Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 1. 2017,
21.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

hokej Marko Popovič Bojan Zajc VSV Beljak HDD Olimpija liga EBEL

Petek, 20. 1. 2017, 21.29

6 let, 6 mesecev

Liga EBEL, prve tekme drugega dela

Jan Urbas in Miha Verlič glavna režiserja visoke zmage nad Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Hokejisti Olimpije so kvalifikacijski del, v katerem se šest moštev bojuje za dve preostali četrtfinalni vstopnici, začeli s porazom z 8:2 v Beljaku. Za zmago Korošcev sta pet zadetkov prispevala Slovenca, Jan Urbas kar štiri, enega pa Miha Verlič.

Slovenski reprezentant Jan Urbas je ob zmagi Beljaka z 8:2 nad Olimpijo prispeval polovico zadetkov. | Foto: Sportida Slovenski reprezentant Jan Urbas je ob zmagi Beljaka z 8:2 nad Olimpijo prispeval polovico zadetkov. Foto: Sportida  

Edino slovensko moštvo v ligi EBEL je po rezultatsko nekonkurenčnem rednem delu, v katerem je prepričljivo končalo na zadnjem mestu, kvalifikacijski del začelo z visokim porazom. Olimpija pri favoriziranem Beljaku, ki je lov za dve četrtfinalni vstopnici začel s šestimi bonus točkami, ni imela možnosti za presenečenje.

Že po prvi tretjini je zaostajala s 4:0, po drugi pa je bilo na semaforju že 8:0. Zeleno-beli so v zadnjih 20 minutah poraz omilili z zadetkoma Sache Guimonda in Aljaža Chvatala. Levji delež k zmagi je prispeval Jan Urbas, ki je dosegel štiri zadetke, z zadetkom in dvema podajama pa se je izkazal tudi Miha Verlič.

Po četrtem Urbasovem zadetku, ko je v 32. minuti zvišal na 6:0, je nezanesljivega Jeffa Frazeeja (zaustavil je 18 strelov od 24) v ljubljanskih vratih zamenjal Tilen Spreitzer, ki je do konca srečanja prejel dva zadetka (zaustavil je 17 strelov od 19). Pri Korošcih je hitro po začetku tekmo končal lanski vratar Olimpije Olivier Roy (poškodba), v sedmi minuti ga je zamenjal Lukas Herzog.

Ljubljančani bodo prihodnjo tekmo igrali v nedeljo doma z Znojmom. Obračun bo, kot preostali domači, že ob 16.15.

Gradec uspešen, Celovčani ponižali Dunaj

Uspešno je kvalifikacijski del začel Gradec Kena Ograjenška, ki je premagal Fehervar. Točke v boju za končnico si je z zmago nad Dornbirnom priigral tudi Znojmo.

V zgornjem domu je Celovec Mitje Robarja (dosegel je en zadetek) in Žige Panceta v avstrijski prestolnici visoko premagal vodilne po rednem delu. Korošci so Dunajčanom podkurili s petardo.

Liga EBEL, 20. januar

Kvalifikacijska skupina:
VSV Beljak : HDD Olimpija 8:2  (4:0, 4:0, 0:2)
Urbas 3. (PP1), 12. (Verlič podaja), 29., 32. (Verlič podaja), Schlacher 10., Verlič 16. (Urbas podaja), McGrath 32., Nageler 37.; Guimmond 52. (PP1), Chvatal 54.

Graz 99ers : Fehervar 5:2 (1:1, 3:1, 1:0)
Boivin 11., Woger 22. (PP1), Setzinger 30., Zusevics 39., McLean 55. (PP1); Sarauer 9., Orban 36.
(Ken Ograjenšek je v dresu Gradca sprožil en strel na vrata Fehervarja)

Znojmo : Dornbirn 6:2 (0:1, 1:1, 5:0)

Skupina za razvrstitev:
Vienna Capitals : KAC Celovec 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Hundertpfund 8., Kapstad 21., Neal 22., Hurtubise 35. (Ž. Pance podaja), Robar 41.
(Mitja Robar (KAC) je enkrat streljal na vrata Dunaja., Žiga Pance (KAC) je trikrat streljal na vrata Dunaja.)

