Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 10. 2016,
11.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija hokej Black Wings Linz Jan Urbas Miha Verlič Ken Ograjenšek Luka Gračnar Žiga Pance Mitja Robar

Sobota, 1. 10. 2016, 11.15

6 let, 6 mesecev

Liga EBEL, 29. in 30. september

V Tivoliju padlo enajst golov, večina v mrežo Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Olimpija Linz liga EBEL hokej | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Hokejisti Olimpije so v dvorani Tivoli gostili moštvo Black Wings iz Linza in izgubili s 3:8. Usodna je bila druga tretjina, v kateri so prejeli kar pet zadetkov, dosegli pa niso nobenega.

Ljubljančani so po treh zaporednih porazih v nedeljo le osvojili prve točke in zmago v novi sezoni razširjenega avstrijskega prvenstva, a morali danes priznati premoč črnim krilom iz Linza.

V prvi tretjini zmaji odločni, Linz pa medel, nato popoln mrk Ljubljančanov

Jeff Frazee je prejel šest zadetkov, večji del teh, ko so se člani Linza neovirani znašli v njegovi bližini. "Igralci so ga pustili na cedilu," pravi ljubljanski trener. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Jeff Frazee je prejel šest zadetkov, večji del teh, ko so se člani Linza neovirani znašli v njegovi bližini. "Igralci so ga pustili na cedilu," pravi ljubljanski trener. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Zmaje je v vodstvo v 9. minuti popeljal 22-letni latvijski branilec Kristaps Bazevics. Olimpija je vodstvo držala skoraj do konca tretjine, ko je za izenačenje poskrbel Fabio Hofer. Drugo tretjino so črna krila začela z resnejšim pristopom, silovito ter si z goli Roberta Lukasa, Kevina Modererja in Daniela Oberkoflerja v pičlih petih minutah priigrala prednost 4:1. Rob Hisey je v 30. minuti zadel že za 5:1, v 38. pa še Joel Broda za 6:1. V zadnji tretjini je v ljubljanskih vratih Jeffa Frazeeja zamenjal 21-letni debitant Jakob Raišp.

V 46. minuti je Brian Lebler vodstvo gostov povišal na 7:1. Ob tako zajetni prednosti je strateg gostov Rob Daum iz vrat potegnil prvo hobotnico Michaela Ouzasa in med vratnici postavil 19-letnega debitanta v ligi EBEL Dominica Divisa. Ta je klonil kaj hitro, ob igralcu manj ga je premagal kanadski napadalec Chris Langkow (2:7). Le nekaj trenutkov pozneje je bilo že 2:8, za Linz pa je še enkrat zadel Oberkofler. Langkow je v 50. minuti znižal zaostanek zmajev na 3:8. Pri tem izidu je tudi ostalo.

Preveč pogumno in s premalo pomoči igralcev vratarjema

"Individualne odločitve, to, da smo v polju igrali premalo konkretno, in nedisciplina so nas stale," je poraz svoje v večjem delu neizkušene ekipe komentiral Bojan Zajc. | Foto: Morgan Kristan / Sportida "Individualne odločitve, to, da smo v polju igrali premalo konkretno, in nedisciplina so nas stale," je poraz svoje v večjem delu neizkušene ekipe komentiral Bojan Zajc. Foto: Morgan Kristan / Sportida

"Po prvi tretjini, v kateri smo odigrali solidno, smo mislili, da bomo lahko parirali tekmecu, in v drugo krenili celo preveč pogumno, preveč napadalno. A to je ekipa Linza, ki je odlična in ki je naše napake v protinapadih izkoristila. Nekajkrat so nas prebrali v akcijah in zadeli trikrat, štirikrat zapored. Po tem se je težko vrniti. Individualne odločitve, to, da smo v polju igrali premalo konkretno, in nedisciplina so nas stale. Na žalost smo vsi razočarani nad rezultatom, a Linz je zasluženo zmagal. Z 12 tujci ima ekipo za prvaka," je po porazu dejal Bojan Zajc.

