
3. Black Wings Linz 26 – 52
4. TWK Innsbruck 26 – 47
5. Bolzano 26 – 47
6. VSV Beljak 26 – 39
7. Graz 99ers 26 - 35
8. Znojmo 26 – 35
9. KAC Celovec 26 – 32
10. Fehervar 26 – 28
11. Dornbirn 26 – 26
12. Olimpija 27 – 17

Ne spreglejte