Linz : Bolzano 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)

Red Bull Salzburg (Luka Gračnar) – Innsbruck (tekmo bodo odigral 24. januarja)

PP1-zadetek z igralcem več

 

Lestvici:

Kvalifikacijska skupina:
1. VSV Beljak 1 tekma - 9 točk (6)
2. Graz 99ers 1 - 7 (4)
3. Znojmo 1 - 5 (2)
4. Dornbirn 1 - 1 (1)
5. Fehervar 1 - 0 (0)
6. Olimpija 1 - 0 (0)

Moštva igrajo deset dodatnih tekem za preostali dve vstopnici za končnico.
()-v oklepaju sto točke, ki so jih ekipe prinesle iz prvega dela

Skupina za razvrstitev (moštva so že v končnici):
1. Vienna Capitals 1 tekma - 6 točk (6)
2. Black Wings Linz 1 - 5 (2)
3. Red Bull Salzburg 0 - 4 (4)
4. KAC Celovec 1 - 3 (0)
5. Bolzano 1 - 1 (1)
6. TWK Innsbruck 0 - 0 (0)

Moštva zgornjega doma, ki so že v končnici, igrajo deset dodatnih tekem. Tisti, ki bodo končali na mestih med ena in tri, si bodo sami izbrali četrtfinalnega nasprotnika.
()-v oklepaju sto točke, ki so jih ekipe prinesle iz prvega dela

Sredi tedna dve slovesi

Položaj ljubljanskega hokejskega društva je vse prej kot rožnat. V sredo so sporočili, da je drugič v sezoni, tokrat nepreklicno, odstopil športni direktor ter pomočnik in tesen sodelavec trenerja Bojana Zajca Jože Kovač.

Praznih obljub in konkretne zamude plač (predsednik Marko Popovič govori o dolgu od dveh do treh plač, po tivolskih hodnikih pa se omenja precej višja številka) je imel dovolj najboljši strelec Ljubljančanov, napadalec Chris Langkow, ki je prav tako sredi tedna napovedal slovo od slovenske prestolnice in selitev v drugo švedsko ligo.

Vidi luč na koncu predora

Trener Olimpije Bojan Zajc je pred prižganimi snemalnimi sredstvi sedme sile vselej optimističen. Tudi tokrat. | Foto: Sportida Trener Olimpije Bojan Zajc je pred prižganimi snemalnimi sredstvi sedme sile vselej optimističen. Tudi tokrat. Foto: Sportida

Hokejisti Olimpije, ki je le v tej sezoni nabrala skoraj 200 tisoč evrov dolga, so dali vedeti, da se je v takšnih razmerah težko zbrati in biti osredotočen na igro. A motivator Zajc kljub le dvema zmagama na zadnjih 20 tekmah ponavlja, da verjame v svoje bojevnike: "Verjamem v to ekipo in fantje so začeli verjeti, da lahko presenetimo. Na zadnjih tekmah smo bili konkurenčni ekipam z vrha. Še vedno vidimo luč na koncu predora, je pa res, da bomo v prvih štirih krogih potrebovali vsaj dve zmagi."

Dodaja, da Olimpije ne gre tlačiti v drugorazredno Alpsko ligo, v kateri letos igrajo Jeseničani in ki je po njegovih besedah pokop slovenskega hokeja.

Da ostajajo mednarodne misli osredotočene le na ligo EBEL, je v sredo dejal tudi Popovič. Pravi, da bo Olimpija v njej z 99,9-odstotno zanesljivostjo igrala tudi v prihodnji sezoni in da prihajajočih deset tekem ni zadnjih deset Olimpijinih v EBEL-ligaški druščini. Dva tedna pred tem je predsednik hokejskega društva s Celovške 25 v pogovoru za časnik Dnevnik sicer dejal, da bo, če po koncu sezone ne bodo videli zanesljivega proračuna za prihodnjo zimo, skupščini kluba predlagal prekinitev statusa v ligi EBEL.

 

 

Ne spreglejte