Kar osem zadetkov sta prejela ljubljanska vratarja (Jeff Frazee šest, Jakob Raišp dva), velik del teh lahko pripišemo slabi obrambi. "Težko bi rekel, da sta vratarja slabo opravila svoje delo. Tudi Frazee ni bil kriv za zadetke. Na cedilu so ga pustili igralci," je ljubljanski trener dal vedeti, da bodo na naslednjih tekmah potrebne občutno boljša disciplina, osredotočenost in pomoč vratarju.

V nedeljo še brez Mušiča

Zmaji bodo v nedeljo gostovali v avstrijski prestolnici, prihodnji teden pa jih čakata še dve gostovanji, pri Bolzanu (petek) in Dornbirnu (sobota). Olimpija bo po besedah Zajca na Dunaju še naprej igrala brez dolgoletnega kapetana Aleša Mušiča, ki se s klubom še ni dogovoril za sodelovanje. Prav tako ne igra dolgoletni član Matej Hočevar.

Po tem bo že čas za tekmo z večnimi domačimi tekmeci - superpokalni obračun bodo na neugoden dan, v torek, 11. oktobra (nogometna reprezentanca igra kvalifikacije za SP 2018), namesto doma odigrali na Jesenicah.

Od legionarjev uspešen le Ograjenšek

Gradec napadalca Kena Ograjenška in trenerja Iva Jana je po porazu sredi tedna z Dunajem danes doma premagal madžarsko Sapo. Luka Gračnar ni stopil med vratnici, njegov Salzburg pa je po podaljšku izgubil v Innsbrucku. Beljak Jana Urbasa in Mihe Verliča je bil poražen pri Bolzanu. Češki Znojmo je pred domačimi gledalci izgubil z vodilnim Dunajem.

Člani Dornbirna so v četrtek le dosegli prvo zmago. Na kolena so na domačem terenu spravili Celovec Žige Panceta in Mitje Robarja, ki je imel celo možnost, da z zmago skoči na vrh, a mu to ni uspelo.

Liga EBEL, 29. in 30. september

Četrtek, 29. september:
Dornbirn : KAC Celovec 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Sylvester 2., 60. (EN), Caruso 21.; Lundmark 29.
(Žiga Pance in Mitja Robar sta igrala za Celovec.)

Petek, 30. september:
HDD Olimpija : Black Wings Linz 3:8 (1:1, 0:5, 2:2)
Bazevics 9., Langkow 48. (SH), 50.; Hofer 20., Lukas 21. (PP1), Moderer 24., Oberkofler 25., 48. (PP1), Hisey 30., Broda 38., Lebler 46.

Graz 99ers : Sapa Fehervar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Weihager 28. (PP1), Pelech 29., McLean 60. (SH1)
(Ken Ograjenšek je igral za Gradec) 

Innsbruck : Red Bull Salzburg 5:4* (2:3, 2:0, 0:1, 1:0)
Bishop 5., Stach 16., 37., Smith 36., Clark 67.; Hughes 9., Welser 9., Raffl 19., Trattnig 43. 
(Luka Gračnar ni branil za Salzburg)

Bolzano : VSV Beljak 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Root 6. (PP1), Gander 17.; McBride 25.
(Jan Urbas je igral za Beljak, Miha Verlič ni)

​Znojmo : Vienna Capitals 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Hughesman 7., Da Costa 31.; Sharp 6., 36., Pollastrone 38., Lakos 41.     

* - po podaljšku

 

Lestvica:

  1. Vienna Capitals 5 tekem – 13 točk
  2. Black Wings Linz 5 – 12
  3. Innsbruck 5 – 11
  4. Red Bull Salzburg 5 – 10  
  5. Graz 99ers 5 – 10
  6. Sapa Fehervar 5 – 8
  7. VSV Beljak 5 – 7
  8. KAC Celovec 5 – 7 
  9. Bolzano 5 – 6
  10. Dornbirn 5 – 3
  11. HDD Olimpija 5 – 2 
  12. Orli Znojmo 5 – 1
Ne spreglejte